După ce a ameninţat cu "spargerea Alianţei", Filat se vrea preşedinte

foto: elldor.info
foto: elldor.info

Neînţelegerile tot mai dese din Alianţa de guvernare ar putea duce Moldova în noi alegeri. Despre acest lucru vorbeşte premierul Vlad Filat, care, la fel, declară că şeful statului trebuie ales de popor şi nu de Parlament. Asta în condiţiile în care şi anterior au fost tensiuni în AIE şi, anterior, Filat a ameninţat că va părăsi coaliţia de guvernare dacă nu va avea susţinere în demersurile sale.

În acest context, analistul politic Anatol Ţăranu a dezvoltat subiectul menţionând că Vlad Filat ar intenţiona să schimbe sistemul politic existent în Republica Moldova. "Mi-ar plăcea să ştiu că Vlad Filat consideră o republică prezidenţială la această etapă mai potrivită decât una parlamentară. Aceasta ar fi prima concluzie trasă din spusele premierului", a declarat Anatol Ţăranu, citat de info-prim.md.

Analistul politic susţine că Vlad Filat râvneşte postul de preşedinte al Republicii Moldova. Dar, nu pur şi simplu, la nivelul acelor împuterniciri pe care le are în acest moment Nicolae Timofti, ci cu atribuţii reale. "Asta înseamnă refacerea sistemului politic existent", a adăugat analistul.

Ţăranu a mai spus că este important ca priorităţile lui Filat să nu se inverseze, încât să pornească de la faptul că o republică prezidenţială este mai importantă pentru Republica Moldova decât una parlamentară şi mai apoi să vină factorul subiectiv, că îşi doreşte să fie preşedinte.

Publika.md menţionează că, nu este pentru prima dată când Vlad Filat vorbeşte despre alegerea preşedintelui direct de popor. În campaniile electorale el s-a declarat pentru acest sistem, însă fără ca Legea Supremă a ţării să fie modificată astfel, încât, preşedintele să fie ales de popor.

Ultimele articole
Politică

Nicolae Timofti s-a întâlnit cu secretarul adjunct de stat al SUA. Ce au discutat oficialii

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul...»

Alexandr Petkov riscă să facă PUȘCĂRIE. Motivul invocat de procurori

Fostul deputat Alexandr Petkov riscă 10 zile de arest pentru ultragierea procurorilor. O...»

Natalia Gherman se va întâlni cu miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei

Noi oaspeţi de rang înalt la Chişinău. Miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei sunt...»

Vizita oficială președintelui român la Chișinău, cel mai important eveniment politic al săptămânii

La începutul săptămânii, președintele României,  Klaus Iohannis, a efectuat prima sa vizită...»

"Dodon a trădat poporul găgăuz!" Profeţii sumbre în adresa socialiştilor din partea speakerului de la Comrat

Cei mai mulţi alegători din autonomia găgăuză regretă votul acordat Partidului Socialiştilor, la...»

DECIS! Chișinăul va avea primari de sectoare

Capitala va avea primari de sectoare din 2019, nu din acest an , cum prevede Legea...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
cit de prosti sunteti a spus:
email 0 email
cit de prosti sunteti
Vineri, 07 Septembrie 2012 17:08
Voi publika deja aiuriti , faceti niste stiri de risul gainilor ? interpretati deja la comanda lui Plohotniuc , este foarte vizibil !
răspunde
aleksanderB a spus:
email 0 email
aleksanderB
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:36
Publika , voi deja evident aratati ca sunteti o televeziune a lui Ploha , vai de capul vostru .. din niste declaratii pur normale .. voi ati facut o stire de Kikat !
răspunde
Mozg a spus:
email 0 email
Mozg
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:14
..... .....:)
răspunde
Filea-Balabolu-Mincinos a spus:
email 25 email
Filea-Balabolu-Mincinos
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:11
Acest hoti si contrabandista nici odata nu va fi presedintele R.Moldova.Cum se zice "Мечть не вредно". A mai vrut un "mechatel" (lupu)sa fie Presedintele RM si cu ce sa terminat? Asa si cu tine sa imtampla mincinosule Filea-Balabol. Anul ista e ultimul al tau an cand vei mai avea un post inalt in RM.
răspunde
Ionel a raspuns:
email 25 email
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:34
Esti kam limitat) daka vorbesti asa despre cel mai Perspectiv Politician din RM...)mai informeazatesi sipoate vei intselege cine intradevar e hot si minciunos...PROSTULE
Filea-Balabolu-Mincinos a raspuns:
email 25 email
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:42
Nici o problema "hatrule"))Vad ca asa de tare esti informat ca iti ese fum din capul tau cel "hatru")))) Sa nu iti sati pui o icoana cu fotografiea lui Filat daca va fi presedintele RM)))
Алексей a spus:
email -3 email
Алексей
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:09
В Молдове только начинают освоение регионального развития. В 2011 году мы приступили к реализации первых 21 проектов Национальной региональными источниками Фонда развития и уже чувствую первые конкретные результаты, такие как ремонт мостов и участков дорог в Бессарабке лечения реконструкцию завода и сетей водоснабжения и канализации в Калараше, управление отходами в районах и Сынжерей Теленешть. В 2012 году Министерство промышленности и все правительство будет уделять первостепенное внимание совершенствованию механизма финансирования п
răspunde
Алексей a spus:
email 0 email
Алексей
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:08
Для крепления и усиление результаты уже получены в 2012 году правительство представит статс-секретаря в министерствах обеспечения независимости процесса управления государственными делами политики. Государственный секретарь пользуются стабильности функции, независимо от изменений в составе правительства. Кроме того, разработка и внедрение новых систем электронного документооборота и правил, особый акцент делается на качество предоставления государственных услуг.rnrnОтделение для обеспечения местной автономии основным достижени
răspunde
PRO-GOV a spus:
email 0 email
PRO-GOV
Miercuri, 05 Septembrie 2012 10:33
Vreau sa exprim atitudinea pozitiva a membrilor acestei organizatii, atitudinea fata de actiunile guvernantilor nostri, prim minstrul Filat siactiunile sale. Recunoastem ca multi dintre noi nu au votat pentru acest lider si aceasta echipa, insa ne-am convins in nenumarate rinduri ca anume aceasta echipa isi indeplineste promisiunile, pina in prezent, PLDM este unicul partid care a demis citiva ministri de-ai sai, ministri care nu isi facea bine meseria, si anume astfel si trebuie sa se faca, cei rai,trebuie inlocuiti cu altii mai buni, astfel inteleg ca este miscare, e un dinamica, una care da dovada de pragmatism,asta este atitudinea celor din PLDM,oameni energici.
răspunde
Алексей a raspuns:
email 0 email
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:05
В реформе центрального публичного управления, удалось разграничить общественной политики, разработки стратегических программ развития для каждого органа, который включает в себя период 2012-2014 гг. Впервые правительство сделало долгосрочное стратегическое планирование, стратегия национального развития для Молдовы-2020, который основан на 7 центральных приоритетов.

был введен уникальный классификатор гражданской службы и парламента в настоящее время в окончательном чтении закон о заработной плате государственных служащих будут введе
Timofei a spus:
email 1 email
Timofei
Miercuri, 05 Septembrie 2012 09:52
Ar fi totuşi bine, ca poporul să aleagă preşedintele, dar nu gaşca din parlament. Nu mai vrem să vedem procedura de 2 ani care a fost de data asta. Atunci oamenii vor hotărî cine să fie. Dar ca să nu mai fie aşa bătălii, nu se poate de adăogat împuterniciri preşedintelui.
răspunde
roman a raspuns:
email 1 email
Miercuri, 05 Septembrie 2012 22:22
cu asa alianta nici o izbinda totul e in zadar
commentary a spus:
email 10 email
commentary
Miercuri, 05 Septembrie 2012 09:00
El demult viseaza sa devina presedinte. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa presedinte! Acest bandit are un singur scop - sa se imbogateasca! Cind era in opozitie promitea "marea si sarea", promitea ca il va pedepsi pe Voronin p/u tot ce a facut. Si cu ce ne-am ales!? In afara de PR (piar) ieftin nu vedem nimic in actiunile lui. Mareste taxele si impozitele, nejustind salariile; numeste persoane in functii doar pe criterii politice; pe zi ce trece se face tot mai bogat, dar oamenii nu stiu incotro sa se mai duca din tara asta... RUSINE
răspunde
Ion a raspuns:
email 10 email
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:00
Commentary, Cu toata stima fata de tine, te rog foarte mult daca mi-ai putea sa-mi dai un exemplu: ca Filat este Bandit???? si are un singur scop sa se imbogateasca????? si te rog sa-mi explici ce taxe sa majorat ce impozite????? de fapt eu am inteles ca taxa pe venit sa micsorat de la 15% la 12%?????

Multumesc mult.
Ионикэ a raspuns:
email 10 email
Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:16
Ion nu juca pe prostul, dar daca vrai sa stii raspunsurile la intrebarele tale poti sa le gaseti in inet.Tot inetul e plin de argumente si de faptele care le face Filat.Daca tei pune macar oleaca capul in miscare vei avea raspunsurile la intrebarele tale date.
jora a spus:
email 2 email
jora
Miercuri, 05 Septembrie 2012 05:18
ehh poza nereu6ita o pus rublika.. este alta mai zaciotnaja unde filik cu constipatzia.
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward