Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, invitat la Fabrika. Cele mai importante declaraţii

Embed:

(22:06) În timpul apropiat, prevedem un proiect de lege pentru excluderea totală a imunității deputaților. Imunitatea politică prevede ca deputatul să fie protejat doar în ceea ce prevede declarațiile sale politice și nu îi ofera imunitate absolută, mai cu seana când acesta încalcă legea, a adăugat șeful Parlementului.

(21:50) Șeful Legislativul a adăugat că a fost surprins de numărul candidaților la funcţia de guvernator al BNM, de calitatea dosarelor personale, de studiile acestora și de scrisorile de referință:

"Candidatii de anul acesta sunt mult mai buni decat cei de anul trecut. Domnul Sergiu Cioplea este cel mai bun dintre candidaţi". 

"Atitudinea domnului Dodon față de domnul Cioplea este una neconstrutiva. Este straniu să accepți profesionalismul unei persoanei și în același timp să declari că te vei opune acesteia, doar pentru că ești în opoziție. Domnul Cioplea este un bun candidat. Numai scrisorile de referință de la foștii șefi a Bancii Europene și Bancii Naționale franceze vorbesc pentru sine", a adăugat Andrian Candu.

"Aș prefera ca persoanele care vor trece prin procesul de selectie să aibă o perioada de activitate, timp 5-10 ani, în afara Republicii Moldova, pentru a exclude posibilitatea unor legături cu sistemul bancar și politicul din Moldova. Consider că din acest punct de vedere, domnul Cioplea, care a activat ani buni peste hotare, are mai multa credibilitate" a mai adăugat șeful Parlamentului.

(21:30) "Editorii și reporterii pot să lucreze întreaga zi într-un loc special amenajat, rezervat presei. Totuși am văzut rar ca jurnaliștii să se folosească de acest spațiu. Totodată, nu e admisă prezența cameramanilor în sala de ședință. Din punct de vedere arhictectural sala are formă de anfiteatru, care împiedică o captare calitativă în timpul ședinței. Dispunem de o tehnică prin care asigurăm presa cu imagini video. Aam început să implementăm un program, cu susținerea Organizației Națiunilor Unite, pentru a aduce mai multe tehnologii și mai multă deschidere pentru jurnaliști. Însă trebuie să precizez că în majoritatea Parlamentelor Europene, reporterii nu au dreptul să circule sau au doar acces limitat prin sala de sedință", a precizat Andrian Candu. 

"A fost instituit un grup special de tehnicieni pentru organizarea unui dialog cu reprezentanții presei, care consideră că i-au fost încălcate drepturile la libera exprimare. Va fi organizată și o ședință de lucru la această temă în ziua de miercuri, 9 Martie", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

(14:13) Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, este invitatul din această seară a emisiunii Fabrika. Şeful Legislativului va discuta despre candidatul propus la funcția de guvernator al BNM, dar și despre alte proiecte.

Alături de moderatorul emisiunii Alexei Lungu va fi prezent şi invitatul său permanent Cristian Tabără.

Puteți lăsa întrebările dumneavoastră pentru Andrian Candu în secțiunea comentarii.

Emisiunea poate fi urmărită în direct şi pe PUBLIKA.MD.

Cele mai noi știri
Eveniment

MOMENTUL REŢINERII. Cum au fost încătuşaţi cei 28 de inspectori de patrulare (VIDEO)

Ispectoratul General de Poliţie a publicat imagini video cu momentul în care şeful Procuraturii...»

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu...»

TRAGEDIE într-un liceu din Capitală! Un elev a murit în timpul orei de sport

Tragedie la liceul Mihail Kogălniceanu din Capitală. Un băiat din clasa a șaptea a murit în...»

Reîncepe construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Cât costă realizarea proiectului

Proiectul pentru construcţia autostrăzii Târgu Mureş- Iaşi - Ungheni va fi reactivat în...»

Frumusețe ca în Viena! Cum arată Muzeul Național de Artă al Moldovei după renovare (FOTOREPORT)

După 13 ani de lucrări de renovare, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei îşi va redeschide...»

Mihai I, regele românilor de pretutindeni, împlinește astăzi 95 de ani

Mihai I, Regele românilor de pretutindeni,  împlinește astăzi  95 de ani. Ultimul monarh...»


Descarcă aplicația ȘTIRILE PUBLIKA.MD din chrome web store
Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
OPINII VOXPUBLIKA »
Newsline »