Amatorii de scufundări pot practica diving-ul în cadrul unor cursuri speciale

Embed:

Diving-ul poate fi practicat acum şi în Moldova. Pentru amatorii de scufundări subacvatice Asociaţia de Diving din Moldova organizează şi cursuri speciale, pe care deja le-au urmat peste 400 de oameni.

Înainte de scufundările în adâncul mării, este nevoie de instruire în piscină.

Instructorii le explică începătorilor, cum să se scufunde fără riscuri pentru sănătate. De asemenea, amatorii trebuie de reţină câteva semne pentru a comunica sub apă.

Cursul pentru începători este constituit din 12 ore, apoi aceştia susţin un examen la teorie şi practică.

"Diving-ul este considerat un gen de sport şi odihnă extremă, de aceea, această activitate este supusă certificării. Documentul vă permite să vă adresaţi la Centrele de Diving din orice stațiune balneară, pentru a închiria echipamentul necesar, dar şi a primi ajutorul unui ghid de scufundare. Certificatul permite scufundarea la adâncimi de până la 18 metri", a spus președintele Asociației de Diving din Moldova, Serghei Legheida.

Chiar după prima scufundare, începătorii rămân extrem de impresionaţi.

"Întotdeauna mi-am dorit să mă scufund sub apă, mai ales când mă duc undeva în vacanţă, să pot vedea coralii, peștii, întregul muzeu subacvatic. Astăzi am încercat și mi-a plăcut. Sub apă e linişte totală".

Şi reprezentantele sexului frumos spun că le place acest gen de sport.

"Îmi place să înot. Îmi plac toate sporturile în apă. A fost foarte interesant să încerc scufundările. Sunt senzații foarte tari."

Un curs de instruire pentru începători costă 250 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu