Drumul spre grădiniţă, anevoios. Micuții sunt nevoiţi să meargă pe jos aproximativ patru kilometri

Embed:

Pentru aproximativ 40 de copii din satul Chioselia Mare, raionul Cahul, drumul spre grădiniță este unul anevoios. Micuții sunt nevoiţi să meargă pe jos aproximativ patru kilometri, pentru că nu există un mijloc de transport.

Autoritățile speră ca unul dintre cele 100 de autobuze şcolare pe care România le va dona ţării noastre să ajungă în localitatea lor. 

Natalia Olteanu străbate, împreună cu cei doi copii ai săi, aproape patru kilometri până la grădinița din satul Chioselia Rusă. Femeia spune că cel mai greu le este iarna.

Iar Ilie Grițco spune că fiica sa ajunge la grădiniță doar atunci când vremea este favorabilă.

Lipsa transportului reprezintă pentru părinți și o mare pierdere de timp. Ei spun că nu se pot angaja în câmpul muncii.

Nu doar părinții se plâng, ci și copii. Micuții spun că îi dor picioarele din cauza drumului lung.

"Ne reţinem până la ora şapte pentru a aştepta părinţii care vin după copii. Eu mă tem că iarna noi la general nu vom avea copii la grădiniţă", a afirmat directorul de grădiniță, Olga Carpala.

Un autobuz școlar le-ar ușura foarte mult viața părinților, a copiilor, dar și a aleșilor locali.

"Prim pas este programat că odată cu venirea autobuselor de către Guvernul României în Republica Moldova să fie alocat un mijloc de transport cu destinaţie în Chioselia Rusă. Pe viitor vom discuta întrebarea pentru construcţia grădiniţei de copii pe teritoriul satului Chioselia Mare", a afirmat primarul satului Chioselia Mare, Ana Cealîcu.

Grădiniţa din satul Chioselia Rusă este frecventată de 70 de copii.

Pe aceeaşi temă:

Lasă un comentariu