Biserica din satul Mereni a fost prădată. Un minor de 12 ani a furat toți banii

Embed:

Un copil de doar 12 ani a furat toţi banii din biserică. S-a întâmplat noaptea trecută în satul Mereni din raionul Anenii Noi. Potrivit poliţiei, hoţul a reuşit să ia aproape patru mii de lei din biserică, bani donaţi de enoriaşi. Pe de altă parte, preotul spune că în cutia milei erau aproape zece mii de lei.

"Azi l-am întrebat: Victore, cu ce te-am refuzat eu când te-ai apropiat ?
-Cu nimic.
-De ce ai făcut aşa?
-Nu ştiu. Te dăruieşti, îi hrăneşti, îi îmbraci şi la urmă tot te fură", a zis Părintele Vitalie, parohul bisericii "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Mereni.

Băiatul a pătruns în biserică printr-un geam cu gratii. El a fost identificat rapid şi a declarat că din banii furaţi a cumpărat un tort şi a returnat o datorie. Mama copilului a refuzat să vorbească în faţa camerei de filmat, dar a spus că feciorul său comite furturi de când avea şase ani.

"El a cumpărat numai un tort, a dat datoria la magazin. O să-l ducem la lege, eu deja singură m-am săturat. Eu sunt singuratică şi nu-l pot opri. El şi cu pistolul a împuşcat. Mi-a spus că până nu te împuşc, nu mă las."

Localnici sunt şocaţi de gestul băiatului.

"Asta-i un lucru foarte urât şi... n-am cuvinte să comentez. Îi ieşit din comun. Dacă a ajuns deja să fure din biserică, păi ce să mai vorbim de omenie, de credinţă."

"Din biserică nu se fură ţi eu socot că cine a procedat în felul asta, afăcut mare mare păcat şi lor o să se aducă şi pe lumea cealaltă toate ce au făcut."

"Foarte urât. Se poate din biserică să furi? Depinde de educaţia de acasă, eu aşa mă gândesc."

Băiatul nu este la prima abatere de acest fel. El este în evidenţa poliţiei pentru mai multe furturi.

"Minorul şi-a recunoscut vina, spunând poliţiştilor că a cheltuit aproximativ 150 de lei, iar restul banilor i-a ascuns la stâna din localitate, unde lucrează mama sa. Banii rămaşi în sumă de 3700 de lei au fost înapoiaţi bisericii", a declarat Silvia Vetcu, ofiţer de presă al IP Anenii Noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu