Asiguratorii au încasat peste 220 de milioane de lei în primul trimestru al lui 2012

Embed:

Piaţa asigurărilor a crescut cu 5 la sută în primul trimestru al acestui an, iar asiguratorii au încasat peste 220 de milioane de lei. Evoluţia se datorează, în mare parte, asigurărilor auto, cărora le revin peste 40 la sută din totalul primelor încasate.

Datele preliminare ale Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare arată că, în primele trei luni, încasările din asigurări au ajuns la 222 de milioane de lei. Daunele plătite au fost de 106 milioane de lei. Asigurările de tip RCA au fost de aproximativ 46 de milioane de lei, în timp ce daunele - de 23 de milioane de lei. Pentru Cartea Verde s-au încasat prime în sumă de 47 de milioane de lei, iar suma despăgubirilor a depăşit 14 milioane de lei.

Dintre cele 24 de companii acreditate pe piaţă, cinci operatori deţin peste 75 la sută din totalul primelor încasate. Cele mai mari încasări le-a înregistrat compania moldo-rusă "Moldasig". Aceasta a obţinut peste 55 de milioane de lei. Urmează în top "Asito" şi compania "Grawe Carat". Aproximativ 24 de milioane de lei a încasat şi "Moldcargo". Topul este încheiat de compania "Donaris-Group", care a încasat prime de aproximativ 22 de milioane de lei.

Principalele bunuri asigurate de moldoveni rămân autoturismele, mai puţin bunurile personale sau propria viaţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu