Ce schimbări, pe plan economic şi politic, va aduce vizita cancelarului german la Chişinău

Embed:

Vizita cancelarului german, Angela Merkel, la Chişinău poate fi un nou început pentru promovarea reformelor şi combaterea corupţiei. Opiniile aparţin invitaţilor emisiunii Fabrika. Ei au mai spus că oficialul ar putea contribui eficient şi la rezolvarea diferendului transnistrean.

"Această vizită poate deveni un nou început pentru R. Moldova, iar dacă va fi un succes va avea sens cu atât mai mult vizita ei de la Chişinău la Moscova pentru că în proiectul legat de soluţionarea problemei transistrene ştim că sunt doi jucători foarte importanţi: Germania şi Rusia", a declarat analistul politic Igor Boţan.

"Ar putea fi un element de pornire pentru că Germania este un stat care este decisiv pentru UE. Ca lider european ar veni să încurajeze actuala guvernare să meargă mai departe pe calea reformelor", a afirmat politologul Mihai Cernenco.

Unii invitaţi sunt sceptici şi nu cred că vizita cancelarului va aduce mari schimbări pe plan economic şi politic.

"Efortul este mare, dar ce folos? În urma vizitei lui Biden, care ne-a punctat elementul de trafic de fiinţe umane, s-a amplificat fenomenul, s-a amplificat contrabanda, corupţia. Poate veni şi Obama, şi Putin şi toţi, dar cetăţeanul nostru a fost adus la sapă de lemn", a menţionat consilierul municipal PCRM, Victor Gurău.

"Limbajul diplomatic şi băgarea nasului în treburile interne ale statului RM sunt două lucruri foarte diferite. Nu putem să cerem de la un lider politic străin să vină să arate cu degetul. Ea vine la casă străină şi va vorbi ca şi oaspete, dar va transmiste mesajele pe care le va considera că este nevoie să le transmită", a opinat lectorul ULIM, Andrei Curăraru.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, urmează să vină la Chişinău pe 22 august.

Ultimele articole
Politică

Andrian Candu propune elaborarea unui Plan de acțiuni al Legislativului. Ce prevede

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus elaborarea unui Plan de acțiuni al...»

"Vlah și Dodon au făcut asta!" Declarațiile lui Dudoglo despre zvonurile apărute în presă

Candidatul pentru funcția de bașcan al Găgăuziei Nicolai Dudoglo a calificat drept o provocare...»

"Mă voi alătura lui Iurie Leancă". Un funcţionar anunţă că îşi dă demisia din Guvern

Victor Lutenco a demisionat din funcția de șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora din...»

Fostul parlamentar Grigore Petrenco dă explicaţii procurorilor. Ce a vrut să ascundă

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco este suspectat de tăinuirea averii, iar Procuratura...»

VOTAT! Patronii mass-media, obligaţi să-şi dezvăluie identitatea

Proprietarii instituţiilor de informare în masă vor fi cunoscuţi societăţii, după ce Parlamentul...»

La raport, în Parlament. Trei miniştri le vor vorbi deputaţilor despre câteva probleme sociale

Ministrul Sănătății, Mircea Buga, este aşteptat, astăzi, în Parlament pentru a le vorbi...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
Ne Reformatul a spus:
email 0 email
Ne Reformatul
Duminică, 12 August 2012 10:01
@Alt
Nu cu PCRM... Dar parlamentarii moldoveni ar trebui sa fie mai precauti in privinta astora care tot impun, care fac si dreg. Uita-te in Brazilia sau Argentina de exemplu, ce au facut masurile occidentale. Iar daca vrei un link, iti dau: http://www.youtube.com/watch?v=b9431aEEc8s
Merkel si cu aliatii ei stiu doar austeritate si nimic altceva, ceea ce va duce la limitarea consumului si implicit la saracirea bogatilor, ceea ce inseamna, cum si tu ai scris, saracirea saracilor, deci colaps.
răspunde
Ne Reformatul a spus:
email -1 email
Ne Reformatul
Duminică, 12 August 2012 09:04
Voi nu intelegeti ca U.E. e in criza si ca ca "reformele" astora inseamna somaj, scaderi de venituri, cresteri de preturi, de taxe si de impozite si "flexibilitatea muncii" (adica sclavul sa poata sa fie transferat de la un ciocoi la altul si sa fie abuzat) ? Foarte tare fratilor. Faceti reforme sa va dati in cap unii la altii de foame ?
răspunde
Alt a raspuns:
email -1 email
Duminică, 12 August 2012 09:52
Si e mai bine atunci cu "stabilitatea" de tip PCRM?

Afacerile interne le controleaza un singur lider, iar resul supravietuiesc de azi pe maine. Nu zic ca acum ar fi mult mai bine. Dar cu UE cu siguranta o sa avem mai multe avantaje.

Din expresia unei personalitati istorice "Cand bogatul e mai bogat, si saracul e mai bogat, iar cand bogatul e mai sarac, si saracul saraceste".

Trebuie sa ajugem la nivel ca cel putin un milion de persoane sa fie intreprinzatori. Este o cifra reala ce poate fi atinsa si valoreaza un stat bine dezvoltat.
ion a spus:
email 0 email
ion
Duminică, 12 August 2012 07:54
Astept de la cancelarul Angela Merkel urmatoarele: 1)investitii cat mai mari in agricultura si industria R.Moldova,noi locuri de munca - in rezultat cresterea PIB/per capita, a veniturilor la buget, depasirea SARACIEI celei mai mari la noi fata de toata Europa; 2) sprijin german si Ue in reforma Justitiei, in Independenta Justitiei fata de partidele politice, implimentarea STANDARDELOR EUROPENE in Justitie, edificarea Statului de Drept - cerinti cat mai mari, presiuni pentru reforma justitiei din partea UE fata de conducerea R.Moldova; 3)Implicarea mai activa a Germaniei, Italiei si altor tari ca avocati, "locomotive" a R.Moldova in Integrarea Europeana a R.Moldova ca Stat Independent, nu ca judete sau regiuni ale cuiva, LIMITAREA AMESTECULUI Romaniei in afacerile interne ale R.Moldova, a actiunilor NEPRIETENESTI, SUBVERSIVE contra Statului R.Moldova, contra Independentei Nationale a Natiunii Moldave a R.Moldova si tot ce tine de fata acestei natiuni (denumirea limbii si identitatii,
răspunde
ioan a raspuns:
email 0 email
Duminică, 12 August 2012 08:00
O colaborare mai mare in domeniul culturii, artei, invatamantului, stiintei si medicinei - intre R.Moldova si Germania, schimburi de elevi, stuidenti, pedagogi, tineri savanti, artisti, specialisti in anumite domenii etc., POSIBILITATI mai mari la Chisinau de studeiere a limbii si culturii GERRMANE.
ioan a raspuns:
email 0 email
Duminică, 12 August 2012 08:07
Ajutor in implimentarea in R.Moldova a practicilor din Germania in activitatea primariilor localitatilor, minicipiilor, in promovarea unor forme de autonomie locala economic eficienta, in derularea unor proiecte locale de dezvoltare a infrastructurii localitatilor, in atragerea investitiilor si dezvoltarea economica a localitatilor indepartate de centru.
ioan a raspuns:
email 0 email
Duminică, 12 August 2012 08:24
Scoaterea treptata vizelor de scurta durata pentru cetatenii moldoveni cu pasaport bioelectronic, care nu reprezinta un risc de a ramanea ilegal in UE sau au dovada mai multior calatorii in UE cu respectarea constiincioasa a termenelor de aflare si a legislatiei UE.
Badea a spus:
email 0 email
Badea
Sâmbătă, 11 August 2012 19:57
Angela Merkel nu face vizite degeaba nimanui. In Moldova vine cu un anumit mesaj. Care va fi acest mesaj, vom vedea. Se inseala acei care asteapta sa obtina de pe urma acestei vizite sa obtina bani, cereale, carne, lactate, cadouri etc. Merkel nu vine sa ne dea peste, ea vine sa ne invete a prinde peste. Desigur ca comunistii ar fi fost entuziasmati daca venea Putin si nu Merkel.
răspunde
raisa. a spus:
email 1 email
raisa.
Sâmbătă, 11 August 2012 15:51
Nu se va schimba nimic.Hotii vor continua sa fure mai departe si sa saraciasca Tara,oamenii vor cata sa plece peste hotare.Tradatorii si Hotii vor nimici Moldova.Astai scopul aliantei.
răspunde
TARANUL DESTEPT a raspuns:
email 1 email
Sâmbătă, 11 August 2012 15:55
RM nu-i o tara dar o parte din Moldova lui Stefan cel Mare. Un stat inventat pentru epoca feudalista.
anti-unire a raspuns:
email 1 email
Sâmbătă, 11 August 2012 17:06
Muntenegru are o,5 milioane, vorbeste muntenegreana, acum inregistrata, nedeosebita practic de sarba, dar cu nume propriu si se vor integra in UE ca tara cu elita propiee, dar nu ca judete ale Serbiei, subjugate. Oare noi suntem mai prosti decat altii? - Un pic de demnitate si seriozitate se cere don partea ELITEI MOLDAVE! JOS TRADATORII CARE NE VOR SUB JUG ROMANESC! MOLDOVA LUI STEFAN NU POATE FI SLUGA VALAHILOR (romanilor) dintotdeauna LACOMI, NEONESTI, PERFIZI, EGOISTI SI VANZATORI DE FRATI!
pascaru a spus:
email -1 email
pascaru
Sâmbătă, 11 August 2012 15:33
Moldovenismul este o ideologie politica pentru epoca feudalista. RM este cel mai feudalist stat din Europa, din cauza imperialismului rus. Capitalismul a inventat NATIA ROMANA, pentru ca noi sa mergem cu lumea libera intr-un pas.
răspunde
voevod a spus:
email 0 email
voevod
Sâmbătă, 11 August 2012 14:10
Valera are reptate! Ce fel de schimbari pot avea loc intr-o Tara condusa de hoti si corupti. Vizita lui Merkel este un paravan, intins de aceeasi europeni, pentru ca moldovenii sa fie subjugati de alti straini, la rind cu proprii ciocoi...
răspunde
comunistul a raspuns:
email 0 email
Sâmbătă, 11 August 2012 14:16
Scoala comunista ruso-sovietica a educat numai hoti, deci 70 de ani noi am stat in feudalism.
Ana a spus:
email -3 email
Ana
Sâmbătă, 11 August 2012 12:35
PENTRU VALERA..... OAIE CE ESTI...UNTETE ATENYT ANALIZEAZA....STUDIAZA CINE SUNT JIDANII CE ROL AU AVUT EI IN ISTORAI SI RELIGIA MINCIUNOASA NASCOCITA DE EI....... EI SI SUNT FASCISTII...EI L-AU ADUS PE HITLER LA PUTERE HITLER TOT ERA EVREU...LOOR LI-A FOST CONVINABIL CA PE FRATII LOR II UCIDEAU...CA ACUMS A DEIE TOTI DIN URECHI....AI AUZIT VREODATA SA FIE CONDAMNAT UN JIDAN ???? EU NU AM AUZIT.... MOARTE EVREILOR LUCINSCHII FILAT..... HULARY CLINTON SI L TOTI SIONISTII SUA.....CARE DISTRUG ACEASTA LUME
răspunde
Valera a spus:
email 10 email
Valera
Sâmbătă, 11 August 2012 12:13
Nici o schimbare simtitoare nu va fi !!! Degeaba saraca tara noastra va cheltui bani in vint pentru intretinerea oaspetilor inalti
răspunde
Ion a spus:
email 1 email
Ion
Sâmbătă, 11 August 2012 12:11
esim cu totii in tsrada cu pankarde "MOARTE EVREILOR" cu SFASTIKA ...mmoarte jidanilor si masonilor care spurka si distrug aceasta lume
răspunde
Valera a raspuns:
email 1 email
Sâmbătă, 11 August 2012 12:16
Moarte tie Gandonule!!! Fascizmul era futut total in anii 1945 iar acum gandonii de al de tine sa starue sa deshida gura? Nimic nu va reusi o sa fiti fututi inca o data
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward