(VIDEO) Au vrut să-i omoare pe directorul Metro Chişinău şi adjunctul din Bălţi, pentru că au deconspirat o schemă de delapidare

Embed:

Afacere europeană în stil moldovenesc. Doi angajati din conducerea lantului de magazine Metro au fost cât pe ce să plătească cu viaţa pentru că ar fi deconspirat o schemă de delapidare în unul din magazinele din Bălţi. Ei îi acuză pe câţiva angajaţi ai companiei de furt. Deşi poliţiştii sunt la curect cu aceste cazuri, investigatiile bat pasul pe loc.

Vadim Ciobanu este director- adjunct al magazinului Metro din Balţi. În dimineaţa zilei de 25 februarie, acesta a plecat ca de obicei la serviciu. Bărbatul nici nu bănuia, însă, ce avea să i se întâmple.

"Mergeam la lucru la orele 5 dimineaţa. La pragul scării am simţit o lovitură în regiunea inimii. Am văzut silueta persoanei necunoscute. Am încercat să-l imobilizez, dar am primit încă o lovitură cu cuţitul prin ricoşare din partea stângă", spune Ciobanu. 

A scăpat cu viaţă ca prin minune. Prima lovitură de cuţit, care a fost ţintită în inimă, s-a oprit în coperta unei agende, pe care o purta în buzunar. Ciobanu spune că are o explicaţie pentru ceea ce i s-a întâmplat. 

"Am identificat anumite ilegalităţi care se produceau în interiorul magazinului de anumite persoane cu funcţii de răspundere, despre care am anunţat conducerea", a declarat Ciobanu. 

Pentru a elucida evenimentele de la Bălţi, a venit directorul magazinului Metro din Capitală. Vizita sa nu s-a lăsat fără consecinţe. În noaptea de 21 august, Dumitru Costin se deplasa cu maşina din Bălţi spre Chişinău. În drum, bărbatul a fost atacat şi bătut de cinci necunoscuţi.

Această informaţie a fost confirmată şi de către directorul General Metro Moldova, Dintrono Michele. Acesta însă a refuzat să ofere alte detalii, pentru a nu prejudicia ancheta.

Deşi de la tentativa de omor a lui Vadim Ciobanu a trecut mai mult de jumătate de an, poliţiştii nu au nici un suspect. În cel de-al doilea caz situaţia e similară. 

Reprezentanţii asociaţiei investitorilor străini din Moldova nu au comentat, deocamdată, incidentele de la Bălţi. Totodată, suma prejudciului cauzat companiei Metro din ţara noastră rămâne o taină comercială.

Ultimele articole
Social

PREMIERĂ în Moldova! Cum vor fi prevenite infecţiile contractate de pacienţi în spitale

Infecţiile contractate de pacienţi în Spitalul de Urgenţă din Chişinău vor fi prevenite...»

Moldovenii, tot mai buni la suflet. Câţi oameni s-au implicat în activităţi de binefacere

Voluntarii devin tot mai activi în Republica Moldova. Potrivit unui studiu al Biroului Național...»

Curentul electric, deconectat în toată ţara! Localităţile care vor fi afectate

RED UNION FENOSA anunţă că miercuri,  7 septembrie 2015 , vor avea loc întreruperi programate...»

TRAGEDIE în Capitală! Un bărbat a fost lovit mortal chiar pe trecerea de pietoni (FOTO)

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost lovit mortal pe trecerea de pietoni, de un microbuz de...»

Organizatorii Festivalului "Tulburel" i-au ademenit pe oameni cu vin tânăr şi bucate tradiţionale (VIDEO)

Iar cei care nu au sărbătorit în afara oraşului, s-au adunat în Capitală , la tradiţionalul...»

Accident rutier la intrarea în Capitală. Un automobil cu nuntași, lovit de un şofer fără permis

Un accident rutier cu implicarea unui automobil cu nuntași a avut loc astăzi la intrare în...»


Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
Newsline »