Tinerii din Hânceşti se tem să iasă din casă. Un grup de foşti boxeri a băgat frica în ei

Embed:

Un grup de bărbaţi din Hânceşti a băgat în sperieţi locuitorii oraşului. Primarul localităţii spune că doar într-o săptămână aceştia au fost implicaţi în trei bătăi în urma cărora au avut de suferit mai multe persoane. Printre victime se numără chiar şi angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

"Din informaţia pe care o deţin, persoanele se află în libertate. Sunt din oraşul Hânceşti şi s-au antrenat, practicând boxul. Sunt foşti sportivi care nu au măsură. Au băgat frica în tineret. Tinerii nu vor să iasă în oraş", susţine primarul oraşului, Alexandru Botnari.

Acum o săptămână, un angajat al Serviciului Protecţie şi Pază de Stat a dat o petrecere la o piscină din Hânceşti. Acolo se aflau patru bărbaţi, foşti sportivi, care, din spusele lucrătorilor localului, au provocat un scandal, ce a culminat în bătaie.

"Din start erau vreo trei, apoi au mai venit şi alţi bărbaţi. După spusele lucrătorilor erau în jur la 20 de persoane Unul dintre aceştia şi-a permis să lovească şi faţă de poliţie", a explicat proprietarul localului Gheorghe Arcuş.

Poliţiştii spun că bătăuşii nu sunt la prima abatere. Recent, ei ar fi agresat doi agenţi de securitate de la o discotecă din oraş, dar şi mai mulţi drumari, veniţi din Portugalia ca să repare traseul Chişinău-Hânceşti. Procurorii au intentat câteva dosare penale pentru huliganism, doar că agresorii sunt cercetaţi în stare de libertate.

"Nu există temeiuri pentru aplicarea unei măsuri mai aspre sau pentru arest preventiv",  a afirmat procurorul de la Procuratura din Hânceşti, Igor Lamba.

Primarul oraşului Hânceşti se arată îngrijorat de situaţia criminogenă din localitate şi spune că cei patru sportivi au instaurat în localitate o adevărată teroare. Poliţia, însă, îl contrazice.

"Cu faptul că terorizează locuitorii oraşului Hânceşti eu nu sunt deacord. Pe străzile oraşului Hânceşti, până la ora 3.00 stau grupuri de tineri", a menţionat şeful Poliţiei din oraşul Hânceşti, Sergiu Vizir.

Potrivit datelor statistice, în prima jumătate a acestui an în Hânceşti au fost intentate 407 dosare penale pe diferite fapte, sau cu şapte la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, au fost înregistrate peste 800 de infracţiuni.

Ultimele articole
Social

Guvernul vrea să-i motiveze pe moldoveni să practice sportul. Care e situaţia la moment

Ministerul Tineretului şi Sportului a elaborat şi prezentat pentru dezbateri publice proiectul...»

Toate instituţiile medicale din Chişinău vor fi modernizate. Cum se vor ameliora serviciile

Spitalele şi centrele medicilor de familie din Chişinău vor fi dotate cu echipamente de ultimă...»

ALERTĂ! O casă în care se afla un bărbat a fost cuprinsă de flăcări

Pompierii în alertă. O casă din satul Corlăteni, raionul Rîșcani, a fost cuprinsă de flăcări....»

Şoferii care au adunat un număr maxim de puncte de penalizare pot scăpa de ele. SOLUŢIA

Şoferii care vor achita amenda în cel mult 72 de ore după înştiinţare vor fi scutiţi de...»

PEDEAPSĂ DURĂ! Trei tineri care au terminat şcoala vor sta următorii ani pe "băncile" ÎNCHISORII

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău i-au condamnat pe trei adolescenţi din Hânceşti, pentru...»

ACCIDENT GRAV la Făleşti. O maşină a derapat de pe traseu inversându-se. Şoferul a fost internat (FOTO)

Un bărbat a ajuns la spital , după ce maşina pe care o conducea a derapat de pe traseu...»


Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
Newsline »