"Marşul Unirii este organizat pentru a sustrage atenţia de la problemele ţării"

Embed:

Republica Moldova este arena unei confruntări geopolitice dintre marile puteri, iar disputele interne de ordin identitar, ar putea duce la dezintegrarea ireversibilă a ţării. Cel puţin aşa afirmă uniii invitaţi ai emisiuni Fabrika.

"La o confruntare de ordin geopolitic se bat actori mai mari decât cei prezenţi în studiou şi la insistenţa unioniştilor s-ar putea ca frontiera geopolitică a Rusiei să cadă pe Prut. Eu nu vreau ca la Anenii Noi să-mi tancurile ruseşti, iar la Ialoveni stea tancurile NATO", se arată indignat politicianul Iurie Roşca.

"Dacă facem unirea şi va apărea decepţia peste un an peste doi, nu există fonduri. Şi asta pentru că lucrurile nu sunt aranjate, nu există un plan, un model, iar unioniştii vor fi cei mai mari duşmani ai României", este de părere analistul politic Igor Boţan.

Unii invitaţi afirmă că asemenea evenimente, cum ar fi Marşul Unirii, sunt organizate de guvernanţi pentru a sustrage atenţia oamenilor de la problemele sociale ale ţării.

"RM a primit nişte granturi internaţionale. Formal se construiesc drumuri, intrăm în datorii la FMI şi la alte organizaţii internaţionale, iar ca să sustragă atenţia cetăţenilor se organizează aceste activităţi. Pentru că, ţineţi minte, marşul de la Cahul s-a rotit la TV aproape o săptămână", a comparat liderul mişcării de tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Prezenţi la emisiune, organizatorii Marşului Unirii, care se va desfăşura pe 5 august, la Bălţi, au declarat că de fiecare dată au manifestat paşnic.

"Noi o să fim paşnici. Sperăm că o să fie cel puţin la fel de bine cum a fost la Cahul. În cazul în care vom fi provocaţi, noi nu vom reacţiona decât cu flori", a declarat reprezentantul Platformei Civice Acţiunea 2012 Constantin Codreanu.

Potrivit reprezentanţilor Acţiunii 2012, în prezent, peste Prut se efectuează un sondaj în cadrul căruia cetăţenii sunt rugaţi să-şi expună părerea vizavi de o eventuală unire a Republicii Moldova cu România. Iar în curând un asemenea studiu va fi efectuat şi în Republica Moldova.

Ultimele articole
Politică

Natalia Gherman se va întâlni cu miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei

Noi oaspeţi de rang înalt la Chişinău. Miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei sunt...»

Vizita oficială președintelui român la Chișinău, cel mai important eveniment politic al săptămânii

La începutul săptămânii, președintele României,  Klaus Iohannis, a efectuat prima sa vizită...»

"Dodon a trădat poporul găgăuz!" Profeţii sumbre în adresa socialiştilor din partea speakerului de la Comrat

Cei mai mulţi alegători din autonomia găgăuză regretă votul acordat Partidului Socialiştilor, la...»

DECIS! Chișinăul va avea primari de sectoare

Capitala va avea primari de sectoare din 2019, nu din acest an , cum prevede Legea...»

Chemaţi la raport în Parlament. Care miniştri vor da explicaţii deputaţilor

Mai mulți miniștri vor veni joia viitoare la raport în fața deputaților, în cadrul orei...»

Eugen Carpov părăseşte fracţiunea PLDM din Parlament

Un alt deputat PLDM a părăsit fracţiunea parlamentară a formaţiunii. Este vorba despre fostul...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Alegător a spus:
email 0 email
Alegător
Duminică, 05 August 2012 21:04
Dar ţie Moniţă roşcovană ce-ţi trebuia cînd te căţărai prin copaci în faţa Preşedenţiei şi Parlamentului?
răspunde
moldovean a spus:
email -1 email
moldovean
Duminică, 05 August 2012 10:46
Unionistilor le trebuie nu unirea, le trebui doar sa faca ceea ce fac pentru a primi bani de la cei care ii conduc. Ce se doreste de fapt prin unire este evident. La fel de evident este si cine doreste ceea ce se doreste.
-----> USA Gov
Odata uniti cu Romania, Republica Moldova isi va finaliza existenta devenind imediat un poligon de razboi. Iar derbedeii de tineret din RM la care astazi li s-o ridicat "manca'n chept"
nu au nici cea mai mica idee de consecintele care urmeaza sa se intample instantaneu dupa unire. Nici un derbedeu din cei care urla la marshu asta nu s-a gandit nici macar pe o secunda la situatia geo-politica din regiune. Nu latrati la Rosca ca dobitocii, datii ascultare ca stie ce spune deoarece nu se uita prin prisma "gheroismului romanesc" da priveste lucrurile asa cum sunt. Vreti razboi in tara noastra? Cel care este pro unire este un antistatalist, si nu doar anti moldovenesc, dar si antiromanesc, pentru ca Putin nu o sa aleaga roman sau moldovan.
răspunde
asd a spus:
email -4 email
asd
Vineri, 03 August 2012 13:17
manifestatii sunt permise numai cetatenilor moldovei, cetatenii romini nu au dreptul sa faca manifestatii pe teritoriul altei tari, inkipuitiva ca va duceti in alta tara si faceti asa ceva, cum credeti unde o sa fiti peste 30 min, corect la puscarie, la noi aceasta acopera cineva de sus, ce urmaresc ei greu de spus, dar ca sunt cu totul timpiti astai vadit, ei risca sa creeze un conflic in urma caruia din moldova va ramine numai chisinaul, nordul sudul si transnistria vor parasi actuala componenta.
răspunde
ilie a spus:
email -4 email
ilie
Vineri, 03 August 2012 13:00
Romania a RECUNOSCUT INDEPENDENTA NATIONALA a R.Moldova si e datoare s-o respecte - despre ce fel de "UNITATEA NATIONALA" poate fi vorba intre doua state care NATIONAL, ca NATII, sunt INDEPENDENTE, adica nu pot fi OCUPATE NATIONAL, SUBJUGATE, COMASATE, UNITE? - Este o incalcareflagranta, o negare ANARHISTA subversica a Independentei Nationale si a Constitutiei R.Moldova? Oare organele de drept nu vad aceasta?
răspunde
din Romania a raspuns:
email -4 email
Vineri, 03 August 2012 14:17
Nu ai inteles nimic se pare. Romania probabil ca este singurul prieten adevarat al Moldovei, datorita identitatii comune pe care tu bineinteles o negi. Dar unionismul nu poate fi negat si nici interzis, si chiar de va fi interzis, el va exista mereu la nivelul omului de rand, tocmai datorita acestor radacini comune. Nu este Romania implicata, ci cetateni de pe cele doua maluri a unei graniti nedrepte, care simt acelasi lucru. Acum ai inteles ce se intampla ?
Eu. a spus:
email 0 email
Eu.
Vineri, 03 August 2012 12:51
Cu privire la Marsul Unirii: In caz de organizatii, ONG, Partidele participante:

Articolul 41
Contitutia R. Moldova
Libertatea partidelor şi a altor organizaţii social-politice
...
(4) Partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sînt neconstituţionale
...
răspunde
nicu a raspuns:
email 0 email
Vineri, 03 August 2012 13:04
Daca in Statutul partidului sau ONG-ului lipseste obiectivul de activitate al "unirii", dreptul la actiuni "unioniste" - autoritatile locale sunt datoare sa nu permita actiuni neprevazute de Statut si de legislatia in vigoare.
ion a spus:
email -1 email
ion
Vineri, 03 August 2012 12:11
Rosca are drepatate. Hotarul geopolitic trece prin Parlamentul, Guvernul si Presedentia R.Moldova.Se lupta marele puteri si ba o parte, ba alta incearca sa ne traga de partea sa. Trebuie sa stam NECLINTITI - suntem TARA NEUTRA si nu dorim sa luptam nici contra si nici pentru la niciuna din parti, cu atata mai mult sa ne "unim" cu vreuna din parti. "UNIONISTIII' sunt provocatorii care vor sa ne atraga de partea Romaniei, tara care si-a luat angajamente fata de NATO, UE si SUA. Smecherii ne insufla "URA" fata de "RUSI" ca in caz de conflict SA LUPTE si SA VERSE SANGE tinerii MOLDOVENII ("romani") din R.Moldova, dar nu ei. In 1992 "fratii" ne-au impins la decizii categorice si conflict din cauza limbii cu Transnistria si indata au sters putina. Asa ar dori sa faca si acum. Nu trebuie sa ne lasam provocati si prinsi in careva conflicet militare. Romanii daca sunt atat de tare antirusi - sa-si rezolve ei singuri problemele cu rusii, dar sa nu ne bage in daravela si pe noi. In ca
răspunde
inga a raspuns:
email -1 email
Vineri, 03 August 2012 12:47
"Marsul" nu e atat pentru "unire" cat pentru a starni VRAJBA si URA fata de MOLDOVENII STATALISTI, RUSI, UCRAINENI, GAGAUJI etc... LOZINCILE "UNIONISTILOR" sunt XENOFOBE. De ce organele statului PERMIT atatarea la URA si VRAJBA si nu-i trag la raspundere pe provocatori?
INGER a raspuns:
email -1 email
Vineri, 03 August 2012 12:59
perfect de acord cu d-l Ion si d-na Inga. Pun pariul ca acest tiner Cutrenco nici intelege ce i-a spus d-l Botan. Lucru inteligent de facut de catre Cutrenco este de a uni moldovenii-rusii sa fie o singura si puternica echipa.
EXTREMA DREAPTA din RM a spus:
email 5 email
EXTREMA DREAPTA din RM
Vineri, 03 August 2012 12:08
Moldova a fost 200 de ani cu Rusia, acum vrem 200 de ani cu Romania.
răspunde
Român din ROMÂNIA a spus:
email 7 email
Român din ROMÂNIA
Vineri, 03 August 2012 12:01
Pe cat punem pariu ca Publika.md este pur ruseasca, anti-unionista....? Fuck you Publika.md...Romania vrea unire!!!!!!!
răspunde
Rosca-intre maarire si decadere a spus:
email 9 email
Rosca-intre maarire si decadere
Vineri, 03 August 2012 11:59
Iata ce a mai ramas din marele lider unionist si aparator al romanismului dintre Prut si Nistru: o javra. Se pare ca rublele aau astfel de efect asupra oamenilor fara caracter.
răspunde
Vadim a spus:
email 12 email
Vadim
Vineri, 03 August 2012 11:51
SĂ MĂ FWT ÎN PUBLIKA VOASTRĂ! NUMAI CCTURI POSTAŢI,SUNTEŢI PLĂTIŢI DE KREMLIN.
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward