Descoperire surpriză la 400 de ani de la decesul lui William Shakespeare. Ce lipsește din mormânt

foto: descopera.ro
foto: descopera.ro

O echipă de experţi a adus în cimitirul bisericii Holy Trinity din oraşul Stratford un radar care detectează obiecte şi vestigii îngropate în pământ.

Craniul lui William Shakespeare a fost aparent furat, potrivit unor investigaţii hi-tech, astfel dându-se crezare unui raport din 1879 care a fost revocat drept fictiv în care se relata că vânătorii de comori au păgubit în 1794 mormântul de mică adâncime al dramaturgului, transmite BBC.

O echipă de experţi a adus în cimitirul bisericii Sfânta Treime din oraşul Stratford un radar care detectează obiecte şi vestigii îngropate în pământ. Arheologul Kevin Colls de la Staffordshire University, care s-a îndeletnicit cu investigaţiile, împreună cu geofizicianul Erica Utsi au conchis:

"Avem datele despre înmormântarea lui Shakespeare şi ştim că tigva are o leziune, apoi avem o poveste care sugerează că într-un anumit moment în istorie, mormântul lui Shakespeare a fost profanat şi prădat".

În urmă cu un timp, investigatorii au descoperit mai multe detalii despre înhumarea lui Shakespeare şi a familiei sale. Au scos la iveală că seminţia Shakespeare nu este depusă într-un cavou de familie, ci în morminte mici şi găunoase în pământul de sub podeaua bisericii Holy Trinity, scrie descoperă.ro.

Investigaţia a inspirat un documentar pe care creatorii l-au gândit în ton cu comemorarea a 400 de ani de la moartea lui Shakespeare. Documentarul cu titlul misterios "Secret History: Shakespeare's Tomb " va fi difuzat la un canal britanic de televiziune.

Locul de veci al dramaturgului este subiect de dispută de multă vreme între istorici şi arheologi, pentru că mormântul a fost măsurat şi, potrivit savanţilor şi exegezilor suspicioşi, ar fi prea mic pentru trupul unui adult.

Taine şi poveşti despre uneltiri conspirative au fost generate şi de absenţa vreunui nume pe piatra de mormânt de la Holy Trinity. Pe piatra funerară a lui Shakespeare apare, în locul numelui, un blestem care provoacă tuturor vizitatorilor fiori de groază: "Prieteni buni, în numele Mântuitorului feriţi-vă/ Să nu săpaţi în pulberea ce-aici s-a ferecat/ Căci binecuvântat vei fii, tu om ce treci pe lângă pietre în tăcere/ Şi blestemat să fie omul care mişcă fără minte-aceste oase ale mele".

Cele mai noi știri
Fapt divers

Pesta Porcină: Cum se transmite virusul şi care sunt SIMPTOMELE principale

Pesta Porcină este o boală virală, extrem de contagioasă, care afectează deopotrivă porcii...»

Descoperire uluitoare despre oamenii cu ochi albaştri

Cercetătorii explică modul în care culoarea irisului oamenilor, iniţial închisă la culoare,...»

Locuinţa ta e pregatită de un eventual CUTREMUR? Zece verificări şi măsuri care trebuie efectuate preventiv

Cutremurul este poate cel mai temut dezastru natural şi asta pentru că nu s-au descoperit încă...»

Sfatul psihologului: E sau nu e bine să asiste soţul la naştere?

Decizia de a fi prezent soţul în momentul naşterii copilului este luată în parte de către...»

Totul ce trebuie să ştii despre intoxicaţia alimentară: Care sunt simptomele şi cum te tratezi

Intoxicaţia sau toxiinfecţia alimentară este o boală acută de cauză toxică sau infecţioasă,...»

Povestea celei mai tinere femei pilot din lume. Cine este şi câţi ani are

Cea mai tânără femeie care pilotează un avion comercial este din Marea Britanie și are doar 26...»


Descarcă aplicația ȘTIRILE PUBLIKA.MD din chrome web store
Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
Newsline »