Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, invitat la Fabrika. Cele mai importante declaraţii

Embed:

(22:06) În timpul apropiat, prevedem un proiect de lege pentru excluderea totală a imunității deputaților. Imunitatea politică prevede ca deputatul să fie protejat doar în ceea ce prevede declarațiile sale politice și nu îi ofera imunitate absolută, mai cu seana când acesta încalcă legea, a adăugat șeful Parlementului.

(21:50) Șeful Legislativul a adăugat că a fost surprins de numărul candidaților la funcţia de guvernator al BNM, de calitatea dosarelor personale, de studiile acestora și de scrisorile de referință:

"Candidatii de anul acesta sunt mult mai buni decat cei de anul trecut. Domnul Sergiu Cioplea este cel mai bun dintre candidaţi". 

"Atitudinea domnului Dodon față de domnul Cioplea este una neconstrutiva. Este straniu să accepți profesionalismul unei persoanei și în același timp să declari că te vei opune acesteia, doar pentru că ești în opoziție. Domnul Cioplea este un bun candidat. Numai scrisorile de referință de la foștii șefi a Bancii Europene și Bancii Naționale franceze vorbesc pentru sine", a adăugat Andrian Candu.

"Aș prefera ca persoanele care vor trece prin procesul de selectie să aibă o perioada de activitate, timp 5-10 ani, în afara Republicii Moldova, pentru a exclude posibilitatea unor legături cu sistemul bancar și politicul din Moldova. Consider că din acest punct de vedere, domnul Cioplea, care a activat ani buni peste hotare, are mai multa credibilitate" a mai adăugat șeful Parlamentului.

(21:30) "Editorii și reporterii pot să lucreze întreaga zi într-un loc special amenajat, rezervat presei. Totuși am văzut rar ca jurnaliștii să se folosească de acest spațiu. Totodată, nu e admisă prezența cameramanilor în sala de ședință. Din punct de vedere arhictectural sala are formă de anfiteatru, care împiedică o captare calitativă în timpul ședinței. Dispunem de o tehnică prin care asigurăm presa cu imagini video. Aam început să implementăm un program, cu susținerea Organizației Națiunilor Unite, pentru a aduce mai multe tehnologii și mai multă deschidere pentru jurnaliști. Însă trebuie să precizez că în majoritatea Parlamentelor Europene, reporterii nu au dreptul să circule sau au doar acces limitat prin sala de sedință", a precizat Andrian Candu. 

"A fost instituit un grup special de tehnicieni pentru organizarea unui dialog cu reprezentanții presei, care consideră că i-au fost încălcate drepturile la libera exprimare. Va fi organizată și o ședință de lucru la această temă în ziua de miercuri, 9 Martie", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

(14:13) Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, este invitatul din această seară a emisiunii Fabrika. Şeful Legislativului va discuta despre candidatul propus la funcția de guvernator al BNM, dar și despre alte proiecte.

Alături de moderatorul emisiunii Alexei Lungu va fi prezent şi invitatul său permanent Cristian Tabără.

Puteți lăsa întrebările dumneavoastră pentru Andrian Candu în secțiunea comentarii.

Emisiunea poate fi urmărită în direct şi pe PUBLIKA.MD.

Cele mai noi știri
Eveniment

VOR RĂMÂNE FĂRĂ LUMINĂ! Localităţile şi adresele unde vor avea loc deconectări

Pentru îmbunătăţirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. anunţă că...»

MOTIV DE MÂNDRIE! Dansatorii moldoveni au devenit campioni MONDIALI la categoria latino

Avem cu ce ne mândri! Dansatorii moldoveni Gabriele Goffredo şi Anna Matuş au devenit campioni...»

EVENIMENT SPECIAL la Chişinău. Oamenii de afaceri caută soluţii pentru dezvoltarea Moldovei (FOTO)

Oameni de afaceri din toată ţara, dar şi traineri de top din străinătate participă astăzi la un...»

Culmea ipocriziei! Hoții miliardului din PLDM inițiază moțiune de cenzură pe tema furtului de la BEM

Deputatul PLDM Chiril Lucinschi, unul din beneficiarii furtului de la Banca de Economii anunță...»

Vlad Plahotniuc, la forumul Asociației Oamenilor de Afaceri: Vom face curăţenie generală în ţară

Oameni de afaceri din toată ţara, dar şi oaspeţi din străinătate şi-au dat întâlnire astăzi la...»

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci. Ce nu trebuie să faci astăzi

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi Înălţarea Sfintei Cruci. În această zi...»


Descarcă aplicația ȘTIRILE PUBLIKA.MD din chrome web store
Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
OPINII VOXPUBLIKA »
Newsline »