Autorităţile dau asigurări că toate drumurile naţionale şi locale din ţară sunt practicabile

Embed:

Circulaţia rutieră se desfăşoară pe toate drumurile locale şi naţionale din ţară, în condiţii de iarnă. Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, în prezent, în curățarea drumurilor și eliminarea riscului de accidente sunt implicate 46 de utilaje pentru distribuirea materialului antiderapant, 7 încărcătoare, 7 autogreidere și 130 de muncitori.

Până la primele orele ale dimineții, au fost curățate principalele drumuri naționale și efectuate lucrări de distribuire a materialului antiderapant. În raioanele din nordul ţării, stratul de zăpadă de pe carosabil a atins, pe alocuri, 10 centimetri.

"Prioritare sunt drumurile naţionale. După ce au fost curăţate, de asemenea, Administraţia de Stat a Drumurilor mi-a comunicat că acum se lucrează şi pe drumurile locale, în special pe drumurile de acces la instituţiile de învăţământ", a declarat Maria Chitoroagă, şef serviciul de presă al Ministerului Transporturilor.

În ceea ce priveşte traficul din Capitală, drumarii spun că au intervenit, începând cu ora 6.30. La deszăpezirea străzilor şi împrăştierea materialului antiderapant au fost implicate 10 autospeciale ale Regiei „Exdrupo". În fiecare sector al Capitalei au fost distribuite câte două echipe de intervenţie, pentru a interveni pe parcursul zilei, în caz de necesitate. De asemenea, serviciul de întreţinere a drumurilor conlucrează cu Poliţia Rutieră, spre a interveni prompt în cazuri dificile.

Ministerul Transporturilor cere participanţilor la trafic să își echipeze mașinele cu cauciucuri de iarnă. În prezent, toate drumurile naționale sunt patrulate în regim non - stop de echipele Administrației de Stat a Drumurilor pentru a interveni în caz de necesitate. 

Totodată, conducătorii auto pot apela la orice oră, linia fierbinte a Administrației de Stat a Drumurilor 022 74 89 61. În acest an pentru perioada de iarnă au fost depozitate 80.000 de tone de material antiderapant.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu