"Roboții vor crea un milion de locuri de muncă de calitate înaltă, în următorii cinci ani"

Foto:dailyausaf.com
Foto:dailyausaf.com

În comparație cu roboții, oamenii nu sunt foarte sclipitori din punct de vedere intelectual. Dar asta în sensul în care noi, muritorii de rând, nu am putea niciodată să reținem volumul de informație de care sunt în stare mașinăriile, scrie playtech.ro.

Cercetătorii de la MIT Computer Science și Laboratorul de Inteligență Artificială au creat un nou sistem, pentru a-i ajuta pe roboți să lucreze împreună cu oamenii. Nevoia de comunicare ar fi redusă la 60%. În timp ce roboții de obicei împărtășesc între ei un volum imens de date, dar experții au descoperit că o mare parte din ele nu sunt necesare. Noul sistem scrutinizează eficiența potențială a acțiunilor și o face cât mai avantajoasă financiar, bazându-se pe mediul în care roboții vor acționa și pe așteptările în legătură cu ei.

Comunicarea excesivă ar putea copleși coechipierii umani, fără să împărtășească informații cu adevărat utile. Scopul MIT este să creeze un sistem care găsește un echilibru. De exemplu, dacă un robot ar intra într-o clădire în flăcări, ar putea fi bombardat cu multe informații despre mediul înconjurător, majoritatea poate inutile. Folosirea noului sistem ar putea determina care sunt pericolele reale și le-ar putea ignora pe cele false, notează Tech Radar.

Dat fiind faptul că roboții ocupă din ce în ce mai multe locuri de muncă, s-ar putea ca sistemul despre care vorbesc cei de la MIT să fie o idee strălucită. Cea mai nouă profeție robotică vine de la Moshe Vardi, expert în știință computerizată la Universitatea Rice. Acesta crede că până în 2045, computerele vor putea face aproape tot ce face un om, iar rata șomajului va ajunge la 50%. Cele mai mari necunoscute în acest scenariu nu vizează nici știința, nici roboții, ci mai degrabă sociologia și economia. Cu alte cuvinte, Vardi (și nu numai el) au în vedere modul în care avansarea roboticii ne va afecta economia.

Pe de altă parte, Shamsul Alam, președintele Agricultural Economists’ Association a Bangladesh Joburile, crede low-end vor fi, într-adevăr, puse în fața unei scăderi considerabile a personalului uman. Totuși, Federația Internațională de Robotică extimează că roboții vor crea un milion de locuri de muncă de calitate înaltă, în următorii cinci ani, mai ales în sectorul sănătății și cel al mediului.

Cele mai noi știri
TECH

Brăţara inteligentă! Dispozitivul poate monitoriza soldul contului bancar

Soldul contului bancar poate fi monitorizat şi prin intermediul unei brăţări inteligente . Un...»

Mutare NEAŞTEPTATĂ făcută de Google. Gigantul vrea să renunţe la cel mai utilizat buton

Browsing-ul nu s-a schimbat extrem de mult din anii ’90 şi până în prezent, multe dintre...»

Cele mai utile scurtături de taste în Excel care vă fac viața mai ușoară

Este foarte probabil să folosiți aplicațiile Microsoft Office la birou aproape zilnic, iar cu...»

INEDIT! Compania care vrea să "stârnească" o ploaie de meteoriți în timpul Jocurilor Olimpice (VIDEO)

Stelele căzătoare sau ploile de meteoriți sunt evenimente violente, dar superbe, însă pentru a...»

Ironia sorţii! Un site internet al unei comunități de hackeri a fost spart de un alt hacker

O platformă de internet a unei comunități de hackeri a fost spartă de un hacker , adresele...»

INVENŢIE Google: Capota care lipește pietonii de mașină în caz de impact

Google  vrea să asigure siguranța pietonilor, promițând că va crea o mașină care va avea o...»


Descarcă aplicația ȘTIRILE PUBLIKA.MD din chrome web store
Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
Newsline »