Cea mai de succes licitaţie din istorie. Tabloul "Statuia Libertăţii" a costat 43 de milioane de dolari

Embed:

La New York a fost organizată, noaptea trecută, cea mai reuşită licitaţie din istorie. Opere de artă contemporană, semnate de pictori şi sculptori celebri, s-au vândut pentru sume uriaşe. Astfel, Casa Christie's a obţinut un profit record de peste 400 de milioane de dolari.

Casa de licitaţii Christie's a dat marea lovitură pentru că a reuşit să obţină 412 milioane de dolari din vânzarea a peste 60 de lucrări de artă. Piesa de rezistenţă s-a dovedit a fi tabloul "Statuia Libertăţii", al pictorului Andy Warhol, care ilustrează renumitul monument din New York în 3D. Opera a fost vândută cu 43 de milioane de dolari.

"Acest sezon de vânzări a fost excepţional, iar acum a fost bătut recordul de 388 de milioane de dolari, stabilit în luna mai. MUSCA Este extraordinar că arta contemporană a devenit valoroasă", a declarat specialistul în artă contemporană, Koji Nioue.

Surpriza serii a fost şi un tablou realizat de pictorul american Franz Kline. Deşi avea un preţ estimativ de 9 milioane de dolari, lucrarea a fost vândută contra sumei de 40,4 milioane de dolari. Iar sculptura "Lalele", de Jeff Koons, care a înfrumuseţat intrarea în Centrul Rockefeller din New York, a fost achiziţionată pentru aproape 34 de milioane de dolari. Este vorba despre a doua cea mai scumpă lucrare din lume a unui artist în viaţă, care a fost vândută la o licitaţie. Doar şase dintre cele 73 de lucrări scoase în vânzare nu şi-au găsit un proprietar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu