Monumentul lui Lenin din Donduşeni a fost demolat VIDEO

Embed:

Monumentul lui Lenin din oraşul Donduşeni a fost răsturnat. S-a întâmplat în această dimineaţă, când statuia liderului bolşevic a fost demontată cu o macara. Operaţiunea a fost, însă, una cu ghinion.

Şi asta după ce consilierii locali au adoptat o decizie în acest sens, vineri, 13 iulie. Monumentul liderului bolşevic a fost vandalizat de mai multe ori în ultimul an. Acesta a fost murdărit cu vopsea şi chiar dezmembrat.

Pentru demontarea statuii lui Lenin au votat 18 consilieri, printre care şi şase comunişti.

"S-a decis ca acest monument să fie demontat pentru a ne conforma deciziei Parlametului din august 1991. El va fi transportat şi depozitat după care se va restabili",  amenţionat consilierul PLDM Eduard Drăgălin.

Lucrările de demontare au început încă la primele ore ale dimineţii. Operaţiunea s-a dovedit a fi una deloc simplă.

"A parvenit un accident tehnic. în timpul demolării. Nu a fost făcut intenţionat despre asta a fost anunţat şi preşedintele raionului, poliţia. Totul este în limita legii", a afirmat consilierul PD, Serghei Bednâi.

Trecând peste incident, locuitorii oraşului privesc cele întâmplate ca fiind o profanare.

"Nu-i bine… aceasta e piatră şi istoria trebuie să rămână istorie", a spus un locuitor.

"Cel care nu doreşte să se uite la monumentul lui Lenin să nu o facă.  Noi suntem o ţară democratică. Nu putem vandaliza tot ce nu ne convine", a subliniat o altă locuitoare din Donduşeni.

Reprezentanţii fracţiunii comuniştilor din Consiliul Raional Donduşeni au refuzat să comenteze situaţia. În schimb, preşedintele raionului, solicitat telefonic de Publika TV, s-a arătat indignat de decizia adoptată vineri.

Ultimele articole
Social

Probleme la Orheiul Vechi înainte de venirea comisiei UNESCO. Cu ce ilegalităţi luptă autorităţile (VIDEO)

În arealul singurei rezervaţii naturale din ţară, care ar putea ajunge pe lista patrimoniului...»

Ministrul Maia Sandu, la discuţii cu membrii Consiliului Național al Elevilor

Modernizarea curriculară, sporirea relevanței și aplicabilității studiilor, admiterea în...»

Gripa atacă nemilos. Peste 100 de cazuri noi, înregistrate într-o singură zi (VIDEO)

Gripa atacă fără milă. Doar ieri au fost confirmate alte 123 de cazuri de îmbolnăviri . Noile...»

Două persoane au fost reținute în cazul atacului de la Starnet (VIDEO)

Poliția a reținut două persoane care ar putea fi implicate în cazul atacului cibernetic de la...»

PERCHEZIŢII în cazul atacului de la ''Starnet''. Mai multe persoane din capitală au ajuns în vizorul procurorilor

Procurorii organizează, în aceste momente, percheziţii la domiciile mai multor persoane din...»

Un şofer a rămas fără camion după ce vameşii au văzut ce aducea din regiunea transnistreană

Un camion de model DAF, care venea din regiunea transnistreană, a fost oprit la postul vamal...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Brander a spus:
email 0 email
Brander
Duminică, 15 Iulie 2012 23:56
@ cetatean_md :

Vezi declaratia recenta din 18 iunie 2012 a lui Tom Holst, Chevron: In SUA, gazul costa 62 dolari/mia de metri cubi. SUA foloseste gazul extras propriu, adica fara import, doar cel din USA.

In Romania pretul pentru gazele din productia interna a fost blocat la nivelul de 160 de dolari/1.000 mc inca din 2009. Preturile la gaze vor fi liberalizate in etape, pana in 2013 in cazul companiilor, si din 2013 in 2015, in cazul populatiei.

Vezi pretul la gaz la 1000 mc pentru Armenia (180$) , Bielorusia sau pretul chiar la Tiraspol (80$) desi Gazpromul declara ca le vinde cu de 387 dolari SUA/1000 m.c. .
În prezent, Republica Moldova cumpără gaze ruseşti la preţul de 387 dolari SUA/1000 m.c.

Eu unul sunt pentru pretul de piata a gazului si de-l achitat ca si orice alt produs, numai sa nu se vire Rusia in sufletul nostru.
răspunde
cetatean_md a raspuns:
email 0 email
Luni, 16 Iulie 2012 00:21
E vorba ceea: "Frate, frate dar brinza-i pe bani". Te inteleg "Brander" dar aici tine de diplomatia politicienilor nostri de a duce convorbiri in fiecare situatie aparuta caci aceasta pina la urma inseamna sa fii diplomat sau politician. Faptul este ca cei mari (tarile mari) sunt puternice si cei mici sunt slabi. Ca sa nu vorbim tot de Rusia sa luam exemplul UE. Politica de coeziune economica si sociala din cadrul UE nu prea merge caci cei mari trebuie sa fie mari si puternici(Franta, Germania) si cei mici sunt mai slabi(Grecia, Portugalia) si n-ai cum sa faci ca populatia din doua categorii de tari sa traiasca la fel. Incearca acum cancelarul german cu presedintele frantei sa imbunatateasca situatia dar tot nu iese. Asa si in comunism nu puteau toti oamenii sa fie egali, unul e mai lenes, altul doreste alt ceva. Cei mari conduc pe cei mai mici, nu vom fi condusi de Rusi dar vom fi condusi de UE(nu se identifica printr-un stat dar printr-un cadru generalizat) si cu aceasta la un mo
cetatean_md a raspuns:
email 0 email
Luni, 16 Iulie 2012 00:23
cu aceasta la un moment dat trebuie sa ne acomodam. Sigur trebuie sa ne protejam independenta, valorile culturale, sa ne respecte cei care vin la noi dar mereu va exista imixtiune din partea celor mai mari. Cu parere de rau.
fedea a spus:
email -4 email
fedea
Duminică, 15 Iulie 2012 18:15
OAMENII NU AU CE MÎNCA, LOCURI DE MUNCĂ NUS, LEFILE SÎNT MIZERE, ECONOMIA ŢĂRII E ÎN DESCREŞTERE, DATORIILE FAŢĂ DE ALTE ŢĂRI SÎNT ENORME ŞI ÎNTRO CREŞTERE NEBUNĂ, BANDIŢII ÎŞI FAC DE CAP .... DAR FILAT PARCĂ NICI NU VEDE ŞI NICI NU AUDE. EL DISTRUGE MONUMENTELE LUI LENIN.
răspunde
Vasile a spus:
email 0 email
Vasile
Duminică, 15 Iulie 2012 17:47
vineri 13 HAHAHA... ]:D x)
răspunde
Igor a spus:
email -6 email
Igor
Duminică, 15 Iulie 2012 16:18
Da kstatie ea e6eo boli6e udostoverilsea 4to rumini tuporilii i vedomii narod a tepiri i moldavini vlivaiutsea
răspunde
ghenadie a raspuns:
email -6 email
Duminică, 15 Iulie 2012 16:37
иди нахуи в твои ссср
drive a spus:
email -3 email
drive
Duminică, 15 Iulie 2012 16:15
Am inpresia ca pe acest post stau mai multi romani decit Moldoveni! Si nu ma refer la monument dar cred ca sint platiti o gasca din romanie sa scrie aici posturi prostesti ca ex. ''Basarabia pamint romanesc'' si inca mai urite lucruri scrise de ''mircea.ro'' Acest individ poate sa-si dea cite un cap de perete in fiecare cias in loc sa scrie asa comenturi, eu fiind sigur ca el nici nu a calcat pe teritoriul tarii noastre. Decit sa scrie comenturi aiurite la sa se gindeasca ca romanie a intrat prin usa din spate in EU si toti se bateau joc de basoi acolo (pot sa va dau si lincul) de aia si no sa va primeasca in zona senghen niciodata ca sau dat seama ce puturosi, lasi si tradatori sinteti unii. ''mircea.ro'' cred ca esti atit de puturos incit ceausescu te f..tea de 3 ori pe zi si odata pe noapte de profilactica, vino la noi la tara si uite la satele voastre (eu am fost la voi) sinteti mai amariti cu mult ca Moldovenii , aveti inca casa cu acoperis de fin si garduri inpletite
răspunde
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 16:16
aveti inca casa cu acoperis de fin si garduri inpletite din crengi. Catati-va de soarta voastra si lasati Moldovenii in pace!
Brander a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 16:44
@drive:
N-ai decat sa te dezici de romanii Eminescu, Alecsandri, samd daca cumva iti stau in gat. Si cu usurinta sa te aliniezi la handicapatul Igor care scrie "Liudi a davaite stefana srubim on mne tojeje ne nravitsa". Veneticii si-au adus monumentele, idolii lor, limba lor si ne-au impus-o noua prin tortura, prin masacrarea in masa a populatiei, prin minciuni si iata ca a dat roade - ai aparut tu, care le tii hatirul.
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 17:10
Nu apar pe rusi ( o mie de ani nu vreu sa fim R. federativa) dar nici cu romanie. Dea lungu istoriei ne-au cucerit cui nui era lene, acum avem 20 ani de independenta (pe care vreu sa o pretuim foarte mult!!!) si e evident ca voi romanii va bagati nasul mai tare ca rusii. Am comentat prostiile lui ,,mircea.ro'' si daca te intereseaza daca sint pt. Eminescu (romani) sau pentru agresivii (rusi) iti raspund, sint pt. Cetatenii Independenti ai R. Moldova. Nu vreau sa fim nici pt. banii UE nici pt. gazul rus. Inaite de a se uni UE erau tari independete care si-au muncit singuri pt. viitorul lor si nu au apelat la nimeni, asa vreau sa fie si R. Moldova.
Brander a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 17:53
Ceea ce scrii ca « Dea lungu istoriei ne-au cucerit cui nui era lene, » deschide si parantezele si precizeaza care sunt acele imperii care au cucerit la 1812, la 1940 (de cel otoman este clar). Amintesc ca la 1918 Sfatul Tarii au votat Unirea si pina la 1940 toate paminturile si poporul Moldovei lui Stefan cel Mare au fost impreuna pina nu si-a virit ritul porcul rusesc.

Povestea cu « Nu vreau sa fim nici pt. banii UE nici pt. gazul rus » este frumoasa dar practica bate teoria. Rusia sovietica cand a ocupat Basarabia la 1940 , a dezmembrat-o decapitand Nordul ei si furand Sudul cu Iesire la Marea Neagra si fluviul european Dunarea. Acestea au fost teritorii strategice care doar pentru tranzitul vapoarelor pe Dunare se incaseaza bani grei. Cu rezerve mari de hidrocarburi si gaze pe platoul continental de linga Insula Serpilor, iar Rusia ne le-a furat. Rusia ne-a furat porturile, ne-a furat cetatile Hotin si Cetatea Alba, chiar si astazi rusii tzin armata lor in cetatea de l
Brander a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 17:56
de la Tighina.

Rusia controleaza 40% din frontiera de Est a Moldovei, Rusia tzine armata lor de ocupatie in Moldova si tu vorbesti de independenta ? Pe semne esti naiv.

In lumea globalizarii state si natiuni mari in Europa se asociaza si formeaza UE, dar tu vezi Moldova independenta fara banii UE cand Rusia in ultimii 5 ani a marit pretul la gaze de la 80$ la 400$ (pe cand si in ziua de azi in USA pretul gazului este de 79$). Fiind impotriva ajutorului UE tu optezi de facto pentru transformarea R.Moldovei intr-un trib sarac si scos din istorie, ca ulterior comunistii s-o puna pe tava Rusiei.

Jos idolul comunistilor sangerosi din Moldova - Lenin.
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 20:17
Frumos scrii "Brander". Ai deja o viziune formata dar vezi sa nu fie cava. O sa adaug numai careva detalii la cele spuse de tine si ulterior poti sa-ti refaci ideiile. Nu stiu pretul gazului in SUA dar sa consideram ca fiind corect 79$. Nu te-ai intrebat cum se formeaza acest pret? Noi platim tranzitul gazului toata Rusia si Ucraina si ulterior ajunge la noi si aici inca compania de distributia adauga un adaos comercial plus taxele. Anul trecut cum afirmau ei au avut un excedent extrem de mare datorita diferentei de curs valutar (asa ei au invocat - informatie care trebuie verificata si daca nu sa mai furat cum se practica la companiile noastre) dar in SUA sa zicem gazul vine din Canada si cit ii costa? si pe linga aceasta razboaiele din Orientul Mijlociu? crezi ca de dorul Lelii ei se duc acolo si lupta ca n-au ce face? Buna ziua, ca e ziua afara - tinta principala e petrolul si toti afirma aceasta, lucru bine stiut. Ce tine de UE un detaliu imi ridica semnul intrebarii: in perioada
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 20:19
in perioada aceasta de criza se duc tratative ca Rusia sa imprumute ceva bani pentru a salva componenta UE. La cine sunt banii? si la urma urmei nici Romania si Spania n-au reusit intr-atit de bine sa absoarba fondurile europene dar noi cu specialistii de acasa o sa reusim. Concluziile sunt de partea ta. Nu indreptatesc evenimentele petrecute in `40 dar aici ar fi ca o moneda cu doua parti. Toti cunoastem lagarele de concentrare in masa si deportarile pe timpul lui Stalin dar de cealalta parte a monezii a fost victoria din `45 si aici nici sa nu soptesti ceva. Cind din corpurile oamenilor se faceau sapun si din parul tuns saltele si multe altele. A fost ceva bine a fost si rau! Deja ramine de ales ce e bun si ce e rau. O persoana a generalizat tot si a provocat cel de-al doilea razboi mondial! (ai avea si tu o astfel de pozitie fata de rusi) Daca nu stii pe cine am in vedere sa ma intrebi si am sa-ti raspund mai apoi. In URSS s-a investit mult in actualul teritoriu a RM, cite fabrici,
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 20:20
uzine, combinate, centrale electrice, case de locuit, scoli si case de cultura ceea ce deloc nu e putin - sunt si acum numai care si mai care ruinate. Dar cel mai principal element il consider ca ei au implimentat un sistem de conducere(management) caci pe alocuri singuri nu ne putem conduce - uite ce avem acum in tara. Acelasi lucru o sa-l obtinem cu intrarea in UE, vom avea unele limite si restrictii caci noi singuri nu putem gestiona. In fiecare an vin remitente in tara in valoare de 1 mld de euro/dolari si se resipesc numai asa ca infloresc barurile si restauranele din tara care apar ca ciupercile dupa ploaie. Eu sunt pro ca RM sa intre in UE caci oamenii de acasa s-au mai facut de cap dar trebuie sa traiesti bine cu vecinii, acest aspect nu te costa nimic. Nu alinia in aceeasi coloana toata persoanele ca-i pacat de tine. A fost si partea buna a URSS ca Moldova o ducea cel mai bine dintre toate statele membre din URSS – atit hrana, combustibil, blocuri, locuinte si multe altele.
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 20:21
Da trebuie sa fii diplomatic, sa-ti aperi identitatea dar nu orgoliosi si fuduli manifestindu-ne prin asemenea actiuni. E un monument ce tine de istoria neamului nostru, o istorie mai putin sau mai mult buna dar e a noastra. Rusine de o astfel de atitudine din partea autoritatilor! Iar tu "Brander" formeaza-ti o viziune proprie si nu cita alte persoane care vorbesc din perspectiva lor, fii mai realist si idependent si analizeaza toti factorii.
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 21:20
,,Brander'' Ma rog ai opinia ta si dreptul de a o exprima... tu si ,,cetatean_md" cum puteti sa comentati o idee? Dupa parerea mea ,fara rusi noi nicidata n-o sa aderam la UE (din cazul transnisriei) In caz ca ne dezicem de trans. probabilitatea e mare ca o sa aderam la UE in caz ca ne unim cu romanie (dupa parerea, mea mai mult romanii vreu aceasta decit Moldovenii) si in rezultat Moldovenii primesc toti cetatenie romana si dispar ca natiune... Cum comentati asta?
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 21:30
http://www.youtube.com/watch?v=D8jmXFDBiTk&feature=related
,,Brander'' iti recomand unul din filmele documentare de acest gen , realizat tot de voi romanii, sa vedeti democratia voastra.
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 21:39
Si sa fim realisti ca aceasta democratie sa desfasurat nunumai in romanie dar si la noi in Moldova , ukraina ,rusia... (de astea filme documentare sint cite vrei) vacute de politologi/experti indepententi ai nostri si internationali. Si cei care cred ca Comunismul a fost destramat spontat , fara minele altor state/interese se gresesc amarnic. Doar ca toate regimurile Comuniste aveau minusuri mari , democratia ne-a facut sa uitam toate plusurile lor.
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 21:44
"Drive" de transnistria bine ai spus dar trebuie de analizat toate aspectele, de vazut situatia caci noi ca acces la informatia cu privire la Transnistria ce avem? ca se duc convorbiri in format 5+2 si tot aceasta auzim: principii, idei, nimic mai mult. Cuieva ii convenabil aceasta situatie. Acolo exista o portiune de granita neprotejata pe unde patrunde contrabanda dar si asa spus transnistrienii vor sa traiasca bine, sa se simta protejati. Ei primesc ajutor de la rusi in forma de compensatii si ajutoare. Asta cum ai fi cumparat cu bombonica. Trebuie de analizat situatia, punctate interesele fiecarei parti si ulterior sa se ajunga la un acord. Ce tine de Romania si "mai mult romanii vreu aceasta" iti spun la sigur ca nu vreau. Au ei o asa idee dar nu vreau. Ce sa faca cu noi? sa acopere deficitul nostru bugetar si sa ne dea salarii mai mari ca sa fim la egal cu ceilalti romani din Romania? Uite noi vrem Transnistria caci e teritoriul nostru dar mai mult se vrea ca partea cealalta
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 21:46
de Nistru sunt multe fabrici, hidrocentrala de la Dubasari, termocentrale - o industrie intreaga care ar putea ridica Republica Moldova la un alt nivel si alta forta. Dar in prima situatie R.M. si Romania - ce sa le oferim? sau asa numai din spirit patriotic ne vor. Nu nu! Au ei deajuns batai de cap fara noi. Dupa comentariile tale pot sa zic ca ai pina in 20 de ani si n-ai mai fost peste hotare si ideiile acestea le-ai auzit de la cineva mai mare. O sa intelegi cu timpul mai multe.
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 22:01
Tine-ti concluziile personale in abtinere baiatu)) Aproape tot guvernul nostru are cetatenie romana (crezi ca e o coincidenta) cum spisue banii in romanie asa o sa spisue si aici (deja o fac chirtoaca si altii) . Pe 7 aprilie tot cred ca e facut de mina lor, ca afaceristii pro romani sasi pastreze/acapareze averi.
P.S. Imi expun gindurile cum gasesc de cuviinta si mai aduc argumente
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 22:08
Mai citeste comentariile (toate aici) si pe alte saituri, vei vedea ce scriu romanii, si iesi afara de vazi ce e scris pe pereti (Basarabia pamint Rominasc) Noi doar nu mergem in romanie sa spunem ca Moldova lor e a noastra sau ceva de gen . Sin deacord ca poate o fac provocatori (ca pe 7 aprilie) si guvernarea romaniei are problemele lor si nu le trebuim noi... Dar in realitate vedem altceva.
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 22:33
Citisem undeva cum ca nu poate exista PL fara PCRM sau Ghimpu M. fara Voronin V.. Cine o sa strige ca Voronin e rau? Ghimpu! dar cine o sa zica ca Ghimpu e nebun? Voronin! astfel au format doua tabere si se promoveaza ceea ce le asigura accesul in parlament. Ce tine de (Basarabia pamant Romanesc) au incercat moldovenii nostri sa faca o actiune in Bucuresti si i-au luat jandarmii pe sus (este un video pe youtube) unde ziceau duceti-va naibii cu unirea voastra. Ca exemplu uitate mai jos "Igor" a scris comentariul si au sarit ca ciinii. Simplu provocator dar cineva scriind un comentariu inapoi sta aprins si enervat pe cind cel dintii primeste placerea. Realitatea e sa gindim rational.
drive a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 22:46
)) Asa prostie ca a lui ,,igor" nici atentie nu mereta... ca si comentul ,,BPR''
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 23:14
Asa e.
O seara buna!
Brander a raspuns:
email -3 email
Duminică, 15 Iulie 2012 23:57
@ cetatean_md

Vezi declaratia recenta din 18 iunie 2012 a lui Tom Holst, Chevron: In SUA, gazul costa 62 dolari/mia de metri cubi. SUA foloseste gazul extras propriu, adica fara import, doar cel din USA.

In Romania pretul pentru gazele din productia interna a fost blocat la nivelul de 160 de dolari/1.000 mc inca din 2009. Preturile la gaze vor fi liberalizate in etape, pana in 2013 in cazul companiilor, si din 2013 in 2015, in cazul populatiei.

Vezi pretul la gaz la 1000 mc pentru Armenia (180$) , Bielorusia sau pretul chiar la Tiraspol (80$) desi Gazpromul declara ca le vinde cu de 387 dolari SUA/1000 m.c. .
În prezent, Republica Moldova cumpără gaze ruseşti la preţul de 387 dolari SUA/1000 m.c.

Eu unul sunt pentru pretul de piata a gazului si de-l achitat ca si orice alt produs, numai sa nu se vire Rusia in sufletul nostru.
Brander a raspuns:
email -3 email
Luni, 16 Iulie 2012 00:03
@ cetatean_md
A fost si partea buna a URSS ca Moldova o ducea cel mai bine dintre toate statele membre din URSS – atit hrana, combustibil, blocuri, locuinte si multe altele.
---------

« toate statele membre din URSS » stii ma faci sa rad in hohote. Ai vazut tu state membre in URSS ? :))

Unicul lucru important ce-ti scapa din vedere scriind Moldova insa practic fiind un teritoriu experimental in URSS de mankurtizare in masa si formare a cetatenilor homo-sovieticus cu limba rusa de comunicare. Si aceasta rusilor le-a reusit dupa ce-au distrus si anihilat intelectualitatea, preotimea, poporul a trecut prin groaza deportarilor, masacrurilor si omorurilor pe-un cap incat i-au adus pe bastinasi la umilinta, tacere , frica si teama.

Acele fabrici nu au fost construite pentru moldoveni, dar pentru rusi si ucraineni adusi in RM pentru diluarea populatiei bastinase. Unde deja prin 1987 in colective de 20 oameni era un singur rus si tot colectivul vorbea in ru
Brander a raspuns:
email -3 email
Luni, 16 Iulie 2012 00:07
vorbeau in ruseste. Scoli moldovenesti la Chisinau, capitala Moldovei iti ajungeau degetele de la o maina sa le numeri.


@ cetatean_md

« Citisem undeva cum ca nu poate exista PL fara PCRM sau Ghimpu M. fara Voronin V »

Halal de capul tau daca tragi astfel de concluzii. Voronin in fruntea clicii comuniste aduse de Rusia in Moldova apara interesele imperiului rus, a limbii ruse in RM (vedeti cati deputati au care nu vorbesc limba de stat chiar si dupa 20 ani de lege).

PL insa apara demnitatea si onoarea noastra. Sa nu mai stea bastinasii cu capul plecat si sa fie robi rusilor. PL spune lucrurilor pe nume ca Rusia a dezmembrat Principatul Moldovei la 1812, ca Rusia Sovietica a dezmembrat paminturile intregi a lui Stefan cel Mare la ocupatia de la 28 iunie 1940. Sa avem istoria noastra comuna cu ceilalti 8 milioane de moldoveni de peste Prut. Evreii au fost razletiti peste 2000 de ani si totuna ramin evrei, iar nou dezbinati de rusi de 160 ani de ceil
Brander a raspuns:
email -3 email
Luni, 16 Iulie 2012 00:10
iar nou dezbinati de rusi de 160 ani de ceilalti de peste Prut si deja suntem altii ? Puterea e in Unire ! Uitati-va la vechile foste orase moldovenesti instrainate Chilia, Izmail, Cetatea-Alba , Hotin, Cernauti unde practic nu mai gasesti moldoveni. Dezbinarea de ceilalti de peste Prut va conduce la disparitia si al acestora care mai sunt astazi in RM.


Va urez la toti Noapte Buna !
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Luni, 16 Iulie 2012 00:51
E grav la tine Brander. Nu se poate de comunicat cu astfel de persoane care au spiritul aprins. Tu deja scrii ca dupa o matrice sau dupa cartile de istorie. N-am sa comentez toate afirmatiile tale ca nu merita timpul dar una ma face sa rid: "Voronin in fruntea clicii comuniste aduse de Rusia in Moldova apara interesele imperiului rus" ce-ai prarafrazat. Mai spune ca a fost trimis de tarul Nicolai Romanov. of of of... In cadrul primului mandat V.Voronin zicea ca o sa adopte a doua limba de stat limba rusa si n-a facut ceea ce ar cadea bine Rusiei. Ai putea sa-i zici multumesc si lui V.Misin cind a preluat cuvintul in parlament cu primire la subiectul de posibilitatea de acordare libera a licentii de vinzare a armamentului - cu efectele sale negative. Cauta reportajul si o sa vezi. Dupa care au constientizat majoritatea parlamentara si Lupu ca nu e bine si are dreptate Misin. Sunt si bune sunt si rele. Ziceam mai jos - a aliniat in aceeasi coloana toti evreii si a provocat cel de-al do
cetatean_md a raspuns:
email -3 email
Luni, 16 Iulie 2012 00:53
doilea razboi mondial - A.Hitler. Gindeste-te bine cind vorbesti caci esti naiv a naibii.
drive a raspuns:
email -3 email
Luni, 16 Iulie 2012 04:24
Sa fost Voronin omul rusiei 2002-2003 deja eram Republica federativa rusa, prin aplicarea asa numitului plan cozac. Daca va aduceti aminte cind protesta I.Rosca in fata guvernului. Se stie bine ca Voronin la sunat pe putin (care era gata sa vina pt. a semna acordul) un ultimul moment si ia refuzat ferm. Si in rezultat va aduceti aminte cind situatia diplomatica Moldo-ruse sau agravat serios, ca nici vinurile noastre nu le primeau rusii
Brander a raspuns:
email -3 email
Luni, 16 Iulie 2012 19:42
@Drive

Cum crezi de ce Voronin a inceput, in general zis, acel "Memorandum Kozak? De ce Voronin l-a rugat pe Putin sa-i faca acel Memorandum? De ce Voronin a parafat pagina cu pagina acel Memorandum Kozak? De ce a pornit masinaria aceea cu semnarea Memorandumului Kozak ca sa nu-l semneze?

Nu la semnat, deoarece SUA si UE i-au deschis ochii ca Memorandumul banditesc Kozak nu este altceva decat tradarea intereselor Moldovei si vinderea RM Rusiei, avand drept de veto cei din Transnistria (adica 15% ar conduce celelalte 85%). Se punea punct pe insusi statul Republica Moldova cu formarea unui alt stat asa-zis comun.


Dar Voronin a semnat o alta declaratie la Moscova pe 18 martie 2009 cu Smirnov si Medvedev, unde legerifica ca trupele armatei ruse nu se vor duce din Moldova pina la rezolvarea conflictului. Dar asa-zisul conflict este instigat de Rusia si va fi dirijat de Rusia pina cand va dori.

Transnistria este ocupata de Rusia si guvernatorii sunt cetat
drive a raspuns:
email -3 email
Marţi, 17 Iulie 2012 03:36
Nu cred ca SUA si UE iau deschis ochii ci erau impotriva difenitiv. Oricum ce ai scris tu sint presupuneri dar factul este fact ca a refuzat... Si USA cu UE isi fac jocurile lor murdare in toate statele...
Igor a spus:
email -5 email
Igor
Duminică, 15 Iulie 2012 16:14
Liudi a davaite stefana srubim on mne tojeje ne nravitsa
răspunde
BPR a raspuns:
email -5 email
Duminică, 15 Iulie 2012 18:54
AI frecat-o in #pizda masii tale acasa in RASIA ! #PEDERASTULE !
Brander a spus:
email -1 email
Brander
Duminică, 15 Iulie 2012 15:50
O alta varianta ar fi fost sa-l daruiasca pe Lenin Rusiei, poate ca monumentul idolului lor ar insufla pe alti talibani rusi fanatici sa mai faca vreo revolutie la dinsii in Rusia, odata ce lor tare le pare rau. Unicul lucru de care imi pare rau ca vor pieri inca vreo 30 milioane de rusi complect nevinovati.
răspunde
Val a spus:
email 3 email
Val
Duminică, 15 Iulie 2012 15:47
Filat a dat comanda la distrugeri şi adepţii au început activitatea distrugătoare de monumente. AIE e în stare numai să distrugă. Atîţea debili în AIE mai sînt. Nu vă temeţi că mîine - poimîine susţinătorii stîngii vor începe pe timp de noapte (ca adepţii AIE) să demoleze monumentele lui Eminescu, Vieru ş.a. Vinovaşi în cele ce se petrece este guvernarea antipopulară, antinaţională şi antistatală.
răspunde
BRAVO!!! a spus:
email 0 email
BRAVO!!!
Duminică, 15 Iulie 2012 14:58
Bravo pentru curaj si rezultat!!!! Sa punem punct pe aceasta utopie odata si pentru totdeauna!!! Eu a-si merge si mai departe - retragerea cetatenie RM la toti cei ce nu cunosc limba romana, toti cei veniti dupa 40 incoace. Okupantii rusi nu merita cetatenia RM. Asa au facut tarile baltice unde ocupantii nu au drept de vot.
răspunde
Vasile a raspuns:
email 0 email
Duminică, 15 Iulie 2012 15:22
bre, spurcaciune romana, carate dracului peste Prut, boratura romana!
Vasile a raspuns:
email 0 email
Duminică, 15 Iulie 2012 17:49
mai vasile mai, peste Prut tot moldoveni sunt, aici tot moldoveni sunt, in muntenia munteni is, transilvania transilvaneni, ce interesant ca toti suntem romani ;)
Mai bine mai tarziu decat niciodata a spus:
email 5 email
Mai bine mai tarziu decat niciodata
Duminică, 15 Iulie 2012 14:39
Mai bine mai tarziu decat niciodata. Facem si noi acum ce trebuia sa facem in urma cu mai bine de douazeci de ani. La fel si in econiomie, si in cele din urma in calitatea vietii. Suntem in urma de lumea civilizata cu peste de ani.
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward