Roibu ar putea fi demis până la toamnă. Cine îi va lua locul

Foto: arena.md
Foto: arena.md

Ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, ar putea fi demis până la toamnă, iar funcţia acestuia ar putea fi ocupată de şeful Poliţiei de Frontieră, Roman Revenco, viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dorin Recean sau directorul Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi. Cel puţin aşa susţine analistul politic Roman Mihaeş, întru-un articol publicat pe vox.publika.md.

Menţionăm că o delegaţie din Republica Moldova se află într-o vizită oficială în Georgia, unde se va discuta şi despre experienţa acestei ţări în reformarea poliţiei. Din cadrul acesteianu face parte ministrul Roibu. Premierul Vlad Filat este însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Iurie Leancă, ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi, ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru şi Dorin Recean.

Publika.md aminteşte că pe 25 iunie, prim-viceministrul de Interne al Georgiei, Eka Zguladze, a participat la conferinţa "Reforma poliţiei în Georgia – lecţiile învăţate". Aceasta a declarat că "multe lucruri pot fi făcute cu un buget mic".

Precizăm că ministrul de Interne, Alexei Roibu, a declarat că ar vrea să aplice în Moldova reforma care a dat roade în rândurile georgienilor.

Reforma poliţiei în Georgia a fost corelată cu înăsprirea legislaţiei de combatere a corupţiei. În procesul de restructurare a MAI, 15 mii de poliţişti şi-au pierdut locul de muncă, iar noile angajări s-au făcut în bază de concurs. De asemenea, a fost majorat salariul poliţiştilor. În prezent, aproape 90 la sută din populaţia Georgiei are încredere în poliţie.

Ultimele articole
Eveniment

Marea te așteptă! Oferte de odihnă pentru moldovenii care vor să plece în concediu (VIDEO)

Oportunităţi pentru moldovenii care au început să-şi facă planuri pentru concediu. În Capitală a...»

Circul din Capitală îşi începe noua stagiune cu spectacolul "Cascada Surprizelor"

Circarii din Chişinău au făcut astăzi ultimele repetiţii înainte de debutul stagiunii, care va...»

''Moldova Eco-Energetică 2015''. Cine poate participa la concursul din acest an

În acest an va avea loc o nouă ediţie "Moldova Eco-Energetică" . Decizia a fost luată de...»

Viceminiștri europeni vin la Chişinău. Cu cine vor avea întrevederi

Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vișegrad vin astăzi în Moldova . Oficialii...»

Şeful statului a semnat decretele de eliberare din funcție a patru magistrați

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretele privind eliberarea din...»

A fost prezentat oficial. Cine este noul viceministru al Transporturilor

Noul viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Usatîi, a fost...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
zabalosul de Mircea a spus:
email 1 email
zabalosul de Mircea
Luni, 09 Iulie 2012 19:27
Trebuie cit pe Roibu atit si pe banditul de Mircea Grigoriev (actual lucreaza la Asistenta sociala, iar mai inainte cu Roibu la CCCEC , pe urma cu Popusoi la Moldsilva
răspunde
Antonescu a spus:
email -1 email
Antonescu
Luni, 09 Iulie 2012 16:20
Pentru reformarea MAI se va tine cont de mai multe tari, se va analiza procesul de reformare a mai multor tari europene si nu doar.... Si asta trebuie facuta in toate cazurile nu doar vis a vis de MAI.... Totul va fi bine, rabdare si ploaie, DOMNUL SA NE AJUTE!!!
răspunde
victor a spus:
email 0 email
victor
Luni, 09 Iulie 2012 16:20
nu ca ar putea, trebu, de nu vom sta cu un minister zero in tara si inificient. Filat intelege despre asta dar il tine pe Roibu deoarece e de la el din echipa.
răspunde
Jizdan a spus:
email -1 email
Jizdan
Luni, 09 Iulie 2012 16:09
Da eu cred ca totus Dl Jizdan va fi ministru de interne!!!
răspunde
Nicu a spus:
email -1 email
Nicu
Luni, 09 Iulie 2012 16:07
Aici vad ca sunt niste neghiobi,probabil agenti speciali, care vin numa sa intaiasca lumea si sa umfle capu cu murdarii gen preturi mari la toamna, nu stiu ce... Rusine, oameni buni nu cedati acestor provocari, viitorul RM depinde de noi,si de cum percepem lucrurile, asa ca trebuie s venim cu aport pozitiv la dezvoltarea tarii,dar asta asta se face prin actiuni concrete si nobile...uraaaaa
răspunde
Eugen Timplaru a spus:
email -4 email
Eugen Timplaru
Luni, 09 Iulie 2012 15:13
Nu mai cred sa fie demis Roibu, in ultima jumate de an se observa o gestionare mai buna in MAI, in ultimile luni mai multi colaboratori de politie fiind sanctionat,mustrati si chiar concediati pentru anume incalcari, practic in fiecare zi vedem la stiri asa noutati, pe linga toate se observa o lupta cu traicantii de droguri, chiar saptamina trecuta 2 cazuri de retineri a colaboratorilor de politie implicati in trafic de droguri... Se misca lucrurile, se curata ministerul de cirtite, nu uitati ca aici timp de 8ani s-a inradacinat o sistema meschina, care necesita mai mult timp pentru a fi curatata) eu din potriva cred ca din toamna va incepe reforma drastica a MAI, si nu prin demiterea lui Roiubu ci a cca 70% de colaboratori...
răspunde
Vlad Drakpula a raspuns:
email -4 email
Luni, 09 Iulie 2012 15:31
Da!!!!Corect!!!!Roibu nu demis,ci fugarit si arestat,gradul de general retras,fara pensie trimis gastrabaiter in Africa la strans banane!!!!
Seremet Vasile a spus:
email 4 email
Seremet Vasile
Luni, 09 Iulie 2012 14:58
Cu parere de rau nu va fi nici o reforma ca nu este interes functiile se vind ca in timpul domniei Fanariotilor si cei ce au procurat functia vin sa faca refome s/au sa isi umple haznaua ca doar au investit bani grei la haznaua lui Filat si Plahoniuc........................
răspunde
Stefan Ungurean a raspuns:
email 4 email
Luni, 09 Iulie 2012 16:37
Reformele au inceput si decurg foarte bine, schimbari spre bine vedem in fiecare zi. Iar daca tu nu poti face diferenta dintre ceea ce a fost si ceea ce este acuma atunci imi pare rau de tine.
Vlad Drakpula a spus:
email 6 email
Vlad Drakpula
Luni, 09 Iulie 2012 14:35
In POLITIE de 20 de ani se practica o varianta: Roibu,ca si toti nemernicii trebuie eliberat din MAI cu 2 luni in urma,cu data de ieri.da Filat deja in toamna fugarit din Guvern,cand va incepe foamea si explozia preturilor!!!!
răspunde
Profesorul a spus:
email -3 email
Profesorul
Luni, 09 Iulie 2012 14:05
PUBLICCA, la srul titlutilor tampite ai mai adaugat unul.rn Daca scrie cineva maine pe blog ca Natalia Morari e gravida de la Fiodor Ghelici, veri publica stirea????
răspunde
ZERO' a spus:
email 6 email
ZERO'
Luni, 09 Iulie 2012 14:02
Atit Roibu cit si ceilalti numiti sunt oamenii pafiotilor Plahotniuc si Filat! Hotii astea nu vor pleca de la guvernare cu una cu doua... Dar sa speram ca Miscarea Antimafie ii va fugari!
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward