Ce ne aşteaptă peste 1.000 de ani. Previziunile oamenilor de ştiinţă (VIDEO)

Foto:evz.ro
Foto:evz.ro
Aproximativ cu 10.000 de ani în urmă, oamenii au evoluat prin a tolera laptele de vacă. De atunci am mai crescut în înălţime cu 10 cm, iar în ultimii 65 de ani am mai adăugat 20 de ani la speranţa de viaţă, preponderent, datorită avansării ştiinţifice, scrie descopera.ro.
 
Ce ne aşteaptă peste 1.000 de ani? În video-ul de mai jos vedeţi cum echipa de la AsapSCIENCE explică cum descoperirile ştiinţifice ne vor schimba viaţa
 
Creierul uman va rămâne cel mai complex sistem şi nici-un dispozitiv nu îl va întrece. Unii cerectători au folosit în Japonia computerul K, unul dintre cele mai puternice computere din lume, pentru a simula activitatea creierului uman. Ei au folosit 705.024 de nuclee de procesare, 1,4 milioane GB de RAM şi 40 de minute pentru a procesa aceeaşi cantitate de date care poate fi prelucrată într-o secundă de activitate cerebrală umană. Dar asta nu înseamnă că creierul uman va avea întotdeauna un avantaj faţă de maşinile noi create.
 
Savanţii prezic că, în viitor, computerele nu numai că vor potrivi viteza de calcul cu cea a creierului uman, dar şi va dezvolta, de asemenea, inteligenţa artificială ca aceasta să poată vorbi, interacţiona, asculta şi stoca date în amintiri.
 
După ce calculatoarele vor progresa aproape de nivelul umanroboţii umanoizi vor deveni o parte integrată a societăţii umane. Pentru viitor, oamenii de ştiinţă prezic că vom avea roboţi minusculi numiţi nanoboţi, care vor mişuna în jurul corpurilor noastre şi vor îmbunătăţi abilităţile noastre naturale. 
 
Autorii clipului video ne propun să ne imaginăm cum roboţii microscopici pot asambla clădiri întregi şi să le demonteze la fel de uşor. "Imaginaţi-vă cum casa ta se demontează atunci când pleci dimineaţa, astfel încât acest spaţiul să fie folosit pentru altceva", afirmă autorii de la AsapSCIENCE.
 
 
În următorii 1.000 de ani, cantitatea de limbi vorbite pe planeta noastră va scădea considerabil, iar din cauza radiaţiilor UV şi căldurii care creşte în fiecare an, pielea oamenilor ar putea deveni mai întunecată la culoare, fapt care ar fi un avantaj evolutiv. 
Cele mai noi știri
TECH

Nu o vei mai pierde niciodată! Valiza autonomă, care TE URMĂREŞTE (VIDEO)

Dacă la maşini cu adevărat autonome mai mulţi producători lucrează, de ce nu ar face-o cineva...»

Cât de realiste sunt amenințările cibernetice din serialul "Mr. Robot" (VIDEO)

Serialul "Mr. Robot" e de neratat pentru orice pasionat de tehnologie și mai ales de...»

Vrei să eviţi o sarcină? Această aplicație ar putea înlocui metodele contraceptive actuale

Elina Berglund, unul dintre fizicienii care a contribuit la descoperirea "particulei lui...»

Le Pro3 și Le S3 sunt cele mai recente telefoane de top de la LeEco

Zilele trecute, cei de la LeEco au avut o conferință foarte importantă, prin intermediul căreia...»

Agenția Spațială Europeană a anunțat că a fost PIERDUTĂ nava care trebuia să ajungă pe Marte

Agenția Spațială Europeană (ESA) a confirmat că nava spațială Schiaparelli, care trebuia să...»

Noul iPhone 7 A EXPLODAT! Ce anunţ au făcut cei de la Apple (VIDEO)

Mat Jones, un bărbat din Sydney, Australia, susţine că noul său telefon, cumpărat cu doar o...»


Descarcă aplicația ȘTIRILE PUBLIKA.MD din chrome web store
Abonare newsletter
cele mai citite: 24 ore 7 zile
CHISINAU LIVE »
Newsline »