Protest la o agenţie de turism din Chişinău! Administraţia, acuzată de escrocherie

foto: pagesinxt.com
foto: pagesinxt.com

ERATĂ : Numele companiei vizate în acest scandal DVV PREMIER-TUR a fost citit greşit "DVV Premium-Tur", fapt regretabil pentru care ne cerem scuze.

Vacanţa de vară s-a transformat într-un coşmar
pentru zeci de moldoveni care urmau să se odihnească în Turcia sau Bulgaria. Ajunşi la aeroport şi cu gândul la vacanţă, oamenii au constatat că agenţia de turism i-a dus de nas şi au rămas nu doar fără concediu, dar şi fără bani.

Oamenii spun că au fost păcăliţi de agenţia DVV Premier-Tur şi au aflat că nu vor mai merge în vacanţă abia când au ajuns la aeroport. Iată ce au declarat păgubiţii:

"Urma să ajungem în Turcia, Antalia, 715 euro pentru două persoane şi am plecat. Ni s-au dat biletele şi am vrut să concretizăm dacă suntem pe listă şi, din păcate, nu suntem."

"Suntem cinci familii şi urma să plecăm în Bulgaria. Zborul era programat pentru mâine. Am plătit aproape 4.000 de euro."

"DVV Premier -Tur a încasat banii şi mai este o firmă, care spune că nu ştie nimic, se numeşte Tur-Retur."

Nemulţumiţi, oamenii au mers la sediul agenţiei, dar directorul dispăruse.

"La moment, angajaţii Poliţiei Buicani desfăşoară un şir de măsuri investigative, pentru a stabili locul aflării acestei persoane şi a o reţine. În conformitate cu legilaţia în vigoare, riscă de la 8-15 ani", a comunicat Ghenadie Cuciuc, ofiţer de presă Comisariatul General de Poliţie.

Directorul agenţiei cu pricina nu este la prima escrocherie, spune preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Sevastian Botnari.

"Nu e prima dată şi nu ştiu din ce cauză Ghişeul unic de licenţiere, Camera de Licenţiere a mai oferit licenţă", a precizat Sevastian Botnari.

Potrivit reprezentanţilor Camerei de Licenţiere, legislaţia obligă instituţia să ofere licenţă de activitate celor care o solicită, indiferent dacă anterior, companiei i-a fost retrasă licenţa. Diana Vasilcov nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc.


Ultimele articole
Eveniment

Guvernatorul BNM va fi audiat de parlamentari. Ce explicaţii urmează să dea

Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, este aşteptat vineri pentru a fi audiat la...»

Ministrul de Externe, Natalia Gherman, pleacă într-o vizită oficială în România

Ministrul de Externe, Natalia Gherman, va pleca mâine într-o vizită oficială în România. Ea se...»

EVENIMENT ISTORIC pentru Moldova! Se va întâmpla pe 4 martie la ora 11:00

Momentul istoric pentru Moldova! Evenimentul a fost aşteptat de mulţi şi are drept scop...»

Preşedintele Nicolae Timofti, întrevedere cu secretarul adjunct de stat al SUA

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va avea, o întrevedere cu secretarul adjunct de stat al...»

Bucurie la Institutul Oncologic. Donația care va uşura viaţa copiilor bolnavi de leucemie și cancer

Un aparat de anestezie și ventilație, necesar pentru diagnosticarea și tratamentul copiilor...»

Chiril Gaburici a discutat cu ambasadorul SUA în Moldova. ASIGURAREA făcută de James Pettit

Statele Unite ale Americii vor spijini în continuare Republica Moldova în promovarea reformelor...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Mr Anton a spus:
email 0 email
Mr Anton
Miercuri, 12 Septembrie 2012 17:48
numaru directorului DVV Premier Tur de mobil este 079910014
si la Tur-Retur "Marilor Service" este 079910034
crede cineva in coincidente? ))
am gasit oferte comune pe net ))
cautati in google
cred ca este o legatura intre ei!!
răspunde
Mr Anton a raspuns:
email 0 email
Miercuri, 12 Septembrie 2012 17:50
+373 22 92-11-94 este numaru de office al Tur-Retur, care era candva al DVV Premier Tur ))
natalia a spus:
email 1 email
natalia
Sâmbătă, 18 August 2012 12:34
nu judecati oamwnii gresit va rog,noi la fel am dat jum.de bani ca sa ajungem la bulgaria si am ales cel mai mare pachet ,asa ca nu merge vorba de ieftin as spune ca preturile erau reale pt aceasta perioada,si nicioadata nu mam gandit ca diana aceasta e capabila de asa ceva,,la inceput mia parut cam suspecta dupa felul cum era imbracata pt oficiu,dar dupa noi sa mai apropiat un barbat si la fel a ahitat toata suma de bani,trebuie trasi la raspundere ....
răspunde
Arina a spus:
email 2 email
Arina
Vineri, 17 August 2012 18:29
Chiar ma gindeam si eu...Cit de prost poti fi sa nu iei macar un contract pe care- sa-l ai si ssa-l citesti?Eu inteleg ca multe agentii nu dau cecuri e mai comod sa acunzi unele venituri si sa nu le impozitezti, dar nu asta e problema daca deja ai un contract stampilat si macar voucher turistic care e in 3 exemplare deja ai cevva la mina chiar si fara acel cec dar doar bonul. Chiar sa pleci asa si sa dai bani.......Chiar mare prosti
răspunde
Marina a spus:
email 0 email
Marina
Vineri, 17 August 2012 18:00
indiferent de la ce agentia luati foi, luati asigurarea la pachet care prevede astfel de riscuri. Si mergeti cu cei de care va place mai mult :)
răspunde
TATIANA a spus:
email 0 email
TATIANA
Vineri, 17 August 2012 17:40
Cel mai grav ca in toata povestea asta turistii au luat pachete prea ieftine care nu existau la alte agentii.Turistii cauta oferte cu lunile pentru 5 euro te schimba cum vor si pe urma sunt nemultumiti.Chiar asha s de prosti oamenii sa nu insiste asupra unui contract cu stampila sau bilet de avion cu stampila? Din cauza prea multor agentii au de suferit nu doar clientii ci si agentiile care sunt nevoite sa scada pretul la pachetele turistice din ce in ce mai mic.Chiar se poate de lucrat pentru 2-3 euro?.Nici nu va imagina-ti ce munca si ce risc este sa vinzi pachete turistice. Iar oamenii zic toti ca-s prin recomandare dar verifica preturile la 100 de agentii ca au de unde alege. Pacat ca o agentie ne strica imaginea la celelalte agentii care vor sa satisfaca intradevar cerintele clientilor.
răspunde
andrei rosca a spus:
email 1 email
andrei rosca
Vineri, 17 August 2012 13:30
Am auzit si eu de elat turism da sunt multe agentii bune. Nu Numaidecit sa fie Holiday Service sau alte agentii de elita, sunt si alte agentii micic care aface treaba si as spune ca multe agentii micic fac mai multa treaba ca aceste mari, sunt mula mai cinteresate ina trimite turisti
răspunde
Anonim a spus:
email 1 email
Anonim
Vineri, 17 August 2012 13:07
Eu cu Diana Vasilcov am mers 3 ani la rand la mare, era angajata la agentia Tur-retur (acuma am inteles ca numeste Marilor Service), miercuri am fost la ea, am lasat o parte din bani si pasaportul pentru vize.......acuma aflu de la stiri ce s-a intamplat de fapt. Fata si-a facut o firma prorie si lucra tot la sediul firmei la care stiam eu. Si uite asa cu 3 ani de incredere am LUAT TEAPA!
răspunde
Irina a spus:
email -1 email
Irina
Vineri, 17 August 2012 12:57
Da,cu BELTUR GRUP,a-m fost si noi in Turcia,si pretul super,si Hotelul de neuitat.Sunt multe agentii pe piata,doar trebu de ales cu cap!!!
răspunde
violetta a spus:
email -1 email
violetta
Vineri, 17 August 2012 12:54
Sunt multe agentii care lucreaza corect.Una din ele BELTUR GRUP,plecam si noi si prietenii nostri cu ea de 2 ani,si vara si iarna,suntem foarte multumiti...Va recomand...
răspunde
sonia a spus:
email -1 email
sonia
Vineri, 17 August 2012 12:29
Intradevar de Tur-Retur s-a auzut mai multe, lukrau kindva bine baietii..pakat ca au ajuns la acei 4715 de euro. Vreau sa spun alt ceva, poate undeva e si problema noastra , ca alergam in tot Chisinaul unde s agasim cu 10 euro mai eftin, si apoi ne trezim ku surprize din astia.Eu de citv atimp merg la odihna prin agentia Elat Turism, si am recomandat si la prietenii mei, personalul este foarte amabil si atent..Recomand la toti!
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward