Ideea convocării unei şedinţe extraordinare a Parlamentului este un gest populist, spun analiştii

Embed:

Ideea convocării unei şedinţe extraordinare a Parlamentului nu este altceva decât o provocare a comuniştilor. PCRM doreşte, astfel, să discrediteze alianţa de guvernare şi să-şi consolideze propriul electorat. Părerea a fost exprimată, aseară, de unii invitaţi ai emisiunii Fabrika.

"Noi de fapt discutăm o problemă falsă, am făcut o conexiune falsă între subiectul Uniunea Vamală şi preţul la gaz. Republica Moldova pe lângă gaz consumă alte 95% de alte produse. Nu folosiţi preţul la gaz ca o sperietoare", a declarat deputatul PLDM Veaceslav Ioniţă.

"Comuniştii încearcă tot mai mult să speculeze pe simbolistică pe preţul la gaz, ştiind foarte exact că suntem în prag de iarnă. Ei nu î-şi doresc cu adevărat în uniunea asta vamală ci doar vor să facă valuri politice în toamna asta", a afirmat deputatul PL Valeriu Munteanu.

Reprezentantul PCRM a declarat că nu vor fi colectate semnături pentru organizarea unui referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică, deoarece Comisia Electorală Centrală este subordonată politic.

"CEC este controlată politic de către alianţa de guvernare. Dacă adunăm aceste semnături şi trecem obstacolul CEC, noi venim cu ele în Parlament care spune că nu va da voie ca oamenii să decidă", a menţionat deputatul PCRM, Artur Reşetnicov.

Analiştii sunt sceptici în privinţa iniţiativei Partidului Comuniştilor.

"Ei şi-au făcut acum spaţiu de manevră cu care îşi vor consolida şi exloata electoratul. E o găselniţă bună, dar şansele de realizare sunt de 36 la sută", a conchis analistul politic Igor Boţan.

Deputaţii comunişti au cerut săptămâna aceasta convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului la care să fie discutată organizarea unui plebiscit privind aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică. Acest demersul a fost respins de preşedintele Legislativului, Marian Lupu.

Ultimele articole
Politică

DECIS! Chișinăul va avea primari de sectoare

Capitala va avea primari de sectoare din 2019, nu din acest an , cum prevede Legea...»

Chemaţi la raport în Parlament. Care miniştri vor da explicaţii deputaţilor

Mai mulți miniștri vor veni joia viitoare la raport în fața deputaților, în cadrul orei...»

Eugen Carpov părăseşte fracţiunea PLDM din Parlament

Un alt deputat PLDM a părăsit fracţiunea parlamentară a formaţiunii. Este vorba despre fostul...»

Cinci deputaţi care au acces pentru prima dată în Legislativ şi-au declarat averile

Unii deputaţi, care au acces pentru prima dată în Legislativ, după alegerile din 30 noiembrie,...»

Comisia de anchetă organizează primele audieri privind situaţia la BEM, Banca Socială şi Unibank

Comisia de anchetă privind situaţia la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank va organiza,...»

Candu solicită sprijinul PNUD pentru reforma instituțională a Legislativului

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a solicitat sprijinul Programului Națiunilor Unite...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Florin a spus:
email 0 email
Florin
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 12:32
Romania-Mama ne ajuta cu forta militara! Maine vom infaptui Unirea! Ieri in jurul orelor 20:00 Vama Leuseni a fost trecuta de 20 de autocare cu jandarmi romani imbracati in civil pentru a acorda ajutor romanilor basarabeni in lupta cu jegosii maltafeni si porcii rusafoni! Politia de Frontiera a Republicii Moldova a permis intrarea in Basarabia a jandarmeriei romane fara controlul bagajelor, armamentului din dotarea jandarmilor romani si echipamentelor din dotare! Maine la Chisinau se va dansa Hora Unirii! Maine frontiera Romaniei va fi la Est pe raul Nistru! Traiasca Romania Mare!
răspunde
ina a spus:
email 0 email
ina
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 10:38
Fara sustinerea POPORULUI AIE oricum va cadea. UE e OARBA si elementar nu intelege ca nu poate mentiune la putere o guvernare DICTATORIALA TOTALITARISTA de PARTIDE, care isi uraste si isi tradeaza in fiece zi propriul POPOR si STAT."Marsul" - dovada 100% carui stat serveste AIE. Intrebari nu mai sunt. Totul e clar. Hai, davai, do svidania!
răspunde
ion a spus:
email 0 email
ion
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 10:32
NORMELE DEMOCRATICE - oare prevad ca o initiativa, daca este categorisita de guvernare drept "populista", apoi poate fi DIDSCRIMINATA, lipsita de drepturi, neadmisa la VOTUL ELECTORATULUI etc.? Astea se cheama "standarde europene"? Ede ajuns sa nu-i placa lui Timofti sau lui Ghimpu - si gata, se termina cu procedurile democratice, se impiedica ca ELECTORATUL sa-si exprime LIBER optiunea - ca in DICTATURA TOTALITARA de PARTID? Dar oare "marsul" de maine nu este unuyl POPULIST? De ce ati incalcat legea si ati admis ONG-urile Romaniei pe teritoriul SUVERAN al R.Moldova? Daca se poate ONG-uri azi, maine se va putea aduce altfel de "mercenari" in sustinerea unei idei - cei adevarati, adica TRUPE MILITARE. E o veche "traditie" boiereasca si domneasca moldoveneasca.
răspunde
ghenadie a spus:
email 1 email
ghenadie
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 09:50
Cel mai debil om care spune niste minciuni mai mare ca el si el insusi nu le crede este boul de Resetnicov eu nu stiu cum a lucrat debilanul acesta si inca la sis mai sint si altii Musuc Munteanu Petrenco Supac niste venetici si niste haimanale imputite -jos mancrutilor si banditilor jos comunistii
răspunde
Иван a spus:
email 1 email
Иван
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 09:35
Коммунисты просто пиарятся,в надежде что ещё найдут дураков которые не понимают что на пол пути нельзя свернуть с дороги. Они и сами не верят в это союз Евроазиатский,но цель ихняя дестабилизировать обстановку чтобы прийти к власти и больше ничего. Но давайте не забудем что они творили за 8 лет у власти. Топтались на месте а молдоване из за неимением рабочих мест платили ихним же фирмам по 3000-4000 долл. чтобы нелегально уехать за границей. Этот Альянс хотя-бы добивается безвизового режима,чтобы легально выехать и не платить такие деньги.
răspunde
sergiu a spus:
email 2 email
sergiu
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 09:02
într-adevăt politicienii (PCRM, PSL, etc) folosesc această temă p-u a acumula puncte (elegători), că de fapt îi doare in cot pe dînşii de această uniune vamală.
Şi de asta nu merită tare de rupt buka şi de scris sute de comentarii şi contrazis cu tot soiul de "plătiţi să scrie".

Câinele latră caravana trece
răspunde
elena a spus:
email -2 email
elena
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 08:49
d-l Botan este corupt de catre AIE2 sa nu spuna rau despre Guvernul si nereusite....
răspunde
Иван a raspuns:
email -2 email
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 09:23
Da tia cine din PCRM iti netezeste soldurile? Vad ca faci spume la gura,s'au ai pierdut locul la treuca?
Lavinia a spus:
email 2 email
Lavinia
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 08:46
şedinţele extraordinare ale Parlamentului pot fi convocate in situatii exceptionale, nu la dorinata unui lider politic sau partid!
răspunde
v.din cahul a spus:
email 2 email
v.din cahul
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 08:34
da pote facem un referendum pentru lichidarea,,partidului comunistilor,,ca tot numai incurca lumea,seamana ura in societate si impiedica parcursul european al moldovei.
răspunde
anastasia a raspuns:
email 2 email
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 08:48
Consider,ca lichidarea partidului Comunistilor a inceput prin interzicerea simbolisticii lor!
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward