Conflict între oamenii legii. Doi poliţişti au blocat accesul unui procuror şi ai ofiţerilor CCCEC într-un Comisariat din Capitală

Foto: www.publika.md
Foto: www.publika.md

(UPDATE 12:15)"Este o încălcare flagrantă a legii, deoarece cel puţin procurorii au avut dreptul la acces în incinta Comisariatului. În ceea ce priveşte confruntarea este una absolut firească pentru că apare o concurenţă între organele care efectuează în fond acelaşi lucru", a specificat Mariana Calughin, expert Transparency International – Moldova.

(UPDATE 12:05) Potrivit procurorului interimar din cadrul Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, cei care comit fapte de corupţie şi cei care au opus rezistenţă trebuie pedepsiţi. "Un procuror şi angajaţi ai CCCEC
au fost împiedicaţi să pătrundă în Comisariat. După ce s-au legitimat, oamenii legii aveau dreptul să pătrundă în Comisariat. Un inspector a opus rezistenţă şi după legitimarea procurorului. Dacă se va constata că a fost o indicaţie a superiorilor atunci vom întreprinde măsuri şi asupra acestora. A fost dispusă urmărirea penală în cazul situaţiei de ieri. Nu toţi poliţiştii sunt corupţi. Ieri am făcut legătura cu conducerea MAI. Am convenit cu domnul ministru să organizăm o şedinţă. În prezent investigăm circumstanţele cazului", a mai adăugat Morari.

(UPDATE 11:58) "Nu există o explicaţie plauzibilă pentru acest incident. Este inadmisibil ca un procuror să nu poată intra în incinta MAI. Pentru cetăţeni este important ca lupta cu corupţia să se dea între instituţiile statului. Noul ministru de Interne, Dorin Recean, nu a fost bine primit în cadrul MAI", a subliniat preşedintele Centrului de Iniţiativă şi Monitorizare, Ion Dron.

(UPDATE 11:54) "Nu putem vorbi despre un conflict între instituţiile de drept. Intervenţiile în incinta MAI trebuie coordonată cu conducerea instituţiei", a precizat fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan.

(11:42) Un nou conflict între poliţişti şi Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. Doi ofiţeri de gardă ai Comisariatului de Poliţie din sectorul Ciocana al Capitalei au blocat accesul câtorva angajaţi ai Centrului Anticorupţie şi a unui procuror în sediul instituţiei. Incidentul s-a produs ieri, în timpul unei operaţiuni de reţinere a doi poliţişti, care sunt suspectaţi de trafic de influenţă. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către şeful Direcţiei Urmărire Penală din cadrul Centrului Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu. Oficiali ai Ministerului de Interne au refuzat să vorbească despre acest incident.

Într-un comunicat al MAI se confirmă, însă, reţinerea a doi angajaţi ai Comisariatului de poliţie din sectorul Ciocana. Este vorba de inspectorul superior al Secţiei Poliţie Criminală şi ofiţerul de urmărire penală, care ar fi extorcat 900 de euro pentru a nu porni o cauză penală, în privinţa unui locuitor al Capitalei.

Potrivit informaţiei preliminare a anchetei de serviciu iniţiate de MAI, persoanelor reţinute nu aveau bani asupra lor. Polițiștii bănuiți că ar fi luat mită, cât și reprezentanții Unității de la CP Ciocana sunt reținuți.

Centrul Anticorupţie promite că va prezenta, luni, imagini video despre incidentul de ieri seara.

Publika.md aminteşte că nu este prima dată când Centrul Anticorupţie a intrat în conflict cu Ministerul de Interne. În unele cazuri, reprezentanţii celor două instituţii au venit cu acuzaţii reciproce. La începutul lunii iulie a anului trecut, un inspector al Centrului Anticorupţie a fost reţinut pentru exploatare sexuală a unei tinere de 19 ani.

În aceeaşi lună, după ce un poliţist din Bălţi ar fi deschis focul asupra ofiţerilor Centrului Anticorupţie în timpul unui flagrant şi a fugit de la locul faptei, reprezentanţii CCCCEC şi ai Ministerului de Interne au întrat într-un schimb de replici. Atunci, Serviciul de Presă al Centrului Anticorupţie anunţa că un poliţist a tras cu arma din dotare în direcţia unui ofiţer al CCCEC. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Eugeniu Onică, a venit cu o reacţie imediată şi a declarat că poliţistul a efectuat împuşcăturile în aer şi nicidecum în direcţia ofiţerului Centrului Anticorupţie. Ulterior, prim-ministrul Vlad Filat a cerut acestor instituţii să se axeze pe colaborare. Mai mult, Filat le-a sugerat să evite polemica între purtătorii de cuvânt.

 

Ultimele articole
Eveniment

EVENIMENT ISTORIC pentru Moldova! Se va întâmpla pe 4 martie la ora 11:00

Momentul istoric pentru Moldova! Evenimentul a fost aşteptat de mulţi şi are drept scop...»

Preşedintele Nicolae Timofti, întrevedere cu secretarul adjunct de stat al SUA

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va avea, o întrevedere cu secretarul adjunct de stat al...»

Bucurie la Institutul Oncologic. Donația care va uşura viaţa copiilor bolnavi de leucemie și cancer

Un aparat de anestezie și ventilație, necesar pentru diagnosticarea și tratamentul copiilor...»

Chiril Gaburici a discutat cu ambasadorul SUA în Moldova. ASIGURAREA făcută de James Pettit

Statele Unite ale Americii vor spijini în continuare Republica Moldova în promovarea reformelor...»

Procurorul General adjunct, Andrei Pântea, şi-a încheiat mandatul şi a fost eliberat din funcție

Procurorul General adjunct, Andrei Pântea, şi-a încheiat mandatul şi astfel a fost eliberat din...»

Mărţişor, din inimă la inimă, pe Aeroportul Chişinău

Primăvara începe cu un mărţişor pe Aeroportul Chişinău, oferit de către compania '' Avia...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
camelin a spus:
email 0 email
camelin
Luni, 06 August 2012 16:27
cine crede că angajaţiii CCCEC nu iau mită? nimeni!!! de ce nu a fost reţinut nici un angajat? verificaţi cum şi din ce surse locuiesc aceşti "bugetari"...
răspunde
rus a spus:
email 1 email
rus
Duminică, 05 August 2012 00:24
In tara asta de kikat trebue o bomba sa ucida toti Porcii ku fetile alia ka la porci si inima de kanibal!Fugiti oameni din Moldova ka nui de trait in Moldova asta de kikat!In europa iti da o bukata de pine si o kana de apa!Dar la noi iti ea si casa construita de tine,ka nu platesti taxa,Pentru taxe?La tara pentru platesk taxe?Pe strazi nau nici lumina!Si ce strazi ka nici strazi nu sint numai ripi si gunoi peste tot!FUGITI FRATILOR DIN TARA AIA DE RAHAT!EU AM ALES CASA NOUA DEJA DEMULT!MERSI EUROPEI KA MIO DAT REFUGIU!sI AKUMA SINT OM KU TOATE DREPTURILE SI PINE PE MASA!DAR NU MORT DE FOAME KA IN MOLDOVA!
răspunde
Sisi a spus:
email 3 email
Sisi
Sâmbătă, 04 August 2012 15:14
cei de la CCCEC trebuiesc retinuti toti !!!!! ei sunt ce-i mai corupti estorcind sume de mii si mii de euro!!!!
răspunde
Valeriu a spus:
email 7 email
Valeriu
Sâmbătă, 04 August 2012 14:02
CCCEC va scriu voua nu va bateti joc de colaburatorii de politie toata lumea cunoaste ca voi sunteti cei mai corupti cu cele mai luxoase automobile si case la voi taxa de a incepe hotarirea problemelor incepe de la 10.000 euro in sus sarmanii agenti economici .Nu uitati un singur lucru degraba va vor reforma si la fel veti fi politisti atunci nu va veti putea ascunde nicaieri voi feciori de bani gata care parintii influienti vau gasit locuri caldute . Si tutelati de autoritati criminale si mafiote lucrind la comanda lor porcilor ce sunteti .
răspunde
Alex a spus:
email 4 email
Alex
Sâmbătă, 04 August 2012 13:27
Daca procurorul a vazut incalcarea legii, trebuia sa-l retina pe infractor, in caz de opune rezistenta, sa-l impuste preventiv in cap si apoi in picioare sa nu fuga :)))
răspunde
max a spus:
email -3 email
max
Sâmbătă, 04 August 2012 12:43
Fealicitări pentru CCCEC ca de obicei au dato în bară și cazuri similare sunt frecvente deoarece asemenea operațiuni trebuie pregătite minițios fiindcă documentează polițiști care singuri zilnic efectuiază asemenea operațiuni. Incidentul dat va crea un precedent negativ de care se vor folosi alți monștri în epolți și vor lua mită doar în incinta comisariatelor sau chiar în clădirea MAI cum și se face în prezent. Ca să curățim MAI/ul este necesară schema giorgiană fiind demiși toți și filtrați printrun ciur/comisie imdepemdentă formată din reprezentanți ai societății civile CCCEC SIS Procuratură și din cadrul Secției Securitate Internă al MAI și atît pentru a exclude cazuri de cumătrism. Iar colaboratorilor CCCEC lear recomanda săși ridice profisionalismul și dacă nu pot singuri să conlucreze cu SIS ul care are practică vastă în problematica reținerii polițiștilor în flagrant. SUCCESE!!!!!!!!
răspunde
commentary a spus:
email 7 email
commentary
Sâmbătă, 04 August 2012 12:07
Un asemenea caz a avut loc citiva ani in urma in orasul Riscani, atunci nu s-a facut atita zarva... Cei de la CCCEC nu cred ca sunt mai putin corupti de cit politistii - vor sa arate ca lucreaza (inainte de a fi concediati in legatura cu reorganizarea CCCEC)!
răspunde
Vlad Drakpula a spus:
email 8 email
Vlad Drakpula
Sâmbătă, 04 August 2012 12:01
Generalul Catan a fost rau-Filat l-a fugarit!!!...Generalul Roibu a fost si mai rau-Filat l-a alungat!!! Civilul Recean e mai bun? Dar lasa Filat sa-l investeasca la MAI pe proaspatul general-maior de vama Balitchii...
răspunde
eugen a raspuns:
email 8 email
Sâmbătă, 04 August 2012 17:39
Da sint de acord daca asa mare incredere are Filat in menedjerul firmelor sale,pe care in rezultatul zecilor de masini cu tigari,despre care stim din presa,dar cite pleaca in fiecare zi nici vorba,si in rezultat macar nu a fost mustrat public,nici unul din sovetnicii lui nu au primit o mustrare ori retrogradare,ci a primit grad de general,iar sovetnicii is colonei cu stagiu de lucru de 10 -15 ani,sa vedem cum va administra MAI,cum va da afara oameni lacomanda,mame cu copii,profesionisti care au stagiu de peste 20 de ani,acolo repede o sal puna la punct,deaceia Filat nici nu la numit acolo,acolo sint profesionisti ca seful de la fulger,veteran de transnistria,un luptator cu criminalitatea si un om cumsecade,20 de ani in organe,colonel,ir in jurul lui Balitchi numai colonei cu stagiu de 5-10 ani,al numi acolo inseamna ai compromite cariera,desigur la interne trebuia numit un profesionist in primul rind,care are autoritate in rindurile politistilor,coniuctura si partajarile nu vor duce la
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward