Un poliţist şi un jurnalist au avut de suferit în timpul manifestaţiilor din Bălţi. Vezi filmul evenimetelor VIDEO

Embed:

Primele violenţe au avut loc în jurul orei 10, în scuarul Teatrului "Vasile Alecsandri" din Bălţi. Potrivit poliţiei, un simpatizant al Partidului Social-Democrat s-a luat la bătaie cu un locuitor al oraşului, care avea alte viziuni politice. Cei doi au fost reţinuţi de către oamenii legii.

Între timp, în centrul oraşului s-au adunat opozanţii unioniştilor. La ora 13, manifestanţii de stânga au încercat, pentru prima dată, să rupă cordonul poliţiştilor, pentru a ajunge lângă organizatorii Marşului Unirii.

La ora 15, când a început manifestaţia unioniştilor, spiritele s-au încins.

Ulterior, Primăria oraşului Bălţi a hotărât să nu permită desfăşurarea Marşului Unirii.

"Eu cred că nu este posibil să fie asigurată securitatea voastră, dar şi a locuitorilor oraşului nostru. Din acest motiv, eu am decis ca poliţiştii să împânzească locul în care vă aflaţi pentru a evita producerea incidentelor. Noi mergem să discutăm cu grupul nostru, care a organizat manifestaţiile", a declarat viceprimarul de Bălţi, Alexandru Usatîi.

În timp ce poliţiştii încercau să separe cele două tabere şi să-i evacueze pe unionişti, au început violenţele.

Marşul Unirii nu a mai avut loc.

„E o dezordine nespusă. Nu evem nicio susţinere noi, românii, băştinaşi care ne-am născut în ţara asta, nu avem nicio susţinere", a declarat un participant.

Unii locuitori ai oraşului Bălţi consideră că au obţinut o victorie, în urma anulării marşului unionist.

"Ei au fost legitimaţi de Parlament, să plece Parlamentul cu ei, în România. Nu avem nevoie de ei. Oraşul Bălţi este capitala Moldovei", a declarat un locuitor.

"Este o victorie. Asta pentru noi e victorie. Totul este corect. Bravo, băieţi. Jos Filat, jos toţi. Pentru pace, pentru prietenie", spune un alt locuitor.

"E victorie pentru mine, pentru copiii mei, pentru nepoţi. Poporul îşi apără pământul, noi aici ne-am născut, noi aici suntem stăpâni", afirmă alt bălţean.

În timpul manifestaţiilor din Bălţi, a avut de suferit un jurnalist al unui post privat de televiziune şi un poliţist.

Ultimele articole
Social

Victimele conflictului de la Nistru au fost comemorate de către rude şi camarazi

Victimele conflictului de la Nistru au fost comemorate astăzi de către rude şi camarazi....»

DETALII în cazul celor trei tineri găsiți înecați într-un lac din sectorul Ciocana

Procurorii examinează mai multe versiuni, inclusiv cea a unui omor, în cazul celor trei tineri...»

Agitație mare pentru oieri! Sfârșitul lunii aduce pe lume mieii, care vor fi sacrificați de Paște

Sfârșitul lunii februarie este perioada cu multă agitaţie pentru oieri. În aceste săptămâni,...»

Arme și muniții depistate la Sângerei! Ce pedeapsă riscă suspectul

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din satul Mihailovca, raionul Sângerei, riscă şapte ani de...»

Jack, eroul satului Sipoteni, a dat în vileag un hoţ care a furat păsări dintr-o gospodărie

Un câine ciobănesc german pe nume Jack a devenit erou al satului Sipoteni, raionul Călăraşi....»

"Să se gândească la Găgăuzia". Așteptările locuitorilor autonomiei găguze de la viitorul guvernator

Noi locuri de muncă, asigurarea stabilităţii economice şi sociale,dar şi a unei colaborări...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
avatar a spus:
email 0 email
avatar
Miercuri, 08 August 2012 18:14
raminem fara piine, raminem flaminzi,dezbracati dar cu ambitii politice, nu-i asa? Incetati sa va mai pierdeti energia si inteligenta intrun scop inutil. Ginditi economic, ginditi cum sa faceti sa scoateti tara din ruina cum sa ajungeti la un scop comun ca sa construiti ceva bun impreuna, nu sa va distrugeti reciproc. Faceti proiecte, interesati-va cum pot fi ele realizate, creati, veniti cu idei si insistati ca idea voastra sa fie realizate. Stop violentelor si certurilor care nu ajuta, dar faceti ceva util, si asta impreuna, pentru ca de ambele parti sint oameni inteligenti si plini de energie.
răspunde
avatar a spus:
email 0 email
avatar
Miercuri, 08 August 2012 18:04
Nu pot intelege de ce ura asta atit de neagra intre locuitorii aceluias popor. Nu inteleg de ce va lasati furati si violati de criminali si pedofili, iar numai singura pronuntare a cuvintului roman provoaca atita ura si rautate in voi. De ce nu inceracti sa puneti o data pe picioare tara asta parasita de locuitorii ei si de Dumnezeu, dar va pierdeti energia si inteligenta in polemici inutile. Uitati-va cum sate intregi imbartinesc, cum se inchid scolile, ca nu mai au copii, cum toti cei tineri au fugit in Europa si pe unde i-a dus soarta, ca nu mai puteau rabda saracia si hotia din tara. Cite minti de aur lucreaza acum pentru magnatii europeni, citi copii talentati, ce-ar fi fost prinosul si mindria tarii au plecat ca nu aveau nici o sansa sa se realizeza acasa. Uitati-va care e starea agriculturii in RM, ca pe ea se tine tara, - nu-s unelete, nu-s tractoare, nu-s combine, se lucreaza manual ca in secolul 16, nu exista sisteme de irigare, si pe calduri ca vara asta arde totul, ramanem
răspunde
radu a spus:
email -2 email
radu
Luni, 06 August 2012 11:13
Acesti idioti de moldovenisti isi arata inca odata cultura ei debea au esit din pestere
răspunde
ioan a spus:
email -1 email
ioan
Luni, 06 August 2012 11:07
Victorita v/s Pobeda, dar pentru care limbă maldavenească pledezi: cu grafie slavonă ori latină? Dece crezi, marea majoritate a moldovenilor care locuiesc în Romănia se mîndresc că sunt romîni şi nu şi-au pierdut graiul ca maldavenii noştri ?
răspunde
Gheorghe a raspuns:
email -1 email
Luni, 06 August 2012 11:12
Moldovenii din romania sint pentru boratii de valahi oameni de sortul II! Destramarea tarii de stransura numita romania este aproape: Moldovenii vor Trai in Moldova! Dobrogenii in Bulgaria si secuii in Ungaria! Valahii spurcati vor ramane doar di Tiganiada(rumonia)!
Valera a spus:
email 9 email
Valera
Luni, 06 August 2012 11:06
fascizmul n-a trecut!!! Si nu va trece nici in Chisinau!!!
răspunde
Victorita a spus:
email 2 email
Victorita
Luni, 06 August 2012 10:46
Poporul Moldovenesc nu are nimic comun cu statul romania, din contra Poporul Moldovenesc uraste tot ce se numeste roman, lucru care-l putem demonstra si prin faptul ca din cele mai vechi timpuri la Moldoveni in Limba Moldoveneasca cuvintul roman este un cuvint de ocara prin care se intelege: roman – CURVA, LEPADATURA, BORATURA, LICHEA, TARFA, TIGAN, SPURCACIUNE, etc. Aici sirul sinonimelor cuvintului roman poate continua la nesfarsit cu alte ocari si injurii necenzurate pe care din mitove etice nu ne putem permite sa le mentionam! TRAIASCA REPUBLICA MOLDOVA!
răspunde
Cristi a raspuns:
email 2 email
Luni, 06 August 2012 13:02
Bai dezinformatorule, romania nu piere niciodata! Suge-o
Victorita a spus:
email 3 email
Victorita
Luni, 06 August 2012 10:45
Prostituatele politice si tradatorii de tara scuipa in sufletul nostru, a Neamului Moldovenesc numindu-ne romani si mintindu-ne copiii precum ca noi vorbim limba romana! Vom lupta prin orice mijloace pentru apararea statalitatii Tarii Republica Moldova, Limbii Moldovenesti, vom promova valorile nationale! Arderea tricolorului tiganesc arborat antilegal pe sediul unei institutii publice constituie un manifest de protest, un act de aparare plauzibil savarsit din intentii patriotice! Noi nu sintem romani! Noi purtam cu demnitate de veacuri denumirea de Popor Moldovenesc! Necatind la asemanarea limbii romane – o limba artificial create odata cu unirea unui grup de etnii intr-un stat de stransura numit – romania, cu Limba Moldoveneasca aceste limbi sint diferite
răspunde
Ion a spus:
email 1 email
Ion
Luni, 06 August 2012 10:33
Ieri cu ajutorul Domnului am alungat spurcaciunea romana din orasul ortodox Balti, urmeaza sa ieliberam intreaga Moldova de tiganii borati romani care vor sa subjuge Pamantul Sfint al Moldovei! Moldovenii au dovedit ca s-au trezit din zombarea careia au fost supusi timp de 20 de ani! Compatrioti: La lupta! Victoria va fi a noastra! Traiasca Moldova Mare!
răspunde
ANTI RUSI SI MALDAVENI CORCITI MOARTE,MOARTE LOR(from Romania..:)))) a raspuns:
email 1 email
Luni, 06 August 2012 10:42
''ZOMBAREA;;?????:)))))) :))))))))) se vede ca esti prostu' satului..zombarea mah secatura criminala de rus??? ce cuvint romanesc este asta mah mancurtule???:)))))) zombarea:)))) zombat esti tu si spalat pe creier mai cretinule sarac,sluga si sclavul rusilor.:)))) UNIREA CU ROMANIA,UNIREA CU ROMANIA,UNIREA CU ROMANIA ,CU PATRIA MAMA O DORESC TOTI ROMANII ADEVARATI,PATRIOTII MOLDOVEI.IN URMATORII 5-6 ANI MAXIM MOLDOVA SE VA UNI CU PATRIA MAMA.UNIRE UNIREEEE
Adevarul a raspuns:
email 1 email
Luni, 06 August 2012 10:48
Debilule, esti jalnic.
victor a spus:
email -3 email
victor
Luni, 06 August 2012 10:31
uite asa, o stinga bolnava si plina de betivani, asta e stinga rusa , asta e Shelin, Tcaciuc, Garbuz, Pascari, niste idioti care duc la confruntari in societate, pe baza etnica, ati vazut, e clar ca buna ziua, au dus la confruntari intre rusi si bastinasi, mina Moscovei, eu nu sunt adeptul unirii cu Romania, dar ce tine ca pamintul asta e a moldovenilor ce vorbesc romana, e suta la suta.
răspunde
BOGDAN ANTI RUSI SI MALDAVENI CORCITI(from ROMANIA ) a spus:
email -1 email
BOGDAN ANTI RUSI SI MALDAVENI CORCITI(from ROMANIA )
Luni, 06 August 2012 10:20
TOTI ROMANII SE KAKA PE MORMINTELE MANCURTILOR SI JEGOSILOR DE SOLDATI RUSI.DOAMNE AJUTA CA TOTI sa dea coltu' cat mai repede posibil si natia ruseasca impreuna cu muritorii de foame din Ucraina sa dispara pt totdeauna.RUSIA ESTE CANCERUL EUROPEI SI AL INTREGII PLANETE,trebuie s aluptam pt exterminarea acestor nenorociti slavi de la Est.SUA SI NATO in urmatorii 10-15 ani sper sa ai distruga definitiv pe criminalii mancurti -jegosi de la Kremlin.:))Doamne ajuta sa scapam de cangrena numita Rusia si de rusii boschetari si betivani,u ltimele cwrve de oameni.
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward