Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, încalcă legea. Deputaţi: Miroase a dosar penal!

Embed:

Acuzaţii dure împotriva ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, au răsunat în cadrul unor audieri parlamentare. Şi asta deoarece demnitarul ar fi încălcat legea când a solicitat Camerei de Licenţiere să permită deschiderea unor farmacii la o distanţă mai mică de 250 de metri una faţă de alta. Unii deputaţi au mai adăugat că ceea ce a făcut ministrul Usatîi miroase a dosar penal.

Deputaţii au fost indignaţi de gestul ministrului şi de faptul că nici până astăzi Ministerul Sănătăţii nu a prezentat Planul naţional de amplasare a farmaciilor. Documentul urma să fie elaborat în trei luni de la intrarea în vigoare a Legii privind activitatea farmaceutică. 

"Am aici nişte scrisori, care le-aţi adresat la camera de licenţiere dvs şi ele sunt multe. Derogarea de la lege o are doar Parlamentul. Ministerul trebuia să vină cu explicaţii şi în Parlament că nu este în capacitate să facă acest plan naţional de amplasare a farmaciilor", a declarat membrul comisiei Valentina Stratan. 

"Aţi ignorat legea în totalmente un an şi ceva de zile. În loc să implimentaţi planul de amplasare a farmaciilor, dumneavoastră scrieţi demersuri, care sunt egale cu dosare penale", afirmă membrul comisiei Gheorghe Brega.

Andrei Usatîi a venit cu o explicaţie. "Scrisorile respective au fost trimise tocmai din cauză că legea nu mai permitea să fie deschise farmacii care erau în faza finală de deschidere. Şi conforma acestei legi, trebuiau să stea aceste investiţii şi să nu mai lucreze", a motivat ministrul Sănătăţii.

Reprezentanţii Camerei de Licenţiere se disculpă şi ei. "Vă asigur că nici o licenţă nu a fost eliberată fără a avea temei hotărârea judecătorească", susţine Eduard Hadei, directorul adjunct al Camerei de Licenţiere.

În luna septembrie, Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului excluderea restricţiilor privind amplasarea farmaciilor pe motiv că acestea ar fi stopat dezvoltarea farmaceutică. S-a întâmplat la un an de la introducerea modificărilor în Lege. Proiectul însă nu a ajuns, deocamdată, în Parlament.

Ultimele articole
Eveniment

Şeful statului a semnat decretele de eliberare din funcție a patru magistrați

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretele privind eliberarea din...»

A fost prezentat oficial. Cine este noul viceministru al Transporturilor

Noul viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Usatîi, a fost...»

Emisiunile informaţional-analitice din Rusia, retransmise în Moldova, monitorizate de CCA

Emisiunile informaţional-analitice din Rusia, retransmise pe teritoriul ţării noastre, vor fi...»

Expoziția "Moldagrotech": Ce i-a atras cel mai mult pe vizitatori (VIDEO)

Peste 100 de companii din 10 țări și-au prezentat astăzi tehnologiile din domeniul...»

Discuţii despre Moldova la Bucureşti. Ce au declarat Gherman, Iohannis şi Ponta (FOTO)

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut...»

Ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadorul Suediei în Moldova. Ce au convenit cei doi

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Johny a spus:
email 2 email
Johny
Vineri, 12 Octombrie 2012 15:54
stimati angajati din mass-media, inainte de a face o stire din vorbele cuiva - DOCUMENTATI-VA ! Daca merge vorba de dl Usatii - contactati Ministerul si informati-va, o sa va puna la dispozitia toata informatia. Fiti profesionisti. Ascultati toti prostalanii si va faceti de rusine. Fiti mai seriosi ca va dauneaza in primul rind imaginea Dumneavoastra.
răspunde
PRIMARIA CHISINAULUI CE FACE a spus:
email 1 email
PRIMARIA CHISINAULUI CE FACE
Miercuri, 10 Octombrie 2012 12:11
OARE NU AVEM PLAN GENERAL AL MUNICIPIULUI CHISINAU CARE SA ZICA UNDE SI CUM TREBUIE AMPLASATE FARMACIILE????????????........DE CE TREBUIE SA DECIDA MIN. SANATATII UNDE SA FIE FARMACII????????
răspunde
pentru primarie a raspuns:
email 1 email
Miercuri, 10 Octombrie 2012 13:39
da voi nu stiti ca sa anumita reforma, Min. sanat. tot o baga pe git Primariei? Impune primaria sa distruga policlinicile si spitalele si sa vinda cladirile? Aici nu miroase a dosra penal, domnilor?? dar ingernere, ceea ce face Ustaii si Co. e GRAVISIM!!!!!! Am mari ducbii ca o sa ia atitudine Filat, sau o sa raspunda uastii pentru abuzurile sale, si amenintarile direcre la adresa celor ce nu se "supun", pentru ca e clar ca se fac toate cu acordul lui Filat. Oare chiar el nu intelege ca va provoca o criza in societate, lunidu-le oamenilor si putinul ce exista- accesul la servicii medicale, chiar si nu de cea mai buna calitate?? uitati-va ce s-a intimplat in Ro, uitati-va cum sufera oamnei in SUA, europa,din cauza sistemului lor" destept"
ion a spus:
email 6 email
ion
Miercuri, 10 Octombrie 2012 11:33
Un cacat ! La noi deputatii pot incalca nestingherit legea si nimeni nu le poate face nimic decit sa-i pupe in cur !.Moldova -tara nebunilor si idiotilor sperieti !
răspunde
medicina ... a spus:
email 0 email
medicina ...
Miercuri, 10 Octombrie 2012 10:56
Dar despre ceea ce se intimpla in medicina acum de ce nu vorbesc ? ... degraba o sa duca si medicina la pamint ... ... poate ea e pusa deja .... a mai ramas putin si oamenii o sa simta... DEMOCRATIE URAAA !!!!
răspunde
Halipa a spus:
email 1 email
Halipa
Miercuri, 10 Octombrie 2012 10:19
O fi A. Usatîi un om şi ministru rău. Dar de ce nu este invocată şi opinia miniseteruui? Lucrurile sunt clare: Publika deja a devenit o televizuiune de rahat şi emană atâta putoare fiindcă urmăreşte alte scopuri decât informarea corectă a oamenilor.
răspunde
victor a spus:
email 2 email
victor
Miercuri, 10 Octombrie 2012 10:01
Sa nu uitam din ce partid e acest usatii, li se pare ca pot face tot ce le vine in cap, pentru bani desigur, eu spun asa, in caz daca Usatii e de vina, sa-si ceara demisia benevol. Ca filat mult nu-l poate acoperi.
răspunde
liosa a spus:
email 3 email
liosa
Miercuri, 10 Octombrie 2012 09:58
și cum se face că publika a uitat intenționat să menționeze și să sublinieze replica celor de la Camera de Licențiere: nici o licență nu a fost eliberată fără decizia judecății!!! Planul este simplu, depui cerere, ministerul nu e de acord cu amplasarea farmacii, dai in judecată ministerul iar, Judecatorul iti asigura eliberarea licenței!
răspunde
ella a spus:
email 7 email
ella
Miercuri, 10 Octombrie 2012 09:30
O sa treaca si asta in capitolul "uitate".
Dar preturile intradevar sunt exagerat de mari... Iar proprietarii farmaciilor se primbla cu Bentley, si prietenesc la catarama cu personaje din conducerea tarii, cu toata responsabilitate!
răspunde
Dadu a spus:
email 2 email
Dadu
Miercuri, 10 Octombrie 2012 09:28
PUBLIKA TV, modul cum voi dezinformaţi şi instaţi lumea - miroase a provocare. Cine sunt acei "unii" deputaţi şi cui voi slujiţi?
răspunde
liosa a raspuns:
email 2 email
Miercuri, 10 Octombrie 2012 09:59
Miroase a dosar contraventional pentru publika. ați auzit de calomnie? este un articol în codul contravențional!
terra a spus:
email 2 email
terra
Miercuri, 10 Octombrie 2012 09:23
Asta e unica încălcare a lui Usatâi pentru care trebuie de – i dat Ordinul Republicii, fiindcă preţurile în farmacii sunt aşa de mari, că pentru concurenţă ar trebui de le amplasat mult mai des. Aici cineva evident că îşi protejează „teritoriul”.
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward