ONU cere autorităţilor din Moldova să întoarcă licenţa NIT

Embed:

Organizaţia Naţiunilor Unite în Moldova cheamă autorităţile să întoarcă neîntârziat licenţa de emisie a postului de televiziune NIT. ONU îşi exprimă îngrijorarea în privinţa deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului, menţionând că aceasta intră în contradicţie cu articolul 19 al Convenţiei Internaţionale cu privire la Drepturile Civile şi Politice şi articolul 10 al Convenţiei Europene cu privire la Drepturile Omului.

Potrivit ONU, decizia de a retrage licenţa de emisie a NIT are capacitatea de a destabiliza şi de a transmite un semnal de îngrijorare comunităţilor lingvistice minoritare din Moldova.

Totodată, organizaţia menţionează că CCA și-a bazat decizia pe un șir de criterii, care în mod evident nu ar face față expertizei legale a sancționării prin retragere a licenței. Motivele invocate pentru retragerea licenței NIT includ lipsa de asigurare a unui pluralism suficient sau diversității surselor în reportaje pe subiecte ce ar putea genera conflict.

Pe 5 aprilie, CCA a retras licenţa postului de televiziune NIT pentru mai multe încălcări ale legislaţiei, inclusiv pentru lipsa pluralismului de opinii. A doua zi, hotărârea a fost publicată în "Monitorul Oficial", iar emisia NIT a fost sistată.

Înainte de retragerea licenţei, NIT emitea preponderent în limba rusă și era perceput drept un post de televiziune afiliat opoziției din Republica Moldova, Partidului Comuniștilor.

Ultimele articole
Eveniment

Pregătirile pentru Festivalul Internaţional de Muzică "Mărţişor 2015", pe ultima sută de metri

Pregătirile pentru Festivalul Internaţional de Muzică "Mărţişor 2015" , care începe mâine, 1...»

Divinuri de colecție, prezentate și degustate la primul salon specializat din țară

Cele mai selecte divinuri din Moldova au fost prezentate la primului salon specializat....»

Moldova, țară de minune: Mii de moldoveni care au interdicție în Rusia cad în plasele escrocilor

Necazul a mii de moldoveni care au interdicție de a intra pe teritoriul Federației Ruse este...»

Secretarul adjunct de stat al SUA, aşteptat la Chişinău. De ce probleme este interesat

Secretarul adjunct de stat al SUA Antony Blinken efectuează săptămâna viitoare mai multe vizite...»

Beautyprof 2015: Cei mai buni făuritori de frumuseţe îşi demonstrează măiestria la Chişinău

Maseuri profesionişti, esteticieni şi cosmeticieni s-au reunit astăzi la Chişinău, pentru a-şi...»

Consiliul Suprem de Securitate are o nouă componență. Decretul semnat de șeful statului

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind constituirea...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
ianus a spus:
email -1 email
ianus
Miercuri, 11 Aprilie 2012 13:18
OON sa cera rusoilor sa se care din moldova
răspunde
ALERTA a spus:
email -1 email
ALERTA
Marţi, 10 Aprilie 2012 08:10
N.Morari, I.Botan, N.Chirtoaca si PUBLIKA este un proiect al Moscovei, indreptat spre dezbinarea societatii moldovenesti, conform planului Rusiei - "dezbinarea fostelor tarilor URSS, precum sunt Moldova, Ucraina, Giorgia, Kirghizia etc. cu preluarea conducerii prin diverse uniuni, de exemplu Uniunnea Euro-Asiatica.
Fiti atenti: la PUBLIKA se promoveaza ideia ca in tara totul e foarte rau, pentru a provoca nemultumiri in masa, adica revolutii. Moldovenii - nu va dati la provocari, vezi pe saitul NOI.MD filmul "OPERATIUNEA 7 APRILIE
răspunde
DREPTATE a spus:
email -1 email
DREPTATE
Marţi, 10 Aprilie 2012 08:09
N.Morari, I.Botan, N.Chirtoaca si PUBLIKA este un proiect al Moscovei, indreptat spre dezbinarea societatii moldovenesti, conform planului Rusiei - "dezbinarea fostelor tarilor URSS, precum sunt Moldova, Ucraina, Giorgia, Kirghizia etc. cu preluarea conducerii prin diverse uniuni, de exemplu Uniunnea Euro-Asiatica.
Fiti atenti: la PUBLIKA se promoveaza ideia ca in tara totul e foarte rau, pentru a provoca nemultumiri in masa, adica revolutii. Moldovenii - nu va dati la provocari, vezi pe saitul NOI.MD filmul "OPERATIUNEA 7 APRILIE
răspunde
Efim Trofim a spus:
email 1 email
Efim Trofim
Luni, 09 Aprilie 2012 23:00
Ca să înțeleg...crezi că la ONU lucrează prostălani ca cei din alianță care nu știu legile? Ți-au argumentat doar, în baza căror articole ei cer restituirea licenței. Or tu articolul nu l-ai citit, dar te-ai apucat de comentat activ...( po privîcike)?
răspunde
cux a spus:
email 1 email
cux
Luni, 09 Aprilie 2012 21:53
ce vrea sa spuna ONU? nu inteleg, tre sa facem bespredel in tara, exista legi si tre sa invatam sa le respectam, iar asemenea canaluri care seamana ura nu pot activa intr-un stat democratic, exista asa canale in unele tari cu doctatori dar ele sunt controlate de stat si promoveaza dusmani externi, unde tot ONU cere sa fie presa libera. ONU tre sa inteleaga ca exista un cadru legal in care limite trebuie sa se incadreze o televiziune, iar NIT a fost preintimpinat; ca sa nu mai spunem cum NIT a obtinut licenta de transmisie nationala si cum TVR-ul a pierdut-o, trebuie explicat ONU-lui ca poate nu-s la curent
răspunde
NIT a spus:
email -3 email
NIT
Luni, 09 Aprilie 2012 21:03
NIT O AHUIT
răspunde
EfimTrofim a spus:
email 2 email
EfimTrofim
Luni, 09 Aprilie 2012 20:54
Bă prostălanilor...deja și împotriva ONU mergeți??? Asemeni regiului sirian și iranian la fel critică ONU pentru recomandările sale, așa și voi membrii PLDM,PL,PDM,PNL etc. stați acum și trîmbăniți niște prostologii tîmpite,cît pavlicenco de groase...și toate asta doar pentru a nu permite demascarea regimului...care demult nu mai este democratic.

Bine că în 2009 , cînd alegerile au fost recunoscute parțial democratic, ați distrus și ați omorît pentru asta, iar acum cînd însăși ONU, din care , proștilor, nu doar Siria,Rusia și Kazahstan fac parte, ci Germania, Franța, SUA, M.Britanie și alte democrații ale lumii, bine că acum ONU se greșește...

Asta se numește ”Duble Standarte” , dar despre ce mai vorbim...doar interesele voastre economice și oligarhice sunt mai presus ca omenia și democrația în țara asta!

RUȘINE,Lepădăturilor!
răspunde
Vlad a spus:
email 5 email
Vlad
Luni, 09 Aprilie 2012 17:40
Am citit commentariile :) bufnesc de ris.... :)
Petru acei ce gignesc nitul --- sunt unii kare totusi se uitau la programa la nit, iar uneori vad si anunturi -- care delok nu s-au uitat la nit, ca ex.regula in tara... :), si multi de parca au scris la comanda! si zombati!
Iar pentru acei ce sustin nitul --- au ura fata de AIE, de fapt sunt mai multi, contra oricarei puteri si nu toti sunt zombati...
una stiu preciz a fost special inchis nitul - mai mult pentru scandal... a mai fost si inca scandale nu legate de nit... sa dezbata atentia populatiei - de la semnarea contractelor cu electricitatea, stratejie clasica a finasistelor.
Si in al doilea rind in special se apropia 7 aprilie... ce credeti? asta nu e o simpla coecidenta! asa era comand asa era un plan...
răspunde
Steluta a spus:
email -3 email
Steluta
Luni, 09 Aprilie 2012 17:38
ONU sa nu-si bage nasul! Foarte bine ca a fost inchis acest post de televiziune care permanent critica Alianta! Speram in continuare sa fie inchisa si Publika TV care in ultimul timp critica Alianta si Igor Botan trebuie arestat! este de datoria noastra a fiecaruia sa mentinem Alianta la putere oricum ar fi aceasta Alianta! Sa ne dam seama oameni ca aceasta alianta este creata din Partide care se numesc Liberale si Democrate! Asta ce inseamna? Asta inseamna ca la noi este Democratie! Chiar si domnii Ghimpu, Filat si Lupu ne-a spus acest lucru de nenumarate ori! Asta nu e un partid care se numeste comunist si trebuie criticat, asta sint Partide care se numesc Democrate si de aici avem si democratia! Asa ca Publika sa-si mai inchida gura daca nu doreste sa devina urmatoarea dupa NIT!
răspunde
Constantin Racu a spus:
email -8 email
Constantin Racu
Luni, 09 Aprilie 2012 17:29
NIT are propaganda antistatala,comunista, prorusa si nu poate fi in emisie cu echipa care era
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward