Tinerii din Hânceşti se tem să iasă din casă. Un grup de foşti boxeri a băgat frica în ei

Embed:

Un grup de bărbaţi din Hânceşti a băgat în sperieţi locuitorii oraşului. Primarul localităţii spune că doar într-o săptămână aceştia au fost implicaţi în trei bătăi în urma cărora au avut de suferit mai multe persoane. Printre victime se numără chiar şi angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

"Din informaţia pe care o deţin, persoanele se află în libertate. Sunt din oraşul Hânceşti şi s-au antrenat, practicând boxul. Sunt foşti sportivi care nu au măsură. Au băgat frica în tineret. Tinerii nu vor să iasă în oraş", susţine primarul oraşului, Alexandru Botnari.

Acum o săptămână, un angajat al Serviciului Protecţie şi Pază de Stat a dat o petrecere la o piscină din Hânceşti. Acolo se aflau patru bărbaţi, foşti sportivi, care, din spusele lucrătorilor localului, au provocat un scandal, ce a culminat în bătaie.

"Din start erau vreo trei, apoi au mai venit şi alţi bărbaţi. După spusele lucrătorilor erau în jur la 20 de persoane Unul dintre aceştia şi-a permis să lovească şi faţă de poliţie", a explicat proprietarul localului Gheorghe Arcuş.

Poliţiştii spun că bătăuşii nu sunt la prima abatere. Recent, ei ar fi agresat doi agenţi de securitate de la o discotecă din oraş, dar şi mai mulţi drumari, veniţi din Portugalia ca să repare traseul Chişinău-Hânceşti. Procurorii au intentat câteva dosare penale pentru huliganism, doar că agresorii sunt cercetaţi în stare de libertate.

"Nu există temeiuri pentru aplicarea unei măsuri mai aspre sau pentru arest preventiv",  a afirmat procurorul de la Procuratura din Hânceşti, Igor Lamba.

Primarul oraşului Hânceşti se arată îngrijorat de situaţia criminogenă din localitate şi spune că cei patru sportivi au instaurat în localitate o adevărată teroare. Poliţia, însă, îl contrazice.

"Cu faptul că terorizează locuitorii oraşului Hânceşti eu nu sunt deacord. Pe străzile oraşului Hânceşti, până la ora 3.00 stau grupuri de tineri", a menţionat şeful Poliţiei din oraşul Hânceşti, Sergiu Vizir.

Potrivit datelor statistice, în prima jumătate a acestui an în Hânceşti au fost intentate 407 dosare penale pe diferite fapte, sau cu şapte la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, au fost înregistrate peste 800 de infracţiuni.

Ultimele articole
Social

Descoperire impresionantă în curtea unui bărbat din Grătieşti. Jură că nu ştie de unde au apărut (VIDEO)

Operaţiunea specială a poliţiştilor " MAC 2015 " îşi dă roadele sale. Un bărbat de 30 de ani a...»

TENTATIVĂ DE VIOL la Făleşti. Victima, o fetiţă de 10 ani, salvată în ultimul moment

Un tânăr de 26 de ani dintr-o localitate din raionul Fălești a încercat să violeze o minoră de...»

Moldoveni AMENDAŢI, după ce au fost observați într-o barcă pe apele râului Prut DETALII

O undiță electrică cu acumulator, 25 kg de pește și o barcă au fost ridicate de la trei...»

ACCIDENT GRAV la Drochia: Un şofer a murit pe loc, iar două femei au fost rănite (IMAGINI GROAZNICE)

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit  dimineață în urma unui accident grav produs în...»

Procuratura Generală: În Moldova, majoritatea actelor de tortură sunt aplicate de poliţişti

Cele mai multe acte de tortură în Moldova continuă să fie comise de către poliţişti , arată...»

Automobile trase pe dreapta. Ce transportau doi şoferi suspicioşi (FOTO)

Două automobile ce transportau bunuri nedeclarate au fost stopate de inspectorii vamali....»


Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
Newsline »
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward