Andrei Usatîi susţine că ceea ce se întâmplă la Spitalul "Valentin Ignatenco" este o încercare de discreditare a instituţiei

Embed:

Se întâmplă în Moldova, o ţară cu pretenţii europene. La cel mai mare spital de pediatrie, medicii sunt nevoiţi să folosească unelte utilizate de muncitori pe şantier. Şi nimeni nu vede nimic deplasat în asta, nici măcar ministrul Sănătăţii.

Venit de urgenţă să vadă ce se întâmplă la spitalul de copii "Valentin Ignatenco", Andrei Usatîi spune că bormaşina prezentată în imagini nu se găseşte în dotarea instituţiei.

În ceea ce priveşte, doctorul care o foloseşte, ministrul a spus: "Bormaşina e utilizată de un diletant. Persoana care nu cunoaşte crede că această bormaşină poate face o operaţie"

Câteva secunde mai târziu însă ministrul îşi schimbă părerea

"În dotarea instituţiei nu am găsit această bormaşină, dar ea este permisă", a spus Andrei Usatîi.

Ministrul Sănătăţii susţine că este vorba despre o încercare de discreditare a spitalului şi a cerut directorului spitalului să prezinte toate documentele astfel încât medicul care a folosit bormaşina să fie anchetat.

La Spitalul "Valentin Ignatenco" sunt efectuate anual aproape 3.600 de intervenţii chirurgicale. Instituţia medicală are 310 paturi şi, în medie, 260 de pacienţi zilnic.

Medicii de la Spitalul "Valentin Ignatenco" din Capitală recunosc că utilizează scule industriale la intervenţiile chirurgicale. Ei spun că au atenţionat în repetate rânduri conducerea spitalului asupra faptului că nu au instrumentar medical, dar plângerile lor ar rămas fără răspuns.

Ultimele articole
Eveniment

Chiril Gaburici a discutat cu ambasadorul SUA în Moldova. ASIGURAREA făcută de James Pettit

Statele Unite ale Americii vor spijini în continuare Republica Moldova în promovarea reformelor...»

Procurorul General adjunct, Andrei Pântea, şi-a încheiat mandatul şi a fost eliberat din funcție

Procurorul General adjunct, Andrei Pântea, şi-a încheiat mandatul şi astfel a fost eliberat din...»

Mărţişor, din inimă la inimă, pe Aeroportul Chişinău

Primăvara începe cu un mărţişor pe Aeroportul Chişinău, oferit de către compania '' Avia...»

"A fost minunat". Festivalul "Mărţişor-2015" a debutat cu un concert de zile mari (VIDEO)

Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor-2015" a fost inaugurat, ieri, pe scena Palatului...»

Oaspeţi de rang înalt vin la Chişinău. Scopul vizitei oficialilor

Noi oaspeţi de rang înalt la Chişinău. Miniştrii de Externe ai Danemarcei şi Poloniei sunt...»

Depuneri de flori şi mitinguri. Eroii războiului de la Nistru sunt comemoraţi în toată ţara

Mai multe acţiuni comemorative consacrate Zilei Memoriei vor avea loc astăzi. De dimineaţă, în...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
pacient Z a spus:
email -1 email
pacient Z
Marţi, 23 Iulie 2013 10:53
Usatii scuipa pe indicatiile domnului prim-ministru Leanca. Dinsul este omul lui Filat. Unicul obiectiv a Ministrului Usatii este, in cirdasie cu nou-numitii manager a institutiilor medicale, prin diverse scheme obscure, de asi umple buzunarele. Sa nu aveti iluzii...
răspunde
pacient Z a spus:
email 0 email
pacient Z
Marţi, 23 Iulie 2013 10:49
ce tupeu di partea Ministrului!!! Sa minti nu numai prim-ministru dar si intreaga tara! in toate spitalele tarii traumatologii folosesc in operatii aceleasi instrumente ce au fost expuse in filmuletul lansat.
răspunde
Igor a spus:
email -1 email
Igor
Marţi, 23 Iulie 2013 09:49
Dupa parerea mea Usatii este intruchiparea tutror minsitrilor PLDM-isti,niste mincinosi si oameni care se gindest numai la propriul interes,iar pe cel social nisi nu-l iau in considerare. Rusine de asa partid vicios.
răspunde
Pavel a spus:
email 0 email
Pavel
Marţi, 23 Iulie 2013 09:07
Ministrul Sanatatii este gaura Guvernului,omul care-i ramine fidel si mai departe lui Filat,pentru ca are procente buna din toate tranzactiile frauduloase si implimentarilor defectuoase facute. Aceste ministru isi merita din plin demisia!
răspunde
nata a spus:
email 0 email
nata
Marţi, 23 Iulie 2013 06:55
Avem un ministru minciunos,care nu stie de rusine.
răspunde
Nu are constiinta de Ministru al Poporului, ci de sluga a unui sistem a unei persoane a spus:
email 3 email
Nu are constiinta de Ministru al Poporului, ci de sluga a unui sistem a unei persoane
Marţi, 23 Iulie 2013 00:53
Se cere demis numai ca nu accepta critica si incearca sa pun piedici TRANSPARENTEI - asta si favorizeaza suistemul INEFICIENT, BARBAR. Unde sunt banii statului, de pe poluita cde asigurare si din granturi? Cine i-a furat incat bietii medici PROFESIONISTI sunt pusi sa faca operatii cu sfredelul "Albina" produs la Bender (bine cu nu cu Bosch) si cu "topoare" si alte "instrumente" pe care ar vrea sa le tainuiasca acest ministru CORUPT.
răspunde
D-l ministru trateaza de pe pozitii CORPORATIVE, EGOISTE faptele iesite la iveala a spus:
email 2 email
D-l ministru trateaza de pe pozitii CORPORATIVE, EGOISTE  faptele iesite la iveala
Marţi, 23 Iulie 2013 00:20
Pacientul, clientul intotdeauna are dreptate, - de la asta ar trebui sa porneasca dl ministru si sa recunioasca starea de lucruri din domeniul sau. Daca totul e OK!,probleme nu-s inseamna ca se cer pedepsiti cei care chipurile defaimeaza un sistem PERFECT, PERFORMANT. Asemenea soi de minciuni le cunoastem din URSS. Ministrul mai bine ar tacea, ca sa nu irite societatea civila si asa foarte scceptica de felul cum isi face meseria (e un ministru care lucreaza pentru businessul cuiva, dar nui pentru POPOR) si i-ar asculta pe MEDICII PROFESIONALISTI, pusi sa lucreze in conditii NEADECVATE, dar nu pe directorul CORUPT si ar incerca sa ASANEZE SISTEMUL CORUPT al MEDICINEI care serveste "comertului" pe snanatea poporului, "imbogatirii" persoanale, de grup, corporative.Daca incearca sa astupe neregulile, sa perpetueze SISTEMUL - evident ca se cere demis.
răspunde
Victor a spus:
email 2 email
Victor
Luni, 22 Iulie 2013 23:50
"Este o încercare de discreditare a instituţiei" ha,ha,ha, de parca pina acum a fost de nivel european si acum cineva incearca s-o discrediteze. Rahatul ramine rahat cum poti sa-l mai descreditezi? Tara timpeniei si absurdului. Din pacate aceias situatie este in intreaga medicina din Moldova. Bani se investesc pentru reparatii ieftine pe culuare. Voi nu cunoasteti care-i situatia reala in neurochirurgie unde trepanarea craniului se face in genere cu "colovorotul" dril de mina, ca in evul mediu iar osul se fixeaza la loc cu ata de matasa. Medicii sunt impusi din start sa opereze in conditii criminale cu rezultat precar, previzibil iar cei ce administreaza astazi medicina fac șouri ieftine.
răspunde
Eu. a spus:
email 5 email
Eu.
Luni, 22 Iulie 2013 22:09
Mai pe scurt... povestea de succes a lui Filat si Leanca - ei sunt linistiti - copii lor nu sunt in tara, si in caz de urgenta vor avea lecuire in spitalele moderne din Elvetia.
http://iontcaci.info/2013/07/22/medicina-industriala/
răspunde
boris a spus:
email 4 email
boris
Luni, 22 Iulie 2013 21:43
Eu singur iași face operație lui Usatîi și lui Filat cu plăscăuțile
răspunde
Citeste mai multe comentarii afişează următoarele 10 comentarii Citeste mai multe comentarii
Citeste mai multe comentarii afişează toate comentariile Citeste mai multe comentarii
CHISINAU LIVE »
Live Publika TV
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward