Alţi doi membri ai grupării criminale "Machena", încătuşaţi de poliţişti

Foto: magazinsalajean.ro
Foto: magazinsalajean.ro

Alţi doi membri ai grupării criminale "Machena" au fost reținuți, ieri, de polițişti. Este vorba despre Alexandr Decev și concubina acestuia Svetlana Guţul, ambii membri activi ai organizaţiei. Anterior, pe mâna poliţiei au ajuns Serghei Mihailov şi Igor Cveatcovshi, din aceeaşi bandă.

Decev şi Guţul au fost reţinuţi de ofiţerii Direcţiei generale servicii operative a Departamentului Poliție în comun cu cei de la BDPS Fulger. Suspecții au fost încătuşați în locuinţa pe care o închiriau, pe stradela Liviu Damian din sectorul Râșcani al Capitalei. În momentul reținerii, bărbatul a încercat să fugă prin geamul din spate al casei, dar oamenii legii au pus mâna pe el. 

În urma percheziţiilor desfăşurate, în locuință au fost depistate și ridicate un pistol de model "Revolver", două sacoşe cu masă vegetală de culoare verde cu miros specific (marijuana), obiecte pentru pregătirea masei vegetale şi o grenadă de tip F-1.

Svetlana Guţul, în vârstă de 44 de ani, originară din municipiul Chișinău, și Alexandr Leonid, în vârstă de 37 de ani, din UTA Găgăuzia, orașul Comrat, au fost anterior judecați pentru fabricarea și punerea în circulație a banilor falși și, respectiv, pentru comercializarea drogurilor.

Poliţiştii au demonstrat implicarea acestora în diferite activităţi ilegale cum ar fi: furturi, jafuri, atacuri tâlhăreşti, şantajuri, escrocherii, etc.

Oamenii legii spun că vor continua documentarea tuturor membrilor organizaţiei criminale. Poliția vine cu un apel către cetăţenii care au recunoscut și au avut de suferit în urma acțiunilor bănuiţilor, să se adreseze la număr de telefon 902.

Publika.md aminteşte că la 26 august curent, unul dintre membrii grupării "Machena" Serghei Mihailov, cunoscut sub numele de "Samurai", a fost reţinut. Câteva zile mai târziu, încă un membru activ al organizaţiei criminale, Igor Cveatcovshi, alias "Malîi", numit şi "polojeneţ" pe municipiul Bălţi, a fost încătuşat în plină stradă. Conducătorul bandei, Vladimir Moscalciuc, a fost arestat şi condamnat în 2010. Acesta însă continuă să dirijeze lumea interlopă şi din penitenciar. Publika TV a realizat un reportaj despre regulile lui Machena impuse deţinuţilor dar şi administraţiei închisorii.

 

Ultimele articole Social

SCANDAL în municipiul Bălţi din cauza unei bariere de metal. "Numai instanţa de judecată va pune punct acestui conflict"

Scandal în satul Sadovoe din municipiul Bălţi. Şapte fermieri din localitate nu-şi pot lucra...»

Bucuria Paştelui trăită în jurul unui samovar (FOTO)

Învierea Domnului Isus este marcată cu multe obiceiuri şi tradiţii. Fiecare bordei, cu al lui...»

Vremea frumoasă a scos oamenii din casă, iar copiii s-au distrat la maximum şi au profitat de timpul liber al părinţilor

Locuitorii capitalei au profitat de vremea frumoasă şi ziua liberă pentru a ieşi din casă....»

"Sfântul închisorilor" din România, basarabeanul Valeriu Gafencu va fi canonizat în Moldova

Pentru convingerile sale politice a fost aruncat în închisoare . În detenţie, a schimbat...»

Surplusul de calorii, eliminat la sala de forţă. Ce recomandă antrenorii şi ce e bine de făcut după mesele copioase

Mesele copioase de sărbătoare ne pun organismul la grea încercare. Pentru a reduce din...»

Fluxul de pasageri în autogări, în creştere. Chişinăuienii care au sărbătorit Paştele departe de capitală revin acasă

Au sărbătorit Învierea Domnului la ţară, iar acum revin acasă. În capitală se întorc toţi cei...»


Comentarii
Nume*
Email*
Text*
Cod*
capcha
comentariu nou
CHISINAU LIVE »
OPINII VOXPUBLIKA »
cele mai: citite comentate
Newsline »
Abonare newsletter
Solutie tehnica si design
Strategy & Technology For Digital Publishing
Mentenanta si dezvoltare
Fast Forward