Canalizare înfundată la Malina Mică. Oamenii se plâng de mirosul sufocant, iar autorităţile caută motive (FOTO)

Embed:

Mizerie şi miros insuportabil în sectorul Centru al Capitalei. De câteva zile,o ţeavă de canalizare înfundată le dă mari bătăi de cap studenţilor care locuiesc în căminele de pe strada Gheorghe Caşu.

Tinerii se plâng că mirosul este şi mai greu de suportat în timpul zilei, când temperaturile cresc. Reprezentanţii Preturii sectorului Centru, în gestiunea căreia se află ţeava, spun că reţeaua de canalizare din acest sector este veche şi trebuie schimbată, dar nu au banii necesari.

Ţeava s-a spart acum trei zile, iar apa murdară a inundat calea de acces spre blocurile de locuit din preajmă:

"Este cam dificil să merg pe scări, deoarece după cum vedeţi este inundaţie de vreo câteva zile. Se rupe deseori, chiar şi în timpul iernii vedeam că aici se rupea ţeava şi se facea gheaţă."

"Această ţeavă se rupe foarte des, practic câteva ori pe săptămână. Când este cald afară doamne fereşte ce miros urât vine de la acestă canalizaţie."

"Înconjurăm pe acolo, dar e imposibil de mers."

Mirosul înţepător îi deranjează şi pe locatarii blocurilor de locuit:

"Vedeţi că am ocolit strada, şi mirosul care este aici. Tot oraşul numai ţevi sparte."

Administraţia căminului susţine că nu este pentru prima dată când această ţeavă cedează şi că au solicitat în numărate rânduri ajutorul muncitorilor de la "Apă-Canal". Aşa cum însă ţeava nu este gestiunea întreprinderii, serviciul costă în medie o mie de lei şi nimeni nu-şi asumă cheltuielile.

"Această reţea nu este trecută la balanţa societăţii pe Apă-Canal Chişinău, ceea ce înseamnă că noi nu purtăm nici o răspundere pentru ceea ce li se întâmplă lor, blocaje, avarii sau altceva", a declarat şefa centrului de presă, Nadejda Fotescu.

Imediat însă după ce am sesizat problema, administraţia Apă-Canal a decis să trimită totuşi o echipă de muncitori care au desfundat canalizarea.

Contactaţi de echipa Publika TV, cei de la Pretura Centru au declarat că ştiu de această problemă, însă nu dispun de resurse suficiente pentru a schimba un întreg sistem de canalizare, întrucât acesta este unul vechi.

 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu