Campionatul Naţional de Muay Thai la Chişinău: Au concurat atât copii, cât şi seniori

Embed:

Competiţie de anvergură pentru amatorii artelor marţiale din Republica Moldova. La Chişinău s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Muay Thai. 200 de luptători din 11 cluburi au concurat în toate categoriile de vârstă: de la copii până la seniori.

"Este o competiţie de un nivel destul de înalt. Este o competiţie pentru a obţine experienţă. Este o competiţie benefică, deoarece trebuie să avem cât mai multe lupte în fiecare an", a spus Vitalie Pantea, sportiv.

"Acest turneu pentru mine înseamnă o metodă de a mă dezvoltă, o metodă de a mă realiză în viaţă şi de a mă prezenta ca luptător. Pe viitor vreau să devin un luptător profesionist", a menţionat un alt luptător, Laurenţiu Bâtlan.

La competiţie au participat şi sportivi în vârstă de doar 7 ani. Pe lângă băieţi, în ring au urcat şi fetele.

"M-am pregătit pentru asta şi am ştiut că voi câştiga. A fost o luptă dificilă", a declarat un alt sportiv.

"Scopul este să formăm lotul naţional. Sportivii, care să câştige primele locuri, la anul să meargă la Campionatele Mondiale şi Europene şi să aducă cele mai frumoase rezultate pentru Republica Moldova", a spus Constantin Ţuţu, deputat în PDM.

"Modul sănătos de viaţă şi viaţa activă este mult mai interesantă şi importantă, decât alte activităţi nocive, de acea doresc multe ediţii acestui campionat", a spus Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Câştigătorii au fost premiaţi cu medalii, cupe şi diplome.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu