Filat schimbă macazul: De ce toată lumea s-a concentrat pe remanieri?

FOTO: elldor.info
FOTO: elldor.info

Vlad Filat bate în retragere. După ce premierul a tot avertizat că vor avea loc remanieri în Guvern, acum Filat se arată nedumerit de ce toată lumea s-a concentrat pe aceste demisii. Totodată, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, premierul a ţinut să spună că aceste acţiuni vor avea loc la vremea lor, fără a numi o dată concretă. Asta în contextul în care şi opoziţia a cerut în repetate rânduri demisia întregului Cabinet de Miniştri.

"Eu nu ştiu de ce toată lumea s-a concentrat pe remanieri. Aş vrea ca toată lumea să se concentreze pe eficienţa activităţii instituţiilor. Vis-a-vis de remanieri, când va veni timpul şi când voi lua decizia finală, voi veni cu propuneri. Şi asta nu ţine de discuţiile în Parlament, între pereţi sau undeva speculaţii. Deciziile vor fi bine argumentate şi vor viza nu trecutul, dar viitorul acestor instituţii", a declarat Vlad Filat. 

Întrebat de ce deputaţii din opoziţie nu obosesc să solicite fie demisia ministrului de interne, fie demisia ministrului educaţiei, premierul a declarat că "aşa îşi înţeleg ei rolul de a-şi exercita mandatul de deputat."

Publika.md aminteşte că prim-ministrul Vlad Filat a anunţat că doreşte remanieri la Guvern acum un an. Atunci, premierul a declarat că nu va mai accepta să lucreze cu miniştrii care nu îşi îndeplinesc sarcinile. Mai mult, Filat spunea că este gata să renunţe la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Cât despre demisia ministrului de Interne, Alexei Roibu, mai mulţi politicieni, inclusiv din rândurile parlamentarilor, consideră că ministrul ar trebui demis sau să-şi dea demisia de onoare. Ei îşi argumentează decizia prin faptul că infracţionalitatea din ţară a fost scăpată de sub control.

Anterior, socialiştii au cerut demisia ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, care a dispus redenumirea disciplinei "Istoria" în "Istoria Românilor şi Universală". 

 

Ultimele articole
Politică

La raport, în Parlament. Trei miniştri le vor vorbi deputaţilor despre câteva probleme sociale

Ministrul Sănătății, Mircea Buga, este aşteptat, astăzi, în Parlament pentru a le vorbi...»

Nicolae Timofti s-a întâlnit cu secretarul adjunct de stat al SUA. Ce au discutat oficialii

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul...»

Alexandr Petkov riscă să facă PUȘCĂRIE. Motivul invocat de procurori

Fostul deputat Alexandr Petkov riscă 10 zile de arest pentru ultragierea procurorilor. O...»

Natalia Gherman se va întâlni cu miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei

Noi oaspeţi de rang înalt la Chişinău. Miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei sunt...»

Vizita oficială președintelui român la Chișinău, cel mai important eveniment politic al săptămânii

La începutul săptămânii, președintele României,  Klaus Iohannis, a efectuat prima sa vizită...»

"Dodon a trădat poporul găgăuz!" Profeţii sumbre în adresa socialiştilor din partea speakerului de la Comrat

Cei mai mulţi alegători din autonomia găgăuză regretă votul acordat Partidului Socialiştilor, la...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Ava a spus:
email 0 email
Ava
Marţi, 10 Iulie 2012 19:27
Am fost o dată, a lucrat la Moidcell şi cu mine şi a fost aprobat de criza. Toată lumea comunicaţiilor mobile ale angajaţilor pot fi popolnyat gratuit, care era o gloată. cheltuieli. Pentru a face acest lucru, avem nevoie pentru a trimite un mesaj cu textul "TNK Ducce" (fără kavыchek, cu un spaţiu între cuvinte), pentru a эtoy numărul 2090 şi va techenye în 20 de minute prydet 80 USD ..
răspunde
igor a spus:
email 2 email
igor
Sâmbătă, 07 Iulie 2012 09:51
filat nu stie sa se asuma nici o responsabilitate!!? un mic exemplu : Unde sunt 300 milioane de $$ destinati la agricultura??? Filat dece ati furat milioanele destinati la agricultura??? FILAT MINCINOS DE RAHAT ...SUNTETI UN PRIM MINISTRU DE RAHAT.......un merit aveti dvs adica sunteti bravo sa gestionati VAMA si contrabanda cu tigari!
răspunde
luka a spus:
email 5 email
luka
Vineri, 06 Iulie 2012 19:49
REMANIERILE TREBUIE SA INCEAPA DE LA PRIM -MINISTRU...APOI TOT GUVERNUL,LEGISLATIVUL,INTR-O ZI.!!J O S F I L A T!!!J O S A L I A N T A!!!
răspunde
Georgio a spus:
email -2 email
Georgio
Vineri, 06 Iulie 2012 16:44
sa inteleg ca Publika tine locul Nitului nu va pare ca faceti exces de prostie
răspunde
igor a raspuns:
email -2 email
Sâmbătă, 07 Iulie 2012 09:46
PLDM-ista de rahat sunteti dvs!!! v-ar placea sa inchideti si Publika tv...
camelin a spus:
email 3 email
camelin
Vineri, 06 Iulie 2012 16:28
ce chiar pe nimeni nu-l duce capul să-l documenteze pe acesta, pentru a-l aranja la locul demult meritat?
răspunde
Anatol a spus:
email 8 email
Anatol
Vineri, 06 Iulie 2012 15:42
Intrebare stupida din partea lui Filat. Pai de ce crezi, d-le Filat ca lumea s-a concentrat pe remanierile promise anterior? Deoarece majoritatea ministrilor sint incompetenti, inculti, ideie nu au de ceia ce se intimpla in ministerele lor. Ei isi cauta doar de nevoile si afacerile lor cit mai sint la putere. Inlocuiti-i cu persoane mult mai competente. Alegetii pe criterii de profesionalism si nu dupa criterii politice. Cu astfel de ministri Moldova noastra in scurt timp se va ruina totalmente.Practic toate domeniile de activitate sint puse pe brinci. Ati inceput sa tineti Moldova in viata artificial pe banii imprumutati de la FMI si Banca Mondiala. Viitorul fara saracie ce l-ati promis poporului nu va fi curind. N-aveti demnitate sa va dati demisia in numele poporului.
răspunde
P-u Moldova fara Filat a spus:
email 9 email
P-u Moldova fara Filat
Vineri, 06 Iulie 2012 15:11
Редкостный 3.14здюк!!!!!!!!!!!!!!Филя!
răspunde
PRO-GOV a spus:
email -11 email
PRO-GOV
Vineri, 06 Iulie 2012 14:55
Vlad Filat este omul care depune suflet pentru binele cetatenilor, se vede cu ochiul liber ca RM creste si se dezvolta pe timp de criza politica.

Vlad FIlat spre deosebire de altii se mobilizeaza destul de iute, se mobiliza în continuare eforturile şi energia în serviciul
răspunde
drive a raspuns:
email -11 email
Vineri, 06 Iulie 2012 19:46
Tu poate de alta persoana vorbesti/ai in vedere? Sau ai ginduri foarte gresite, mai dute pe la tara mai intreaba oamenii cum traiesc , la urma urmei mai priveste stirile atent.
tamara a spus:
email 12 email
tamara
Vineri, 06 Iulie 2012 13:58
Toată țara spune că Roibu trebuie demis și că este necompetent dar Filat spune că totul e bine. Ori poporul e prost ori Filat mințește.
răspunde
Dorin Ochkarik a raspuns:
email 12 email
Vineri, 06 Iulie 2012 14:30
Nu spune prostii.Filat e cel mai hatru roman-moldovan din RM.Trebue sal pastram si sa ingrejim de el. Asa om e unicul si da daomna sa nu mai avem asa unici in RM. Ca sa minti milione de oameni trebue sa ai mult curaj si multa soveste.
Adevărul a spus:
email 26 email
Adevărul
Vineri, 06 Iulie 2012 13:58
Scopurile lui V.Filat și scopurile cetățenilor care au votat PLDM sunt diferite... Filat și-a atins la moment ”pe alocuri” scopul său mârșăv, dar urmează judecata alegătorului, cu tragerea la răspundere!
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward