"Filat vrea să instaureze un regim de dictatură în Moldova"

Embed:

Premierul vrea să instaureze un regim de dictatură. Cel puţin aşa a calificat preşedintele PSD, Victor Şelin, declaraţia lui Vlad Filat, care a cerut ca provocatorii de la Bălţi să fie traşi la răspundere. Iar liderul PNL, Vitalie Pavlicenco, este de părere că şeful Guvernului procedează incorect.

Preşedintele PSD, Victor Şelin, susţine că premierul vrea să instaureze un regim de dictatură.

"Dacă această ameninţare verbală va ajunge în actele legislative şi, astfel, va fi încălcat dreptul cetăţenilor la manifestaţii şi la libertate, atunci am putea vorbi despre instaurarea dictaturii în Republica Moldova", a declarat Şelin.

Şi liderul PNL, Vitalie Pavlicenco, a reacţionat la solicitarea premierului.

"Vlad Filat face o greşeală când vorbeşte de manifestaţii antistatale şi nu ştiu pe cine are în vedere, pentru că în opinia noastră, manifestaţiile antistatale sunt manifestaţii antidemocratice", a precizat Pavlicenco.

Între timp, oamenii legii din Bălţi au anunţat că au fost deschise trei dosare penale pentru huliganism şi violarea dreptului la libera exprimare în cazul evenimentelor de pe 5 august. Trei persoane au fost reţinute şi se află în izolatorul de detenţie.

"În urma manifestaţiilor care au avut loc şi pe cauzele penale care au fost pornite au fost audiaţi în jur la 30 de martori", a comunicat Elena Pavliuc, purtător de cuvânt Comisariatul de Poliţie Bălţi.

Audierile nu se opresc aici. În faţa procurorilor vor veni liderii partidelor care au participat la manifestaţiile de duminică de la Bălţi, dar şi responsabili de la Primărie.

"Vor fi supuse răspunderii penale inclusiv şi acele persoane care au fost responsabile de organizarea acestor întruniri. Mă refer la acei conducători ai organizaţiilor care au fost prezenţi la 5 august în timpul manifestaţiilor", a menţionat Viorel Tureac, procurorul municipiului Bălţi.

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi, duminică, la Bălţi pentru a ţine piept activiştilor de stânga, care au zădărnicit Marşul Unirii, pregătit de Platforma Civică "Acţiunea 2012".

Ultimele articole
Politică

Andrian Candu propune elaborarea unui Plan de acțiuni al Legislativului. Ce prevede

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus elaborarea unui Plan de acțiuni al...»

"Vlah și Dodon au făcut asta!" Declarațiile lui Dudoglo despre zvonurile apărute în presă

Candidatul pentru funcția de bașcan al Găgăuziei Nicolai Dudoglo a calificat drept o provocare...»

"Mă voi alătura lui Iurie Leancă". Un funcţionar anunţă că îşi dă demisia din Guvern

Victor Lutenco a demisionat din funcția de șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora din...»

Fostul parlamentar Grigore Petrenco dă explicaţii procurorilor. Ce a vrut să ascundă

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco este suspectat de tăinuirea averii, iar Procuratura...»

VOTAT! Patronii mass-media, obligaţi să-şi dezvăluie identitatea

Proprietarii instituţiilor de informare în masă vor fi cunoscuţi societăţii, după ce Parlamentul...»

La raport, în Parlament. Trei miniştri le vor vorbi deputaţilor despre câteva probleme sociale

Ministrul Sănătății, Mircea Buga, este aşteptat, astăzi, în Parlament pentru a le vorbi...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Pro-RM a spus:
email 4 email
Pro-RM
Joi, 09 August 2012 18:54
"ACTIUNEA 2012" - peste 30 de ONG-uri din Romania, printre care si unele neofasciste - sunt ALIATII lui FDilat din 7 aprilie care vin in R.Moldova si fac marsuri PROVOCATOARE mai liber decat in Romania, unde extremistii, neofascistii sunt interzisi. FILAT spune ca ii va pedepsi pe organizatori, dar deloc nu se atinge de "Actiunea 2012", care are grupuri neofasciste in fiecare raion. Neavand sprijin de la populatie Filat spera sa se tina la putere cu ajutorul neofascistilor din "Actiunea 2012", deaceea le creeaza toate CONDITIILE de activitrate in raioane si nimeni nu se atinge de ei. Unde s-a mai vazut ca organizatii dintr-un stat strain, neinregistrate, sa obtina autorizatie la "marsuri" in alt stat in care lupta pentru disparitie RM prin "unire"? Filat cu "Actiunea 2012" TRADEAZA R.Moldova! Tomofti care se face ca nu observa "Actiunea 2012" -TRADEAZA R.Moldova! AIE care sta la odihna si nu se implica - tradeaza R.Moldova. Le-a mai ramas sa aduca jandarmi si armata din R
răspunde
igor a raspuns:
email 4 email
Joi, 09 August 2012 19:21
foarte corect! FILAT si TIMODTI ni sint oameni de stat ci masoni
anatolii snegur a spus:
email 4 email
anatolii snegur
Joi, 09 August 2012 17:44
Довели политиканы ситуацию в стране............что одна половина ненавидит другую...............из без крови тут уже ни как не разрешится.........неважно сколько времени пройдет 5, 10, 15 лет..........но "заслуга" в этом будет у нынешних политиканов, аналитиков и журналистов. Неужели они не могут остановиться?????
răspunde
lina a spus:
email 4 email
lina
Joi, 09 August 2012 15:24
de ce toti au uitat de bardac facut pe 7 aprilie, de atunci nimeni nu este pedipsit, toti care atunci aruncau pietrile si stricau parlament "isi exprimau libera lor opinia", erau prinsi in obiectivele si Filat, si Ghimpu si alti care acum guverneaza in loc ca sa fie trasi la raspundere pentru manifestatii violente. Azi ii se fac pre cinstiti si vor sa inchida gura la toti care-si exprima opinia si si-s impotriva lor.
răspunde
view a spus:
email 1 email
view
Joi, 09 August 2012 14:58
Dobitocule,incepe de la tine ,de pe 7 aprilie.Ce a fost pe 7 aprilie? Cine a organizat macelul? MIZERIE CE ESTI.Un cap de bou prost.
răspunde
Diaspora a spus:
email -4 email
Diaspora
Joi, 09 August 2012 14:10
Suntem reprezentanti ai diasporei Moldovenilor din Spania,vreau sa exprim atitudinea pozitiva a membrilor acestei organizatii, atitudinea fata de actiunile guvernantilor nostri, prim minstrul Filat siactiunile sale. Recunoastem ca multi dintre noi nu au votat pentru acest lider si aceasta echipa, insa ne-am convins in nenumarate rinduri ca anume aceasta echipa isi indeplineste promisiunile, pina in prezent PLDM este unicul partid care a demis citiva ministri de-ai sai, ministri care nu isi facea bine meseria, si anume astfel si trebuie sa se faca, cei rai,trebuie inlocuiti cu altii mai buni, astfel inteleg ca este miscare,  una care da dovada de pragmatism,asta este atitudinea celor din PLDM,oameni energici. 
răspunde
Diaspora a raspuns:
email -4 email
Joi, 09 August 2012 14:11
Speram sa continuati astfel si mai departe, speram in curind sa fie creat sistemul electronic de vot, cel putin pentru noi, cei care suntem departe de casa si copii, noi la fel dorim sa participam la procesul de decizie a sortii tarii noastre si viitorul copiilor nostri, care ne asteapta acasa.
Sanatate si mult Noroc!
Ghenadie Preguza a spus:
email 0 email
Ghenadie Preguza
Joi, 09 August 2012 13:53
aici vreau sa vorbesc de faptul ca in prezent cca78% din retea este uzata, din aceasta cauza peste 13% de energie se pierde in procesul de transportare a acesteia, in acelasi timp...Nu avem posibilitatea sa procuram energie de la vecinii  de peste prut(Ro),fiindca reteaua actuala este de un alt voltaj,deci nu are capacitatea de a transporta acea energie,care e de un voltaj mai mare,deci o energie electrica mai buna. De faptul ca avem deja primul tren renova,urmeaza a fi renovate inca 25 de unitati, or oameni buni, situatia cailor ferate a Moldovei a fost una dezastruoasa, conditiile in care erau transportati cetatenii erau anti-umane.
răspunde
NOI a spus:
email 2 email
NOI
Joi, 09 August 2012 13:03
FILAT ESTE DICTATOR AGRESIV DE MULT TIMP...doar consisilierul prim ministrul, d-l Lutenco, acopera fara succes problema comportamentale lui FILAT
răspunde
Luminita a raspuns:
email 2 email
Joi, 09 August 2012 13:40
Care probleme,ce probleme vedeti voi?veniti va rog cu fapte concrete sa cunoastem si noi ce se intimpla!
BAYBY a spus:
email 0 email
BAYBY
Joi, 09 August 2012 13:01
Guvernul gândeste fiecare pas politic, fiecare declaratie publică fiind determinata si stabilita cu criterii , priincipii si valori ! pentru a demonstra verticalitatea oricarui lucru efectuat de liderii echipei domnului FILAT !bravooo succes in continuare !
răspunde
Denis a raspuns:
email 0 email
Joi, 09 August 2012 13:09
@ BABY: PUNETIVA DEGETUL IN GURA SI SUGETIL, lucru potrivit pt baby.
Filat a acceptat mafiotizarea, s-a înţeles cu păpuşarul şi a uitat de promisiuni electorale!! mai sunt multe alte minusuri din cauza guvernul FILAT dobitocule....
... a raspuns:
email 0 email
Joi, 09 August 2012 13:42
Denis,spune care minusuri vezi tu? Argumenteaza-ti pozitia si nu arunca vorbe de dragul vorbirii, fiti raionali
apus a spus:
email 1 email
apus
Joi, 09 August 2012 13:00
Guvernul este bravo ca se mentine si nu se lasa provocarilor din partea multor poponari!
Echipa domnului FILAT in aproape 3 ani ,au facut atite cit comunistii in 8 ani
Inceperea reparatiilor in masa a drumurilor!
iluminarea intregii REpublici
constructia fabricilor se incepe !
noi locuri de munca !!
libera exprimare
si multe multe alte se fac !!
noi doar trebuie sa rabdam putin si o sa vedem cum tara noastra se transforma in una europeana !!
bravooo tot asa tinetiooo !
răspunde
WOOOW a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 13:06
este perfect numele dvs "apus" deoarece chiar creierul dvs doarme!!
CE FACE FILAT IN 3 ANI:
Moldovenii tot pleaca peste hotare!! Preturile s-au dublat!!! Filat este un prim ministru balonat, imaginea lui este facuta din creta, in loc sa se lupte cu saracia moldovenilor el se 'chinuie" sa avem bilete de avion ieftene sau vize (ca sa scape de saraci) SI iarasi EL PIERDE TIMPUL CU bilete ieftine spre Georgia ... sau EL PIERDE TIMPUL CU pasapoarte DIPLOMATE, mai diparte fiecare an 15.000 elevi absolventi nu gasesc loc de munca; economia este la 1% (cind era PCRM , cresterea economica era la 7%)! FILAT nu se chinuie pt reforma in justitie (care n-a facuto), nu se chinuie pt a reforma MAI (care n-a facuto), legile impotriva coruptiei (care n-a facuto) , Filat nu face curat la medicina putreda sau la invatatura.....adica Filat este bun sa faca bani pt dinsul, sa se imbrace elegant, zambeste frumos.....toate lucrurile bune pt o DOMNISOARA, iata ce reprezinta filat...o DOMNISOA
Ghenadie Preguza a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 13:48
Ma wooow-le,regretabil faptul ca nu vezi schimbarea in acesti 3 ani, or poate esti vreun comunist si aiureati pe aici..
pe timp de criza economica mondiala,salariile in RM cresc, oamenii nu-si pierd locurile de munca,ba din potriva, se deschid altele noi, pe cind uitati-va ce se intimpla in lume, in Romania- salariile micsorate cu circa 1/3,pe alocuri chiar 2/3 din suma totala, uitati-va ce se intimpla in Spania,Italia,Grecia, oamenii ramin fara lucru, disperati isi pun capat vietii, economia fiind in faliment, instaurindu-se un haos total,or acolo unde e haos e saracie, acolo unde e saracie e coruptie... Republica Moldova de-a lungul anilor a trecut printr-o perioada foarte complicata, acum,abia acum, putem spune ca este o schimbare...
Ghenadie Preguza a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 13:49
Avem libera exprimare a opiniei, avem acces la informatie, avem presa libera, relatii mult mai apropiate cu UE,or asta ne favorizeaza, avem curse aeriene mai ieftine- acestea fiind primele, urmeaza altele cca 50,avem, in curind in sfirsit vom avea o agentie a diasporei, or noi trebuie sa fim mai aproape de cei dragi,plecati peste hotare la munca, nu mai este teroare si atitudinea batjocoritoare din partea colaboratorilor de politie, in sfirsit avem drumuri mai bune, cum nu am avut din 98 in coace, in sfirsit am obtinut acordul si grantul de constructiei a gazoductului Iasi-Chisinau, or Oameni Buni,asta presupune ca vom avea o alternativa la sursa de gaz, in sfirsit s-a obtinut increderea donatorilor externi si astia incepind cu 2013 vor incepe procedura de modernizare a retelei de energie electrica
Ghenadie Preguza a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 13:54
aici vreau sa vorbesc de faptul ca in prezent cca78% din retea este uzata, din aceasta cauza peste 13% de energie se pierde in procesul de transportare a acesteia, in acelasi timp...Nu avem posibilitatea sa procuram energie de la vecinii  de peste prut(Ro),fiindca reteaua actuala este de un alt voltaj,deci nu are capacitatea de a transporta acea energie,care e de un voltaj mai mare,deci o energie electrica mai buna. De faptul ca avem deja primul tren renova,urmeaza a fi renovate inca 25 de unitati, or oameni buni, situatia cailor ferate a Moldovei a fost una dezastruoasa, conditiile in care erau transportati cetatenii erau anti-umane
Ghenadie Preguza a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 13:56
Sa recurgem la reforme- reforma presupune o schimbare spre bine a unui sistem presupune reorganizarea si eficientizarea structurii, ni s-a vorbit pina in prezent de reforma sistemului de invatamint, reforma MAI,reforma CCCEC, reforma justitiei... Vreau sa incep cu ce s-a reusit si anume cu Cccec,deja a fost aprobata legea privind reorganizarea centrului anti coruptie, de la 1 octombrie acesta va avea numele de CNA-Centrul National Anticoruptie, aici fiind doar directia Spalarea Banilor si anume...Prevenirea si Combaterea Coruptiei, deci aceasta institutie va functiona corect.
Ghenadie Preguza a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 13:58
Reforma MAI si a Invatamintului, cu totii am fost martori la venirea ministrilor noi la conducerea acestor institutii, de altfel fiind ministri tineri,cu o experienta internationala, cu calitati manageriale performante, pot sa spun ca e un pas in premiera pentru Republica Moldova,faptul ca sunt ministri din alta sfera, salutam aceasta initiativa si asteptam rezultate cit mai curind. Ce tine de reforma justitiei, cu siguranta aici e vorba de mai multe institutii,in primul rind fiind totusi legislatia, la nivel legislativ,reforma a inceput si merge bine, acum insa e momentul ca si la nivel de institutie sa avem shimbare, deci cum spune premierul, e necesar sa fie reformata si procuratura generala,or ce rezultate sa asteptam?
Ghenadie Preguza a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 13:59
Vreau sa spun ca MAI este organul de depistare a rimelor si a criminalilor,procuratura si judecatoria insa avind cel mai important rol,in a decide sentinta rau facatorului...Deci pentru a avea calitate la acest capitol,e nevoie de o reforma parcursa in mai multe institutii in PARALEL, in MAI reformarea continua, intre judecatori la fel,urmeaza sa inceapa reforma si in PROCURATURA...
ASTEPTAM!
Ghenadie Preguza a raspuns:
email 1 email
Joi, 09 August 2012 14:05
Mai mult ca atit wooowule, spuneai de plecarea cetatenilor, iti amintesc ca anume pe timpul comunistilor cel mai multi cetateni au plecat peste hotare la negru, pentru a-si asigura existenta,anume pe banii trensferati de dinsii celor dragi acasa, comunistii au salvat economia,altfel, ar fi fost ruinata aceasta tara, si tu vreai sa spui ca ei au avut o guvernare buna,tfu!
Mosul a spus:
email 2 email
Mosul
Joi, 09 August 2012 12:45
Dmnul Şelin ar trebui să se înveţe să respecte Legea, chiar dacă aceasta îi place sau nu.
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward