Poliţiştii de la Ciocana, bănuiţi de luare de mită, au reuşit să ascundă banii, cred procurorii

Embed:

Între Ministerul de Interne şi Centrul Anticorupţie a izbucnit un nou conflict. Ieri, ofiţerii de gardă ai Comisariatului de Poliţie din sectorul Ciocana al Capitalei au blocat accesul în instituţie pentru câţiva angajaţi ai Centrului Anticorupţie şi un procuror. Incidentul s-a produs în timpul unei operaţiuni de reţinere a doi poliţişti, care sunt suspectaţi de trafic de influenţă.

Ofiţerii anticorupţie susţin că doi angajaţi ai Comisariatului de Poliţie din sectorul Ciocana al Capitalei sunt bănuiţi de luare de mită. Poliţiştii i-ar fi promis unui bărbat că nu-i vor deschide dosar penal pentru viol, dacă acesta le va da două mii de euro.

"Ofiţerii centrului  împreună cu procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupţie s-au deplasat la comisariatul Ciocana pentru efectuarea reţinerii în flagrant. La intrarea în comisariat au fost stopaţi. A fost şi aplicarea forţei fizice. S-a limitat accesul ofiţerilor centrului şi procurorului Anticorupţie în incinta comisariatului", a declarat şeful Direcţiei Urmărire Penală din cadrul Centrului Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu. 

Procurorii anticorupţie spun că, din această cauză, poliţiştii bănuiţi de luare de mită ar fi reuşit să ascundă banii pe care i-au primit.

"Procuratura Anticorupţie a dispus pornirea unei urmăriri penale în data de ieri pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei. La moment va fi reţinută o altă persoană. Este vorba de un inspector al poliţiei criminale care, în ciuda faptului că grupul operaţională şi procurorul au intrat in incinta comisariatului, a opus rezistenţă în continuare", a afirmat Viorel Morari, procuror interimar Procuratura Anticorupţie. 

Poliţiştii care au blocat intrarea în comisariat, dar şi cei care sunt cercetaţi pentru luare de mită riscă până la şase ani de închisoare.

Ministrul de interne Dorin Recean nu a comentat incidentul de vineri. Reacţia ministerului s-a limitat doar la un comunicat de presă, în care se spune că a fost pornită o anchetă internă pe numele celor doi poliţişti suspectaţi de trafic de influenţă. Cât despre cei doi poliţişti de gardă, care ar fi blocat accesul în comisariat, ministerul nu pomeneşte nimic.

Ultimele articole
Social

"Poate să-mi dau jos şi pantalonii". Controalele din Capitală au stârnit SCÂNTEI (VIDEO)

Razii inopinate la câţiva agenţi economici din Chişinău . Poliţiştii de la Fraude Economice în...»

Doi polițiști din Șoldănești, pe banca acuzaţiilor. Ce au făcut de riscă închisoare

Doi polițiști din Șoldănești vor ajunge pe banca acuzaților pentru trafic de influență. Potrivit...»

Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră anunţă un REGIM INTENSIV de lucru

Înaintea sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră şi Serviciul Vamal îşi vor intensifica...»

Bucurie pentru elevi! Meniul din școlile municipale a fost diversificat

Mai multe fructe şi legume. Asta va include, suplimentar, meniul elevilor din şcolile...»

Andrian Candu: Proiectul de lege care interzice propaganda va fi discutat în societatea civilă

Proiectul de lege care interzice difuzarea ştirilor propagandistice şi a emisiunilor TV de...»

BNS: Moldovenii dau jumătate din banii pe care îi au pentru mâncare

Suma minimă necesară unui trai decent, calculată de Biroul Naţional de Statistică, este sub...»


Live Publika TV
CHISINAU LIVE »
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward