Despre oferta "ţarului" pentru Filat, rezolvarea conflictului transnistrean şi renunţarea Moldovei de a adera la UE

Embed:

Liderii ruşi îi vor propune premierului Vlad Filat, care va vizita în curând Moscova, soluţionarea diferendului transnistrean în schimbul renunţării Republicii Moldova la integrarea în Uniunea Europeană. De această opinie sunt unii invitaţi la o Ediţie Specială. Alţii conideră, însă, că problema raioanelor din stânga Nistrului nu poate fi soluţionată peste noapte.

"Domnul Filat merge să primească o ofertă de la ţarul rus. Noi vă oferim asta si asta, nu vă apropiati atât de mult de UE", a declarat politologul Andrei Curăraru.

"Rusia trebuie să joace cartea transnistreană în mod decisiv în condiţiile în care Republica Moldova este la un pas de a semna un acord de asociere", a precizat politologul Roman Mihăieş.

"Filat merge la Moscova cu spatele acoperit. Declaraţia lui Baroso îi garantează lui Filat un comportament favorabil din partea Rusiei. Multe probleme care existau în relaţia moldo-rusă s-au diminuat după această declaraţie care a fost făcută", a spus directorul Centrului de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică, Anatol Ţăranu.

Experţii consideră că publicul nu trebuie să aibă aşteptări prea mari de la această vizită.

"Un dialog civilizat, nimic mai mult. Problema gazelor este o problemă complexă, ea nu aici a început şi nu aici se va pune punctul. Conflictul transnistrean este de lungă durată şi aici nu se fac lucruri peste noapte", a declarat analistul politic Viorel Cibotaru.

"Sigur că vizita lzui Filat este necesară. Va pune accentele şi va fixa poziţiile", a spus politologul Alexandru Solocan.

Pe 11 septembrie, premierul Vlad Filat va merge la Moscova într-o vizită de trei zile.

Ultimele articole
Politică

Nicolae Timofti s-a întâlnit cu secretarul adjunct de stat al SUA. Ce au discutat oficialii

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul...»

Alexandr Petkov riscă să facă PUȘCĂRIE. Motivul invocat de procurori

Fostul deputat Alexandr Petkov riscă 10 zile de arest pentru ultragierea procurorilor. O...»

Natalia Gherman se va întâlni cu miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei

Noi oaspeţi de rang înalt la Chişinău. Miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei sunt...»

Vizita oficială președintelui român la Chișinău, cel mai important eveniment politic al săptămânii

La începutul săptămânii, președintele României,  Klaus Iohannis, a efectuat prima sa vizită...»

"Dodon a trădat poporul găgăuz!" Profeţii sumbre în adresa socialiştilor din partea speakerului de la Comrat

Cei mai mulţi alegători din autonomia găgăuză regretă votul acordat Partidului Socialiştilor, la...»

DECIS! Chișinăul va avea primari de sectoare

Capitala va avea primari de sectoare din 2019, nu din acest an , cum prevede Legea...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
AXENTE DORU VALENTIN a spus:
email 1 email
AXENTE DORU VALENTIN
Miercuri, 12 Septembrie 2012 17:18
DACA ACCPTA ASTA INSEAMNA CA DORESC IN CONINUARE SA STEA SUB PAPUC SOVIETIC. NU AU FOST DE AJUNS ATATIA ANI DE DOMINATIE?
răspunde
valeriu a spus:
email 0 email
valeriu
Duminică, 09 Septembrie 2012 09:28
rusu ii pork dar voi romini ce sinteti,scarlatine,jegodi curve proaste, bravo filat scaparia moldovei din criza este russia, eu o sa mora de foame ,romini mai au noroc la madrid ca dau mue si eu mue is poponar si asa mai fac un ban, traiasca moldova si limba moldoveniasca.
răspunde
Moromete a spus:
email 0 email
Moromete
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012 09:39
Oferta "tarului" imi aduce aminte de o fabula:
Pe vremuri de demult caini si berbeci aparau oile de lupi; Vazand lupi ca nu mai pot manca oile, au chemat berbecii propunandu-le un targ: Renuntati la caini si va "garantam" ca nu ne mai atingem de oi ! "
răspunde
Român Autentic a spus:
email 1 email
Român Autentic
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:50
FURDUI IANCU LA CHIŞINĂU :

youtube.com/watch?v=YPeaHBtl7a­8

Poate va place sau va foloseste la ceva..

O zi buna si unire! :)
răspunde
Român Autentic a spus:
email 1 email
Român Autentic
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:44
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ϺOLDOVA E ⱤOMÂNIA ₪₪₪₪₪₪₪₪₪
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

BASAⱤABIE ⱤOϺÂNĂ... HAI SĂ DĂϺ ϺÂNĂ CU ϺÂNĂ!
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ ♥ U N I R E ! ♥ ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ F R A Ț I ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ R O M Â N I ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ www.Romanism.ro ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
răspunde
Lena a spus:
email 0 email
Lena
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:29
Si tare bine ca merge si la Moscova, Rusia e un jucator puternic pe arena internationala,trebuie sa avem relatii bune cu tara asta. Are economie bogata, are piata mare,are gaz si petrol, noi mult exportam la dinsii si in aselasi timp importam gaz,care taaarii folositor ai util si in acelasi timp ii scump. rnBravo Filat, Glodeniul ti iubeste, si credi in tine
răspunde
clar vad a spus:
email 1 email
clar vad
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:26
ananistii estea politici deja ma irita , parca sunt niste babe , isi expun viecare opiniile lor de kikat ..
Vlad Filat are un comportament foarte calculat cu Rusia , asa si trebuie .. la ce nivel am ajuns in cooperarea cu partenerii , bravo lui si lui Leanca !


Nu mai frecati capu cu scenariile voastre futuristice ..
răspunde
aleksanderB a spus:
email 2 email
aleksanderB
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:24
Filat pleaca la moscova pentru a discuta mai multe probleme , trebuie odata de inteles ca noi nu ne putem izola complet de Rusia , la momentul actual depindem de ei foarte mult

Filat corect procedeaza , are un dialog diplomatic , nici nu se apropie tare , dar nici nu se distanteaza .. Avem un premier bravo ! asta trebuie de recunoscut , nu iti este rusine cu el !
răspunde
Oleg Heremene a spus:
email 1 email
Oleg Heremene
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:19
pe timp de criza economica mondiala,salariile in RM cresc, oamenii nu-si pierd locurile de munca,ba din potriva, se deschid altele noi, pe cind uitati-va ce se intimpla in lume, in Romania- salariile micsorate cu circa 1/3,pe alocuri chiar 2/3 din suma totala, uitati-va ce se intimpla in Spania,Italia,Grecia, oamenii ramin fara lucru, disperati isi pun capat vietii, economia fiind in faliment, instaurindu-se un haos total,or acolo unde e haos e saracie, acolo unde e saracie e coruptie... Republica Moldova de-a lungul anilor a trecut printr-o perioada foarte complicata, acum,abia acum, putem spune ca este o schimbare
răspunde
Oleg Heremene a raspuns:
email 1 email
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:20
Avem libera exprimare a opiniei, avem acces la informatie, avem presa libera, relatii mult mai apropiate cu UE,or asta ne favorizeaza, avem curse aeriene mai ieftine- acestea fiind primele, urmeaza altele cca 50,avem, in curind in sfirsit vom avea o agentie a diasporei, or noi trebuie sa fim mai aproape de cei dragi,plecati peste hotare la munca, nu mai este teroare si atitudinea batjocoritoare din partea colaboratorilor de politie, in sfirsit avem drumuri mai bune, cum nu am avut din 98 in coace, in sfirsit am obtinut acordul si grantul de constructiei a gazoductului Iasi-Chisinau, or Oameni Buni,asta presupune ca vom avea o alternativa la sursa de gaz, in sfirsit s-a obtinut increderea donatorilor externi si astia incepind cu 2013 vor incepe procedura de modernizare a retelei de energie electrica- aici vreau sa vorbesc de faptul ca in prezent cca78% din retea este uzata, din aceasta cauza peste 13% de energie se pierde in procesul de transportare a acesteia, in acelasi timp.
Oleg Heremene a raspuns:
email 1 email
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:22
Nu avem posibilitatea sa procuram energie de la vecinii  de peste prut(Ro),fiindca reteaua actuala este de un alt voltaj,deci nu are capacitatea de a transporta acea energie,care e de un voltaj mai mare,deci o energie electrica mai buna. De faptul ca avem deja primul tren renova,urmeaza a fi renovate inca 25 de unitati, or oameni buni, situatia cailor ferate a Moldovei a fost una dezastruoasa, conditiile in care erau transportati cetatenii erau anti-umane, iata ca si aici s-a gasit solutia.
Sa recurgem la reforme- reforma presupune o schimbare spre bine a unui sistem presupune reorganizarea si eficientizarea structurii, ni s-a vorbit pina in prezent de reforma sistemului de invatamint, reforma MAI,reforma CCCEC, reforma justitiei.
Oleg Heremene a raspuns:
email 1 email
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:23
Vreau sa incep cu ce s-a reusit si anume cu Cccec,deja a fost aprobata legea privind reorganizarea centrului anti coruptie, de la 1 octombrie acesta va avea numele de CNA-Centrul National Anticoruptie, aici fiind doar directia Spalarea Banilor si anume...Prevenirea si Combaterea Coruptiei, deci nu va mai fi compromisa aceasta activitate. Reforma MAI si a Invatamintului, cu totii am fost martori la venirea ministrilor noi la conducerea acestor institutii, de altfel fiind ministri tineri,cu o experienta internationala, cu calitati manageriale performante, pot sa spun ca e un pas in premiera pentru Republica Moldova,faptul ca sunt ministri din alta sfera, salutam aceasta initiativa si asteptam rezultate cit mai curind.
Oleg Heremene a raspuns:
email 1 email
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:24
Ce tine de reforma justitiei, cu siguranta aici e vorba de mai multe institutii,in primul rind fiind totusi legislatia, la nivel legislativ,reforma a inceput si merge bine, acum insa e momentul ca si la nivel de institutie sa avem shimbare, deci cum spune premierul, e necesar sa fie reformata si procuratura generala,or ce rezultate sa asteptam? Vreau sa spun ca MAI este organul de depistare a crimelor si a criminalilor,procuratura si judecatoria insa avind cel mai important rol,in a decide sentinta rau facatorului...Deci pentru a avea calitate la acest capitol,e nevoie de o reforma parcursa in mai multe institutii in PARALEL, in MAI reformarea continua, intre judecatori la fel,urmeaza sa inceapa reforma si in PROCURATURA...
ASTEPTAM!
Aniuta a spus:
email 1 email
Aniuta
Vineri, 07 Septembrie 2012 15:17
Eu inteleg ca oamenii uneori sunt suparati, ba da chiar sa fiti suparati cronic, asta deja e o deviere mintala si ar trebui sa va faceti griji pentru asta.

Foarte bine ca prim ministrul Filat se duce in Rusia. Asa cum a fost in America,Romania,Gruzia,Belgia,Azerbaijan si in alte tari, asa sa mearga si in Rusia, sa negocieze cu dinsii si sa vina acasa cu noutati bune. Filat o demonstrat de mai multe ori ca are demnitate si tine la tara asta, eu cred in dinsul! De cind o venit la guvernare, noi chiar traim mai bine!
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
OPINII VOXPUBLIKA »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward