Angajaţii şi managerii hotelurilor din Soci iau lecţii de ospitalitate înainte de Jocurile Olimpice

Embed:

La Soci, oamenii învaţă o artă care în Rusia este necunoscută - ospitalitatea turistică. Angajaţii şi managerii hotelurilor din regiune iau lecţii pentru a fi gazde bune ale Jocurilor Olimpice de iarnă.

Moscova este hotârătă să pună capăt stereotipurilor care spun că poporul rus este rece şi neprimitor. Aşa că zeci de angajaţi din domeniul hotelier din oraşul olimpic Soci învaţă cum să zâmbească, să gesticuleze, dar şi alte elemente de care vor avea nevoie ca să impresioneze turiştii.

"Oamenii care vin la Jocurile Olimpice trebuie să se simtă confortabil, să simtă ospitalitatea noastră caucaziană, care trebuie să tindă spre nivelul standardelor internaţionale", a spus un reprezentant al Univerisăţii Internaţionale Olimpice din Rusia, Tatiana Pomiatinskaia.

Aşa-numita şcoală de ospitalitate de la Soci a fost înfiinţată la cererea Comititelului Organizatoric al Jocurilor Olimpice 2014. Lecţiile includ simulări ale unor situaţii reale, în care oamenii învaţă cum să menţină contactul vizual cu oaspeţii şi să se concentreze asupra necesităţilor clienţilor şi nu asupra regulilor hotelului.

"Nu avem experienţă în domeniul olimpic şi sportiv. Este un domeniu special pe care trebuie să-l studiem aprofundat ca să-l înţelegem şi pentru ca ospitalitatea noastră să fie înţeleasă de oameni şi să producă impresii bune", spune o persoană.

Printre profesori se numără mai mulţi experţi, inclusiv unul din Italia.
 
"Faptul că mai mulţi colegi ruşi au venit aici ca să asculte despre experienţa mea este un început foarte bun", a menţionat directorul unui hotel din Italia, Sergio Vai.

În ciuda birocraţiei şi dificultăţii obţinerii unei vize de călătorie în Rusia, anul trecut turismul din această ţară a generat peste 120 de miliarde de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu