Ce cred tinerii specialişti despre pedagogii pensionari

Embed:

Profesorii pensionari spun că nu renunţă la activitatea didactică pentru că mai pot încă munci, iar din pensia care este prea mică nu se pot întreţine. De celalată parte, directorii instituţiilor de învăţământ susţin că aleg pedagogii cu experienţă, în defavoarea tinerilor absolvenţi, despre care spun că trebuie motivaţi cu salarii mult mai mari. 

Profesorii ajunşi la vârsta de pensionare spun că au mai multe motive să nu renunţe la catedră.

"Pe lângă finanţe, este o experienţă pe care noi o ducem la rebut. Dacă omul vrea poate şi produce folos este o crimă să plec din funcţie, a spus Şaptefraţi Nina, profesoară de chimie.

"Dacă aş fi fost să nu-mi iubesc profesia şi să am o pensie decentă, desigur ofeream locul", a precizat Maria Manic, profesoară de matematică.

Şi directorii instituţiilor de învăţământ optează pentru pedagogii cu experinţă.

"Mi-aş dori să îi am ca profesori anume pe cei cu tâmplele cărunte. Este important ca în şcoală să vină omul nu care este adus cu de-a sila pentru că este tânăr şi i se promite salariu, dar să vină omul care vrea să lucreze", a declarat directoarea liceului Vasile Alecsandri, Daniela Vacarciuc.

De cealalată parte, viitorii pedagogi sunt dornici de muncă, dar au câteva condiţii... 

"Aş alege să lucrez aici în oraş nu într-un sat. Sigur că aş căuta condiţiile cele mai bune, un salariu bun, depinde şi de clasele pe care o să le am", a explicat o studentă.

În prezent, în şcolile din ţară activează 3000 de profesori ajunşi la vârsta de pensionare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu